Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да нанесете фондан върху бисквитна торта?
Как се прави най-бързата и лесна бисквитна торта?
Как да сготвя свинско месо (плешка), за да не стане сухо и гумено?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да нанесете фондан върху бисквитна торта?
-
Как се прави най-бързата и лесна бисквитна торта?
-
Как да сготвя свинско месо (плешка), за да не стане сухо и гумено?
За да предотвратите изсъхването на свинското карне, първо го запържате в горещ тиган за една минута. След това го прехвърлете в предварително загрят фурна на максимална температура върху тава и добавете мазнината от пърженето. Накрая поръсете сирене камамбжер или меко сирене отгоре и продължете да печете, докато се разтопи. За приготвяне на свинско месо (плешка) се препоръчва да се нареже на парчета, овкуси с черен пипер и да се изпече в предварително загрят мазнина. След това добавете гореща вода, оставете да къкри на слаб огън до готовност. Този метод помага за запазване на сочността на месото.
-
Как да приготвя свинско сърце?
-
Как да направя гофрети, които са меки и влажни отвътре?
При втория опит бърках чак когато започна да кафенее/изгаря на места, а на други да си седи неразтопена. При третия път открих оптималния вариант (за моя котлон): оставям захарта докато започне да дими или видя че се топи на места и тогава започвам да бъркам по малко около тях. Така постепенно започва да се топи сравнително равномерно навсякъде. Оттогава винаги се получава чудесно.