ХУХК - имате ли представа за това?

• 491 074
  • 2 198
  •   1
Отговори
# 1 485
Момичета, имате ли някакви отзиви за д-р Саджаклиев от Токуда? Добър избор ли е за направата на колоноскопия? Моя позната спешно трябва да си направи и в Токуда й дадоха час за утре. Д-р Григорова от Правителствена също има час, но тя ги прави без упойка или с частична. Моля ви дайте някакви съвети  Praynig
Пропуснах да питам в Токуда освен упойката и колоноскопията плаща ли се нещо допълнително? Тя не е била на преглед там.

Пепита, сега видях линка за лимеца. Благодаря! Ще пробвам да включа такъв хляб вкъщи.

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 10:16 от Soleil*

# 1 486
Миналата година си правих при него . Бях чела добри отзвуци от интернет и затова. Не мога да кажа нищо конкретно, предварително ме пита за оплаквания и после след упойката като мина ми каза, че няма нищо. Не се налага дори биопсия да ми се прави. И това беше. Мисля, че 260 лв платих за всичко без направление. Ако има биопсия, тя се плаща отделно май 50-60 лв беше. Ако има друго - питай.

# 1 487
Soleil*,  д-р Саджаклиев ми прави преди 1 година 2 колоноскопии. Аз съм много доволна, защото след това се чувствах направо прекрасно, а и е много изчерпателен в обясненията си след прегледа. Първата ми беше платена и след това си доплатих 2 биопсии, които се наложиха. А втората колоноскопия беше през здравна каса и само упойката си платих, за биопсиите не заплащах. Според мен е много важно кой ти я прави, защото след това ми изискаха още едно изследване от УМБАЛ и изживях отново ужаса от първата.

# 1 488
Много ви благодаря за отзивите! Минала е успешно колоноскопията и е доволна от д-р Саджаклиев   bouquet

# 1 489
Това за алергиите доста ме замисли....Още , когато след първата колоноскопия с биопсии ми откриха много голямо количество Еозинофили веднага ми препоръчаха да се изследвам за хранителна алергия- ходих при някаква професорка - тя ми прави тестове , но с алергени , а не кръвно изследване и ми каза , че нямам никаква алергия , но имам доста "добра имунна реакция"..... сега ме замисляте за тези кръвни тестове- ще взема да се мъча да отделя и аз пари и за такова изследване...

# 1 490
Здравейте от мен,
Някой да е чел/чувал за "Специфична въглехидратна диета Чревен и Психологически Синдром (ЧИПС) - Диета"?
Покрай захранването на бебето, попаднах на статията, в сайта по-долу:
http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.ca/2011/05/gaps.html

Ще ми се ако някой я е правил да сподели опит, защото може да се окаже крайъгълен камък в захранването на детето ми, което за сега реагира на всичко, освен ориз...
Поздрави и бъдете здрави:)

# 1 491
  • Бургас
аз я спазвам от януари,макар да съм със синдром на раздразненото дебело черво,поне според лекарите,защото не съм си правила изследване
Много съм доволна,аз ям супер малко неща,основно банани,варени моркови и варено пилешко месо,домашно кисело мляко,слънчоглед,масло.Вкарвала съм в менюто си и грейпфрут,кокос,маслини,фурми,но понякога не ми понасяха и ги спирах.От седмица нещата много се подобриха и постепенно вкарвам домати,краставици,като отново добавих грейпфрут и фурми,като сега ми действат добре,като гледам да не прекалявам с тях

# 1 492
mis_val а това със суровите жълтъци и многото чесън спазваш ли го ?
Сутрин какво ядеш?Тези яйца май ми идват повече в тази диета Thinking

# 1 493
  • Бургас
ша_рлота,аз за съжаление на този етап като храни ям посочените по-горе,друго на този етап почти не ми понася  Cry
а това за многото чесън съм го пропуснала май,пиши какво си чела ти
закусвам това което и вечерям и обядвам,варено месо,варени моркови или варено месо,банани,масло
от скоро закусвам кисело мляко+пчелен прашец

# 1 494
Аз само набързо разгледах тази ЧИПС диета и там пише да се добавят сурови жълтъци към храната ,а белтъкът да е сварен,също ежедневно да се яде чесън но не по една две скилидки а цели глави и то в суров вид.Аз лично много искам да спазвам препоръките но съм 100% сигурна че няма да ми понесе такова хранене.Аз от киселото мляко ако го ям на гладно за закуска съм директно в тоалетната а към пчелния прашец съм алергична за съжаление.
Всеки ден ли ядеш месо?Не сваляш ли килограми с такова хранене?

# 1 495
  • Бургас
чесъна дори да е добър и аз мисля,че в сурово състояние ще дразни,може би постепенно ако се вкара в менюто и то първо варен,а после постепенно суров може и да стане
кисело мляко ми понася само домашно приготвено на 42 градуса(т.е. в машина) за 12 часа и после да е престояло няколко дни,така казват че се премахва млечната захар и казеина,които ни пречат на нас
Ям всеки ден месо,но гледам с времето да го намаля като количество ,сега ям около 200-300 гр, варено месо на ден.За да не свалям добавям мазнини към всяко ядене,въпреки че маслото също е едно от нещата които искам да премахна ,засега ми действа добре,само когато не прекаля с него разбира се,даже тези дни качих малко килограми,Като се влоших бях станала 52 кг(висока съм 175) а от няколко дни варирам между 53,8 и 55.Само ми е трудно да се контролирам с маслото и като прекаля както ми е действало добре,така и ме влошава.

# 1 496
За да не дразни чесъна се чисти кълнчето по средата, но това е само за главата- чесън, а за зеления не съм чувала. Аз лично като ям варен - също имам проблем. Започва едно подуване, газове, абе пълен дискомфорт.

# 1 497
Първата ми колоноскопия беше в Св. Иван Рилски. Без упойка и май с вода, а не с въздух. Лошото наболяване по време на процедурата не е запомнящо се. Мисля, че беше Д-р Николов.

Втората беше при Саджаклиев с въздух. Не поисках упойка, защото не предполагах какъв ад е. Както и да е ... много страдах по време на процедурата.

Резултатите Николов ги описа доста подробно, но Саджаклиев само с едно изречение колкото да е видно каква е диагнозата. Опитах се да го разпитвам, но ме отряза. За него следващата стъпка е рецептата с лекарствата. Каза ми го директно, че идеите за пиене на хума, клизми с разни работи, сокове и др. не са в обсега му.

Трябва да кажа, че нито с Николов, нито с лекарката после от същата болница не съм правил дълги обсъждания .. дори никакви, защото това беше първия път, когато ме диагностицираха, но тогава не знаех, че филмът започва и че много ще се ангажирам с мислене кое как и какво да правя. Затова си взех рецептата и веднага я изпълних. След като разбрах, че не действа, разбрах също и че ще се оправям сам в това приключение. По принцип Св. Ив. Рилски имат много добра гастроентерология. Ако се наложи, бих отишъл там.

# 1 498
Здравейте на всички, и аз като вас приятели, съм диагностицирана с това неприятно заболяване улцерозен колит. Заболяването ми е поставено от вече има няма година и половина, много пъти съм чела различни публикации тука свързани с това заболяване, но днес реших и да се регистрирам. Винаги е хубаво човек на обмени опит и мнения. Това, което забелязах, че повечето с това заболяване имат разтройство, моля пишете ако има и такива със запек/такъв е и моя случай/. Какво предимно ядете, за да не се стигне и до другия неприятен момент запека? Това, което ме учудва, че колкото и статии да има никъде всъщност не е обяснено точно какво можем да консумираме. Навсякъде пише ориз, ориз и пак ориз Simple Smile, ама ако предимно имаш запек тоя ориз би бил пагубен в един момент.....така, че бих се радвала, ако има някой като мене да напише как точно се храни.

# 1 499
  • Бургас
bg_anita,ще пиша за пореден път макар и никой да не ме взима на сериозно.Спазвай специфичната въглехидратна диета и няма да имаш нужда и от медикаменти.Ориз-не!!!
А за запека наблягай на мазнини,сигурна съм че не консумираш много такива в ежедневието си,маслини,масло,зехтин,тахан,авокадо.И поне по 2 литра вода всеки ден!Успех!

Общи условия

Активация на акаунт