ХУХК - имате ли представа за това?

• 499 481
  • 2 198
  •   1
Отговори
# 690
Зяавиждам ти благородно за тази толкова дълга ремисия! Аз повече от 5 месеца не съм успявала. А ако всичко минаваше само с болка и посещение във WC щеше да е супер. При мен всяко влошаване започва направо с кървене и докато да го забележа вече се започва обилно кървене. Докато не вдигна дозата на кортикостероидите на най-висока доза не спира. И всичко се започва отначало. И мен ме наболяват костите, но се търпи, а високо кръвно нямам. Аз съм в другата крайност ниско или с близки граници. Особено сега в тези жеги като ми падне кръвното започвам да се прозявам много често и губя картина. Преди поне кафето и колата оправяха нещата, а от лятото на 2007 г. не съм посягала към тях.

# 691
Здравейте и от мен, аз вече съм сигурна че храната не е толкова от значение.
4 месеца бях много добре, хапвах си салати, плодове, кола, цаца, биричка и водка,  даже по едно време реших че е станало чудо с мен, просто нямаше и помен от болестта, докато не ме хвана вирус с повръщане тази седмица. 4 дни гадене нон стоп и не се храних от днес вече и червата са ми разтроени. Още от първия ден на вируса ме обхвана паника и психиката пак ми се разклати, казах си е много и изкарах.Сега съм много отпаднала, вие пиете ли витамини за подсливане поне малко?
В  книгата на проф.Мермерски четох че билката слез много се препоръчва при разстройство и колики в червата, както и за прополиса.
Някой пил ли е тази билка???

# 692
  • Варна
Мислите ли, че това заболяване е наследствено?

# 693
Не, ХУХК не е наследствено заболяване! Не е заразно! До сега никъде не съм прочела за предаване на заболяването по наследствен път. Все пак това е автоимунно заболяване. Със точност не е посочно какво точно го отключва. Сповед някои е бактерий, според други е в резултат на психологическото състояние на човек- обикновенно се проявява при хора с по- чевствителна психика, по- затворени по-вглъбени, не споделящи проблемите си, а според трети е възможно да се появи при неправилно медикаментозно лечение. Чувала съм и какви ли не други глупави предположения. Нека всеки сам си направи равносметка кога и при какви обстоятелства се е проявило заболяването при него. Убедих се, че и лечението и диетите при всеки се проявяват по различен начин.

# 694
при мен се отключи от силен стрес - бях срината и психически, и физически.
Предполагам , че това е една от основните причини при повечето хора

# 695
  • Варна
Естествено, че не е заразно, но вече на няколко места чета, че има някаква семейна зависимост и може да е генетично. Та ми е интересно имате ли роднини със същото заболяване... Аз нямам такива, при които да де доказано, но баща ми има чести разстройства от храни като прясно мляко, кисело мляко и т.н. , има болки в ставите и т.н. - доста от симптомите на ХУХК, но понеже е твърдоглав не отива да се изследва.

# 696
Лелятя на мъжа ми има хухк

# 697
Аз мисля че има наследственост на заболяването,но не при всеки се отключва.Мен ме питаха има ли в рода ми хора с такова заболяване,тогава не бях забелязала но майка ми има същите оплаквания а отказва да се изследва.В рода ми има алергии ,които също са свързани с нашето заболяване.

# 698
  • Варна
Хора, кажете ми нещо - има ли някой, който да си взима Салофалк таблетки 500 по здравна каса с тримесечна рецепта? Днес нещо не ми приеха рецептата в аптеката, а до сега съм използвала само едномесечни рецепти.

# 699
И при мен заболяването се отключва от силен стрес. Диетата при мен никога не е била решаваща за състоянието ми.

# 700
Аз също вземам Салофалк от 500 мл. табл. по здравна каса, но не съм чувала да има по здравна каса з-месечни рецепти! Сигурно ли е, че рецептата ти е по здравна каса? На свободно съм си вземала дори 6-месеца с една рецепта за многократно ползване.

# 701
  • Варна
Да, сигурно е, че е за 3 месеца, личната ми я изписа така по здравна каса. До сега ми изписва все за един месец, но я помолих да ми даде за 3, уж да не ходя всеки месец. Уви, този месец се наложи да отида 2 пъти заради това объркване. Изписа ми отново едномесечна.
Ти как си, Дарел?

# 702
Немога да се похваля с голям напредък все стигам до най-ниската доза кортизон и отново се започва с кървенето. След това вдигам на най-високата и така от лятото на 2007 г., като най-дългата ремисия ми е 5-6 месеца, но вече ми е трудно да постигна и това.

# 703
  • Варна
Съжалявам. Знам, че е много изнервящо и мога да ти кажа само "Кураж". И на себе си непрекъснато го повтарям и се мъча да се настройвам положително, но ми е почти невъзможно, като се има предвид, че съм по природа пълен песимист Sad

# 704
  • Варна
Един практичен въпрос: на какъв матрак спите? Сутрин имам ужасни болки в кръста и не мога да улуча матрака. Дори не мога да преценя дали да е мек или твърд. Всички казват, че при проблеми в гърба и кръста твърд матрак е по-добре, но аз си мисля, че мекия ми е по-подходящ. На практика нямам доказателства, защото вече два матрака сменям и пак сме на неподходящ. Споделете опит, моля.

Общи условия

Активация на акаунт