Отговори
# 1 635
  • Mediterraneo
Надявам се твоят приятел да не кара кола! Знам, че книжката кола не кара, ама тарикати не обичам.

# 1 636
  • Пеликания
Надявам се твоят приятел да не кара кола! Знам, че книжката кола не кара, ама тарикати не обичам.
Не кара, затова и няма книжка. Ако иска да кара ще си изкара.
Не знам как ги определяте "тарикатите", но поне е много по съвестен да не го прави, за разлика от други. Няколко караници с полицаи преди повече от 10год не го прави такъв. Всеки е правил тъпотии на младини. Да не говорим, че да караш пил или надрусан е много по-опасно и точно от такива ме е страх, защото наскоро загубих приятел точно от пиян шофьор, който се е правил на голямата работа е и карал с повече от 100 в населено място, и се размина само със счупване.

# 1 637
Караниците с полицаи не ги броя за нещо лошо и нямат нищо общо с пиене, друсане, каране без СУМПС за съответното МПС и т.н. И мен са ме гонили, ама не му е тук мястото да се хваля Grinning

# 1 638
  • Пеликания
Аз просто казах, че заради тези караници няма книжка и че не кара. И ако си изкара пак ще намерят за какво да му я вземат, защото са го нарочили.  А и никой не се хвали Simple Smile

# 1 639
Изчетох пет страници хейт в търсене на отговори. Не знаех че Фанатика ме е свалял, не знаех, че мъж от темата ако се опита да е обективен ме сваля, не знаех, че съм взела рядко срещан модел кола за да ме забелязват.

Не разбрах и защо само жени ме нападат. Почти всяка от тях казва, че разчита на мъж или доверен сервиз. Аз такива нямам.
Имам брат, не е в София, изкара книжка след мен. Той е с по - добри финансови възможности. Не го мисля за по - добър и разбиращ шофьор.

Аз знам, че нищо не знам, но съм прекалено глупава или смела за да питам публично. Сигурна съм че 10 човека пишат, 3 ме защитават, 5 плюят, 2 остават неутрални. А четат 50.  Уж темата е за помощ ...

След 5 страници  хейт/омраза само мнение 1578 ми помогна. Благодаря ти, mlv!

Отидох пеша до сервиза да попитам дали идват на място. Не предлагали такава услуга. Да намеря някой за 5 лв да ми я смени. Засякох комшия, попитах го може ли да сменя гуми. Прати ме в сервиз.

Отидох наблизо, където ми сменяха ауспуха. Обясних, че не пали и е със спукана гума. Момчето дойде и започна цирка.
Не е българче, имаше и езикова бариера. Обясних че е наблизо, не пали и е със спукана гума. Дойде и тръгна да я сменя. Имаш ли крик? Да! Вдигна я и тръгна да я сменя. Имаш ли ключ? Ами ... нямах. Знам че е 10 - 15 лв и се казва кръстат ключ. Защо ми е като нито знам как се ползва, нито знам как се сменя гума, нито имам физическа сила. Върнахме се до сервиза, взе ключ. Сложи резервната. Тя беше мека, хлътнала. Имаш ли помпа? Нямам. И да си купя не знам как да я ползвам. Давам 2 лв на някои момче от бензиностанция да я напомпа. Върнахме се, отиде до близката бензиностанция. Напомпа я и я смени.

Отидох до гумаджията наблизо. Погледна спуканата гума и реши да я оправя. Не ставаше. Самата гума се рони и разпада. 100 лв на вятъра заради дупка. Самата гума беше като трици, рони се и се разпада.
Гумаджията смени спуканата предна със задна лява. Следващата зима пак ще купувам две предни.

Според него не се кара със спукана гума. Трябва като спускам гума да я паркирам да не пречи на движението, някой да я смени и после в сервиз.

Оправих гумата и реших и акумулатора да оправя. Благодарение на mlv, единствения помагащ пост, реших да отида до магазин за акумулатори наблизо.
Мъжа беше доста мил и обясняващ. Измери и нещо изключена, после и на включен акумулатор. Каза, че акумулатора е здрав, но натрупва окис. Попитах ме дали я карам само на градско, на къси разстояния. Как позна- не знам. Пита ме дали имам зарядно за акумулатор. Камаза му че нямам, а дори и да си купя, не знам как се ползва.
Извини се, че няма резервен акумулатор да ми даде. Каза да отида да занеса акумулатора, ще се опита да го зареди и после пак ще мери показатели.

Аз съм с плаващи почивни дни. Сега издирвам мъж за помощ за събота. Трябва някой да свали акумулатора, да го закара до там. След няколко часа да си го взема, някой да го сложи и пак да се връщам за мерене на показатели. Утре ще разпитвам колеги.

П.П.

Песента с която ми звъни телефона:
https://www.vbox7.com/play:5e31443413
Е, аз не се гримирам на светофара.

Картинката за чайника и робота:

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 00:32 от Зуки Су

# 1 640
Тези ронещи се гуми с какъв ДОТ са?

# 1 641
  • София
Зуки, не можеш ли да оставиш колата някъде около акумулаторджията? Той да си го свали, зареди и да ти го качи пак? Тежки са пущините и не са за носене. Влачила съм един за рециклиране с една по-яка пазарска количка, ама беше наблизо. Така няма да търсиш и кой да ти го сваля/качва.

Потърси и някой друг акумулаторджия в съседните ти квартали. Тоя малко го е домързяло. Питай и колко искат за услугата. Така поне ще си каже цена и няма да го усуква толкова като този.

# 1 642
Дрън дрън та пляс. Гумата се рони. Въпрос за ДОТ. Отговор, че следващата зима ще се купуват нови гуми. Имаш резервна гума и крик, нямаш ключ за гуми. Тя ти е за украса в багажника. Резервната гума е на мекица, щото е много сложно на първата бензиностанция да ти проверят гумите безплатно. Ще дадеш лев-два ако искаш, като жест, както когато ти почистят стъклата...
     Проглуших ви ушите тук за СБА картата точно заради авторката на горните "недоразумения", но явно не съм събудила у нея грам интерес да прочете и да се възползва. По-интересно е с казусите да се занимават комшии, колеги, бившия собственик на колата (за когото си мисля, че отдавна си скубе косите защо не си е продал колата през девет планини в десета)! Как съм могла да не спомена, че от пътна помощ идват едни здрави мъже, без езикова бариера, с нужните инструменти, пък и карат едни такива големи бубута, почти като тирове... Мноу съм несъобразителна!

# 1 643
Зуки, отново ще напиша,  че омраза в темата няма. Има истини,  които на теб не ти изнасят. По-лесно е да го играеш жертва.....

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 08:16 от Soul Free

# 1 644
Аз предложих да сменя гумата за днес понеже не бях в Сф но тя се е отправила сама.Ако няма кой ще дойда в събота да ти сваля акумулатора отнема няма и 5мин.Гумата щом се рони е пълен боклук като качество а и доста стара много вероятно.

# 1 645
  • Другата България
Отидох до гумаджията наблизо. Погледна спуканата гума и реши да я оправя. Не ставаше. Самата гума се рони и разпада. 100 лв на вятъра заради дупка. Самата гума беше като трици, рони се и се разпада.
Гумаджията смени спуканата предна със задна лява. Следващата зима пак ще купувам две предни.

Според него не се кара със спукана гума. Трябва като спускам гума да я паркирам да не пречи на движението, някой да я смени и после в сервиз.
Според него?
Ти досега не знаеше ли, че със спукана гума не се шофира?
Не мога да повярвам!
И 100 лева не са заради дупка, а заради състоянието на гумите ти, явно са били в доста окаяно такова.
Прегледай и другите, подозирам, че са в същото състояние.

# 1 646
Варненец,опел-ите са едни от най-здравите и с красив дизайни коли. И никога не ми е текъл антифриз или каквото и да е друго.

# 1 647
Аз предложих да сменя гумата за днес понеже не бях в Сф но тя се е отправила сама.Ако няма кой ще дойда в събота да ти сваля акумулатора отнема няма и 5мин.Гумата щом се рони е пълен боклук като качество а и доста стара много вероятно.
Ти ще си третият съфорумец, който ще помага. Другите двама спряха да пишат във форума.

Не мога да си представя, че ще сменям гума и цяла вечер няма да седна да прочета как се сменя, какви инструменти ще са нужни и т.н., ей така от любопитство просто.

Но да спрем с езика на омразата. Grinning На сузукито всичко му е шест.

# 1 648
Ти ще си третият съфорумец, който ще помага. Другите двама спряха да пишат във форума.

Не мога да си представя, че ще сменям гума и цяла вечер няма да седна да прочета как се сменя, какви инструменти ще са нужни и т.н., ей така от любопитство просто.

Но да спрем с езика на омразата. Grinning На сузукито всичко му е шест.
Аз на всеки бих помогнал,както съм го правил когато съм пътувал.Но само и единствено ако от другата страна имат желание.Моята жена сама ще си смени гумата но тя си е тя.

# 1 649
Много моля, 5 странии само хейт!!! Как пък не ѝ влязохте в положението на Зуки?!!? И аз включително....

Преди три години може би получаваше съчувствие, всеки започва от някъде, но вече.....

Щом потребителите в 5 страници изразяват подобно мнение, значи проблемът не е в тях. Зуки, замисляш ли се изобщо?

Общи условия

Активация на акаунт