ХУХК - имате ли представа за това?

• 491 212
  • 2 198
  •   1
Отговори
# 1 470
  • София
Didina7 - благодаря за инфото, CityClinic  бях чула че крадат кадрите на Токуда за кардиологията, но не очаквах чe и гастроентеролозите са им на прицел.  Сега видях че и др.Петров - шеф на гастрото в Токуда и той е в новата болница.  Те дали работят със Здравната каса изобщо, пише че ще сключат договор тази година....

Vanvel - благодаря за инфото за хляба от лимец, купих си от биомагазин и съм страшно доволна. Направо ми спаси безглутеновия живот  Simple Smile  С зеленчукова крем супа ми е любимо.

http://limec.biz/kachestva-na-limeca.html  
Лимеца съдържа минимално количество глутен, но молекулния му състав е различен и не причинява алергии и дразнене. Затова се води безглутенов, дори за хората с доказана алергия.

Последна редакция: вт, 26 мар 2013, 12:07 от pepita28

# 1 471
Какъв е този хляб? Глутенът е изтеглен ли ? Лимецът съдържа глутен, но по-малко от обикновената пшеница.

# 1 472
pepita28, да Сити Клиник работят със здравната каса и бях учудена, че имаше много чакащи хора. Наистина се води кардиологична клиника, има гастроентерология, но не обърнах внимание какво още има там.
Soleil* , благодаря за информацията за сока. Сетих се, когато го прочетох, но през цялото време явно съм се надявала да подейства разхлабващо, защото не поемам никакви зеленчуци и плодове в сурово състояние.

# 1 473
  • София
Здравейте, както бях писала преди според последните изследвания за нашата болест една от причините е хранителна алергия. Не става въпрос за алергия която се проявява в устната кухина със външните симптоми - която се класифицира като хранителна алергия тип І (имуноглобулин Е медиирана реакция).  Става въпрос за Хранителните алергии тип ІІІ принадлежат към така наречените IgG имунни реакции. Те настъпват със значително забавяне във времето след консумирането на несъвместимата храна. Следователно невинаги се прави връзка между дадените заболявания и алергия тип ІІІ. IgG несъвместимостта се характеризира с възпалителни реакции.
Класическата алергична реакция е IgE медиирана реакция, която настъпва веднага след
консумирането на хранителния продукт. Тези реакции се характеризират с добре познати
симптоми, като силни кожни реакции или отоци (например на езика), които се идентифицират
правилно от хората като хранителни алергии. Причина за тях е отделянето на биогенни амини.
При консумиране на храни - алергени от тип III, имунната система произвежда и изпраща антитела и се развива възпалителен процес в червата. Особено лошо е когато е нарушена цялостта на лигавицата на червата и пропускливостта е увеличена.
Така аз реших да си направя тест за хранителна алергия тип III. Днес получих резултатите и съм шокирана - имам алергия към глутена (Пшеница, ечемек, овес ит.н техни продукти) и към кравето мляко и неговите продукти. Съответно трябва да започна диета без тези алергени поне докато ми се въстанови цялостта на лигавицата на червата.
Може да прочетете подробности за изследването тук - http://www.detoxcenter.eu/bg/products/diagnostiki-1-1/imupro-tes … lergiy-tip-iii-42

# 1 474
pepita ти кой тест точно си направи за 180 лв. или за 480лв?Аз съм се замисляла да си правя такъв тест преди известно време,ама много скъпо ми се вижда нещо.В безвъглехидратната диета на Илейн Готшоу /дано да не съм й объркала името/ пишеше че точно заради алергия към глутена и някои видове зърнени храни се налага такава диета.

# 1 475
  • София
Аз си направих този за 480лв - ImuPro 100, другият мисля че няма смисъл да се прави защото дава резултати по групи храни, а не по храни по отделно.
Има по-евтин вариант на ХилКлиник - http://www.hillclinic.com/show/313_test-za-hranitelna-netolerant … ost-v-hil-klinik/ , мисля че изследват около 50 храни и струва 250лв.
Този на Детокс изпращат кръвта да се изследва в немска лаборатория и затова е толкова скъп, но пък е по-прецизен и ти изпращат подробен доклад какво да не ядеш, колко време, с какво да го заместиш и т.н

# 1 476
  • Бургас
В безвъглехидратната диета на Илейн Готшоу , пишеше че точно заради алергия към глутена и някои видове зърнени храни се налага такава диета.
Peace
идеята на тази диета е точно тази,да се премахнат всички храни,които са алергени и също така тези,които съдържат нишесте като картофи,ориз,елда и т.н. защото така се създават условия за ферментация,където пък се създават условия за размножаване на лошите бактериите,които от своя страна са виновници за хранителните алергии,тъй като нарушават повърхността на червата и ги правят пропускливи.

# 1 477
mis_val, pepita28 , направо се плаша, когато чета тази информация за теста за алергии. Не само поради много високата за мен цена, но и поради факта, че то не останаха храни, които да можем да консумираме.
Кажете ми, моля ви, аз обожавам хляб, с какво да го заместя ако той и глутеновите храни ни действат зле? И кои храни точно са глутенови? Ориз, картофи? Защото това е основното, което ми е препоръчано да хапвам. Вече се чудя каква храна да поемам, за да се чувствам сита и да мога поне малко да напълнея, че с тези ми 44кг. и никакво движение нагоре съм направо като на акумулатори.
  bouquet

# 1 478
  • Бургас
didina7,за хляба и аз реагирах така в началото,като ми препоръчаха да спазвам специфичната въглехидратна диета,макар да не ям хляб по-принцип.
Без картофи и ориз пък направо ми се видя невъзможно,но ето че вече 2 месеца я спазвам успешно,всичко е въпрос на навик.Никак не е лесно де,то е ясно

# 1 479
Картофи и ориз нямат глутен, но са много нишестени. Аз по принцип избягвам да ги готвя вкъщи.
Безглутенови са елда, киноа, просо, царевица, амарант. Глутенови са пшеница, ръж, ечемик, лимец, овес.
Безглутенов хляб или питки могат да се правят. Не знам вече за маята какво е положението. Някои избягват и нея заради дрождите.

# 1 480
Ако се спазва както трябва специфичната въглехидратна диета означава да не се ядат елда,киноа,просо, царевица и амарант,въпреки че нямат глутен.Разрешено е само бадемовото брашно.
Някой от вас позволява ли си марули и зелени салатки?Въпроса ми е към тези с доказан улцерозен колит.

# 1 481
Относно салатите на мен лекар ми каза,че мога да ям марули ,краставици и белени домати. Нямам никакъв проблем.

# 1 482
В никакъв случай не мога да си позволя маруля, спанак и други зелении. Иначе си правя салата от краставици и домати, но задължително белени за мен.

# 1 483
  • София
Didina, първо да те успокоя че доста хора на запад спазват безглутенова диета, поради вредностите на глутена. За съжаление поради бедността в България и ниската култура на хранене тестените изделия са широко ползвани. Не мога да отрека че и аз ги обичам - вкусни са. НО....
Аз не спазвам специфичната въглехидратна диета.
Аз избягвам храните към които имам алергия - пшеница, ръж, овес, ечемик, краве мляко и производни. Също храните с високо съдържание на сяра - жълтък, кафе, какао, млечни, броколи, карфиол, зеле. Последно храни които дразнят лигавицата на червата - червено месо, мая, какао, захар, мед. Използвам калиева сол и като готвя не добавям мазнина - ако пека нещо с пиле, то си пуска мазнина, ако варя нещо - накрая добавям малко зехтин.
Закуска - варена елда, киноа, просо с накиснати сушени плодове и пресни фурми; варена царевица с малко сол (от замразената)
Междинна закуска - шейк (соево мляко, фурми, банан, спанак от замразения, растителен протеин), плодове - белени ябълки, круши,  фреш - портокал, грейпфрут, ябълка, фреш - морков и цвекло, безглутенови био бисквити
Основни - меки салати-домати и краставици, зеленчуци на пара, Зеленчукова крем супа - картофи, морков, тиквичка, патладжан, чушка;  пиле, риба, пиле с картофи, пиле с ориз, рибата печена или на пара, безглутенова паста с доматен сос, варена леща, варен белен боб, варен нахут, омлет от белтъци, варен ориз със зеленчуци и т.н.
Важно е да се спазва ротационна диета - да редуваш храните през 3-4 дена. Пиле си купувам само на DUC защото е без антибиотик, а риба предимно от гръцкия магазин на ул.Дойран 11 пак поради същата причина. Ориза ми е кафяв басмати ориз от биомагазин.
Правя си питки от оризово, царевично, елда брашно, само с вода ги забърквам и пека в тефлонова тавичка. Стават като арабски питки и са вкусни.
Сега съм на тази диета, след резултатите от теста. Ще видим как ще ми се отрази.
Извинявам се за дългия пост.

# 1 484

Общи условия

Активация на акаунт