Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 ян. 2020, 23:29 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 268
  • 681
  •   4
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 455
Установих, че фурната ми се е развалила и трябва да направя чушките с ориз в тенджера. Някаква уловка?

Ако вече не е късно, задължително се слага чиния с дъното нагоре, да можеш и да я извадиш де Simple Smile  , сипва се вода, бульонд а покрие чинията и на умерен котлон/да не згорят чушките/. Проверяваш ориза, налага ли се, слагаш още вода.  Ако водата дойде повече, винаги можеш да направиш бял сос.

# 16
  • София
  • Мнения: 5 045
Ами моята най-бърза рецепта за бисквитена торта е ... крем Йоткер (триминутния) и после направо редя бисквитите и засипвам с него.

# 17
  • Мнения: 2 285
Момичета, може ли да се сложи фондан върху бисквитена торта? Няма ли да се разтопи фонданът като не е сложен върху маслен крем?
Може ли насоки как да стане?
Фондан може и върху ганаш 👌- с бял или черен (млечен) шоколад

# 18
  • София
  • Мнения: 1 232
Много благодаря за отговорите. Притеснявам се дали ще се получи върху крема да сложа слой маслен или ганаш. Да не са несъвместими и да стане мазало Simple Smile

# 19
  • Мнения: 7 361
Не слагай горе крем. Или маслен, или ганаша. Тортите с фондан не са от най-сочните

# 20
  • Пловдив
  • Мнения: 272
Чудя се за памук погачата, ако  я втасам веднъж след това я оформя в тава. Мога ли да я пека сутринта. Искаше ми се да я занеса на работата топличка, а съм си ранко на работа от 6.А ако я изпека днес утре как ще е?

# 21
  • Sofia
  • Мнения: 13 279
Чудя се за  погачата, ако  я втасам веднъж след това я оформя в тава. Мога ли да я пека сутринта. ..А ако я изпека днес утре как ще е?
Второто втасване е доста по-бързо от първото, та изобщо не е вариант.  По-добре я печи сега, като изстине увиваш в стреч фолио и така.

# 22
  • София
  • Мнения: 4 509
Привет Simple Smile в един ресторант ядохме хрупкави тиквички, тънки като чипс, много вкусни, не може да спреш да ядеш....., още ги сънувам Grinning търсих рецепти в нета не намерих. Помогнете моля с рецепта, благодаря!

# 23
  • Мнения: 2 560
Ами моята най-бърза рецепта за бисквитена торта е ... крем Йоткер (триминутния) и после направо редя бисквитите и засипвам с него.

и "щастливеца" е много бърза /аз крема не го правя по оригиналната рецепта, че ми е мега сладък, но пак е свръх бърза и вкусна/.

# 24
  • Мнения: 950

Откъде да си закупя формички за фунийки?
Благодаря!

# 25
  • Мнения: 466
Във Варна съм намирала фунийки по малки магазинчета за такива неща.Даже мога да кажа на лични точно магазинчето откъдето взех моите, ако сте и вие от Варна.

# 26
  • Мнения: 7 361
Привет Simple Smile в един ресторант ядохме хрупкави тиквички, тънки като чипс, много вкусни, не може да спреш да ядеш....., още ги сънувам Grinning търсих рецепти в нета не намерих. Помогнете моля с рецепта, благодаря!
ето http://pep-4o.blogspot.com/2019/08/blog-post_29.html и моркови с тях

# 27
  • Карлово
  • Мнения: 2 915
Правих домашни равиоли. Тесто 1 яйце на 100гр. брашно. Обаче малко жилави ми се получиха.
Някакви съвети, моля.

# 28
  • Мнения: 3 778
Привет Simple Smile в един ресторант ядохме хрупкави тиквички, тънки като чипс, много вкусни, не може да спреш да ядеш....., още ги сънувам Grinning търсих рецепти в нета не намерих. Помогнете моля с рецепта, благодаря!

Тиквичките по гръцки стават много хрупкави ,но трябва да се хапват топли .
http://cookingtwntyfourseven.blogspot.com/2016/05/blog-post_30.html?m=1 

# 29
  • Мнения: 121
Бърз въпрос - смятам да правя огретен, да го наредя и залея с бешамел, а да пека довечера(да е топъл). Или направо да пека и да ядем студен?

Общи условия

Активация на акаунт