ХУХК - имате ли представа за това?

• 491 069
  • 2 198
  •   1
Отговори
# 1 500
Благодаря ти mis_val за съветите. Успех на всички!!!

# 1 501
Здравейте!Някой знае ли нещо за овчето кисело мляко?Подходящо ли е за нас?Знам само,че действа запичащо.

# 1 502
Здравейте , да попитам има ли някой на терапия с имуран?Много моля да споделите опита си.Аз го пия от 6 месеца вскичко с колита е ок,но имам проблеми с кожата. Незная дали  е възможно да е от имурана ,но кожата ми стана много лесно ранима и ми избиват синини.Преди ми се е случвало когато колита е активен,но съм добре.Другото е че косата ми опада много,за това обаче разбрах че било нормално при тази терапия. ..... А колкото до киселото мляко при мен действа разхлабващо,овче не съм  пробвала идеята е добра ще опитам.

# 1 503
И аз реших да опитам да видя как ще ми действа

# 1 504
Здравейте! При мен колитът отново се обостри, но за сега е само леко и не спазвам диета. Изписаха ми салофалк супозитории и се надявам нещата бързо да се овладеят.
 bg_anita и при мен колитът протича със запек- ходя веднъж на два-три дни, което никак не е добре. в краен случай ползвам дуфалак.

# 1 505
Здравейте!Някой знае ли нещо за овчето кисело мляко?Подходящо ли е за нас?Знам само,че действа запичащо.

Аз открих, че като цяло се чувствам по-добре от овчето. Не конкретно отнесено към симптомите на ХУХК, а принципно. Предните 1 - 2 години се убедих, че с кравето кисело мляко нещо не е наред. Заболява ме главата от него. Говоря за истинско домашно произведено. Имах възможността да купя и овче край пътя около Бачковския манастир и много добре ми понесе. Никаква тежест, нито глава ме боля.

# 1 506
Здравейте , съжалявам че досаждам отново .Но наистина ли никой не е бил на терапия с имуран?

# 1 507
Аз съм била на терапия с Имуран. Симптомите с кожата, които описваш определено са вследствие на лечението с Имуран. Моята кожа също беше станала и много суха. Също така се чувствах постоянно изморена, много изморена. Трябва да внимаваш със слънцето, ползвай висок фактор и въобще го избягвай. На мен косата не ми падаше, но доколкото знам се получава при много хора на Имуран. На мен Имурана не ми помогна на колита.

# 1 508
 raraiv благодаря ти че сподели горчивия си опит.Чувствам се малко по-спокойна  от това че не съм единствена с тези симптоми по време на терапията.Много съжалявам че при теб не е имало ефект. Ако ти се споделя пиши каква е следващата стъпка в лечението на колита при теб.

# 1 509
НА НЯКОЙ ЛЕКАР ИЗПИСВАЛ ЛИ МУ Е САЛОФАЛК 1 ТАБЛЕТКА САМО. КАКВА Е МИНИМАЛНАТА ДОЗА САЛОФАЛК -В ПРОСПЕКТА НА ЛЕКАРСТВОТО ПИШЕ З ТАБЛЕТКИ ОТ 500 МГ, ЗАЩО ИЗПИСВАТ ПО-МАЛКО ОТ МИНИМ.ДОЗА ДАЛИ ВЪОБЩЕ ИМА ЕФЕКТ.

# 1 510
аз мога да кажа от опита си 3*2 от 500мил е била най-малката доза,но си зависи от лечението.Ако имаш съмнения по добре се посъветвай отново с гастроентеролога си.

# 1 511
Здравейте приятели! Относно въпросът на hansev - аз се консултирам с двама лекари гастроентеролози и мнението им е коренно противоположно относно поддържащата доза Салофалк. Единият казва, че щом съм в ремисия трябва да спра Салофалка, а др.смята, че е задължително да пия поддържаща доза, която е 4 таблетки * 500 мг. на ден, както преценя така да си го разделя, и че дори и да забременея няма никакви проблеми да продължавам да го пия.... И както и за храната, която трябва да приемаме, така и за дозата на Салофалка лекарите имат различно мнение.

# 1 512
  • плевен
НА НЯКОЙ ЛЕКАР ИЗПИСВАЛ ЛИ МУ Е САЛОФАЛК 1 ТАБЛЕТКА САМО. КАКВА Е МИНИМАЛНАТА ДОЗА САЛОФАЛК -В ПРОСПЕКТА НА ЛЕКАРСТВОТО ПИШЕ З ТАБЛЕТКИ ОТ 500 МГ, ЗАЩО ИЗПИСВАТ ПО-МАЛКО ОТ МИНИМ.ДОЗА ДАЛИ ВЪОБЩЕ ИМА ЕФЕКТ.
не е редно-на моя мъж така му намалиха от 4 на 1 и се върна в изходна позиция

# 1 513
И според мен една таблетка е малко,но си зависи от състоянието .Въпреки че то с една е като  без една.Иначе,didina7 си много права за това че мненията са различни ,колкото лекари попиташ толкова различни становища ще чуеш.Аз за това съм избрала да вярвам на един.Колкото до бремеността не е толкова страшно аз бях на лекарстава през цялото време и слава Богу детенцето ми е живо и здраво.

# 1 514

Много дълго следя темата ,но нямам смелост да пиша защото се убедихме че всичко е строго индивидуално.По повод дозата и спирането на Салофалка съм убедена че нашите проблеми дойдоха от спирането.Като видяхме че четири год. беше в ремисия решихме че трябва да почине организма и че всичко е свършило.Да ама не.След това една год. ходене по мъките.Две години пи Имуран и от него се съвзе.За странични ефекти не говоря ,защото всичко което пишеше се случваше ,но всичко отшумява.На всички желая здрави нерви и много здраве.Аз лично 12 год. готвя по две ястия на ден.Едно за нас с децата и едно за съпруга , но се свиква като видиш че има резултат.

Общи условия

Активация на акаунт