ХУХК - имате ли представа за това?

• 491 265
  • 2 198
  •   2
Отговори
# 1 440
Комбинацията ХУХК и запек е много лоша. Поне при мен е така. В много от случаите след тежък запек ми се обостря ХУХК-а . Когато видя че положението е такова хапвам през деня една белена круша или ябълка всеки ден, пия много вода. Позволявам си и кафе следобед ,отделно е сутрешното Wink

# 1 441
Милички, аз много, много рядко имам запек, да чукна на дърво, но ето какво правя, когато имам този неприятен проблем.
 Заставам в банята в клекнало положение, взимам душ и пускам топла вода, но не гореща, а поносима за кожата. Взимам душа и както си клеча, насочвам струята му към ануса. Все едно се получава нещо като импулс и така излиза по-лесно насъбралата се фекална маса. Може би звучи гнусно, но при мен работи безотказно. Този метод сама го измислих, а може би и други "мозъци" преди мен са сетили, пък аз тух нахално си приписвам авторство. Като се замисля този приом може би е еквивалент на чашата топла вода на гладно, която се пие с цел да се облекчи преминаването на изпражненията.
  Ако на някой му се занимава, може да опита, а след това да сподели, дали е помогнало. Ще се радвам да съм ви била от полза Wink

# 1 442
Честито на Лина! Късмет и здраве! Много се радвам , когато чета всеки ред , който ми доказва , че можем и ще преборим ХУХК!!!
Прочетох и статията за доктор Емилова- много вярвам в гладолечението , преди да ми открият, че проблемите в червата са не обикновен колит или "раздразнено дебело черво " ми откриха миома и нея "борих " с гладолечение , но на малки интервали - седмица и си спомням , че тогава ми беше добре - нямах болки в червата.
Относно червеното цвекло и при мен се получава оцветяване понякога дори на урината. Относно запека - случвало ми се е много отдавна след разжанията и като ям прясна чушка- пиперка и се оправям.
Някога и аз сама смятах , че имам "синдром на раздразнено дебело черво и , че кървенето е от хемороиди , дори след 3 колоноскопии без упойка не ми откриха ХУХК-а- т.е. явно лекарите в малките градчета не са много запознати с това заболяване , чак миналата година , когато кървенето и болките станаха много вече живеех в София и ми направиха пълна колоноскопия с упойка при която достигнаха и илиума , където откриха язви, така , че тая диагноза "раздразнено дебело черво " малко не ми се връзва с кървене- добре ще е консултация с "знаещ" лекар.

# 1 443
Имам страшни болки в ставите и мускулите, с реактивен артрит съм и ХУХК .Някой ,ако е пил Босвелия за артрита ,много моля да пише дали е доволен?Колита ми е в ремисия, пия салофалк, но ставните болки ме мъчат много.Благодаря предварително!

# 1 444
hansev, до миналата година имах страхотни болки във всички стави и ръцете и краката ми се подуваха. Тази есен започнах да си правя горещи бани, и отделно вечер задължително си кисна ръцете и краката във топла вода. До този момент не съм имала подуване и болките намаляха, почти не ги усещам. Аз лично не съм привърженик на лекарствата, и ако има някакъв алтернативен метод съм много упорита до постигане на целта.

# 1 445
Lina,да ти е жива и здрава рожбата!Много се радвам че всичко протича нормално при вас,няма по голямо щастие от това да успееш да си я кърмиш.На мен за съжаление ми се наложи да спра кърменето когато беше на 4 месеца,вече сме на 7 месеца и без кърма можело(аз много страдах,че заради коварната болест трябва да спра кърменето) Simple Smile))

# 1 446
Някой ,ако е ползвал босвелия-хранителна добавка  да пише дали е имал полза.В листовката пише че помага при болки в ставите и при улцерозен колит.

# 1 447
Аз съм пила не точно босвелия а артростоп в който също има босвелия.Има известно облекчаване на болките в ставите,но лично при мен ефекта от лекарството е краткотраен т.е. само докато го пиеш.За болки в ставите има доста варианти и на хомеопатични лекарства,заслужава си да се пробва,според мен са добър вариант заради нашия колит.

# 1 448
Случайно ми попадна, че нашето заболяване влиза в листата с редките заболявания, които Здравна каса поема.
http://www.cross.bg/1349048
Някой има ли представа какво ни предстои?

# 1 449
  • в света на неограничените измерения
И на мен ми попадна тази новина преди две седмици. На фона на изброените други заболявания не бих казала, че ХУХК е рядко заболяване вече. Отдадох го на слаба информираност на журналистите.
Едва ли личната ми лекарка ще знае нещо повече по въпроса, за да я питам. В общи линии аз съм тази, която я информира за промените относно нашето заболяване.

Някой ,ако е ползвал босвелия-хранителна добавка  да пише дали е имал полза.В листовката пише че помага при болки в ставите и при улцерозен колит.

Hansev, аз преди година имах също болки в ставите и изпих първо една опаковка Артростоп, в която има и Бозвелия. Почувствах страхотно подобрение, болките изчезнаха. След кратка почивка реших да направя още един курс и си поръчах от IHerb  комбинация от Хондроитин + Глюкозамин +MSM. Към него добавих отделно и Бозвелия. Тук концентрацията на съставките е по-голяма отколкото в Артростоп.    До сега не съм имала повече болки. Чувствам се чудесно, ходя редовно и на фитнес. От 7 години непрекъснато взимам и Омега3, това също има значение.

За артрит знам, че е добре да се приема Хиалуронова киселина + екстрат от Новозеланска зеленоуста мида. Също така включи и Рибено масло или само Омега 3 също става.

Последна редакция: пт, 01 мар 2013, 13:02 от vanvel

# 1 450
# 1 451
Благодаря за интересната информация mis val!Много е полезно за всички нас,но много ми е зор този английски  Laughing
Видях само че се ядат салати от цитруси,броколи,грах което аз си мисля че не трябва.
Тук в България не знам,сигурно вече се продава бадемово брашно но ще е доста скъпичко да се прави от него палачинки.
Ох ,ще трябва доста да се ограмотявам Joy,някой ако може да помага с английския ще бъде много полезен на всички.

# 1 452
  • в света на неограничените измерения
ша_рлота, изпиши в Гугъл - Специфична въглехидратна диета и ще ти излезе на български много синтезирана информация, която ще ти е достатъчна да добиеш пълна представа за диетата.

Кагато аз се сблъсках за първи път с информацията за тази диета преди  година, бях много въодушевена.  Направих си пълен списък с храните, които са разрешени и ги има на нашия пазар, снабдих се и с бадемово брашно и реших да пробвам твърдо. По принцип голяма част от нещата, които са забранени не са ми от най-любимите. За мен беше важно, че плодовете и зеленчуците са разрешени, някои от любимите ми бобови попадаха в забранения списък и това ограничаваше доста избора ми на бобови.
Аз месо не ям, така че списъкът с позволените храни съвсем се стесни. Всичко вървеше добре, но проблемът възникна когато пътувахме. Няма от къде да се снабдявам с хляб от бадемово брашно, в ресторантите не винаги знаеш какво има в чинията ти и така постепенно започнах да правя компромиси с някои храни.
Според мен диетата е хубава, но за мен е леко напрягащо да я спазвам дословно. Съобразявам се с основния списък от разрешени храни, но не правя и драма ако се отклоня от него. В общи линии слушам тялото си и си живея живота.

# 1 453
  • София
Здравейте, съответно изследвания за състоянието ни, намерих това:

Да поддържаш хранене с ниско съдържание на сяра като елиминираш:
* жълтък на яйца, можеш да ядеш белтъци,
* всички видове млечни,
* минералната вода и др. напитки със сяра - кафе, чай, какао и мляко,
* следните ядки и семена - бадеми, орехи, кашу, сусам и слънчоглед,
* чесън,
* зеленчуци от семейство кръстоцветни - броколи, брюкселско зеле, карфиол, зеле,

Sulphur rich foods & ulcerative colitis, research
http://www.dryarnell.com/wp-content/uploads/2010/05/Sulfur_ulcerative_colitis.pdf

# 1 454
  • Бургас
ша_рлота   Hug
И аз не съм добре с английския,но ползвам google-преводач и се разбира горе-долу
Ето и рецепти по видове-плодове,зеленчуци и т.н.
http://www.scdrecipe.com/recipes/
и списъка с позволени и забранени храни по азбучен ред
http://www.breakingtheviciouscycle.info/legal/listing/A/

Общи условия

Активация на акаунт