ХУХК - имате ли представа за това?

• 499 470
  • 2 198
  •   1
Отговори
# 705
Моля ви пишете дали сте си били ваксини и какво ви е мнението за тях??
Аз много се чудя какво да правя, едни казват че  са много доволни, а други че дори повече боледуват след ваксина?!?
Съветвали ли сте се с гастроентеролог или личен лекар???

# 706
  • Варна
Аз лично не съм мислила за ваксина дори и преди ХУХК. Мисля, че прътвият месец след поставянето се разболяваш, после не би трябвало или поне по-рядко... Миналата година бях питала личната, но беше против, не знам защо. Трябва нещо да предприема, че миналата зима се накъсах да боледувам. Сисони, ти май също много се разболяваше тогава, ако не се лъжа. 
А на мен пък ми предлагат за подсилване на имунитета да взимам ензими и антиоксиданти, но много се чудя. Вие пили ли сте такива неща?...

# 707
АЗ ПОЛЗВАМ ПРИРОДНИ АНТИОКСИДАНТИ ПЕРИОДИЧНО И СЪМ ДОВОЛНА. ПИЯ КАПСУЛИ АЛОЕ ВЕРА ПРЕЗ 10 ДНИ. ПОЛЗВАМ СЛАДКО ПРИГОТВЕНО ОТ БЪЗАК.ЗА ВАКСИНИТЕ СЪМ ЧЕЛА , ЧЕ НЕ СЕ ПОСТАВЯТ ПРИ АВТОИМУННИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, КАКВОТО Е НАШЕТО.

# 708
При ХУКХ не се препоръчват ваксините.

# 709
Ваксините се поставят, за да подсилят имунната защита на организма, като се вкарват с ваксината тела, за да може организма да изгради антитела и когато има нужда да се справи по-бързо с вируса. Но тъй като ние имаме занижена имунна защита дори вкарването на тези тела ще ни разболеят. Пък и за нашето заболяване не е препоръчително да се подсилва имунната защита, за да не се получи рецедив на заболяването. Питала съм няколко пъти дали мога да ползвам ваксина, дори за рак на шийката на матката, но категорично ми отказаха.

# 710
На мен също не ми препоръчват да си слагам противогрипни ваксини. От есента- към ноември започвам  да пия повече чай с мед и това ми помага зимата да изкарам без сериозни настинки. А евентуално ако все пак се разболея вземам хомеопатични лекарства. За момента ми действат добре и не ми пречат на колита.

# 711
Здравейте,
Не съм писала отдавна, ама си ви чета редовно. Да се изкажа и аз за ваксините - миналата година ми се отвори възможност служебно да посетя Африка за 2 седмици. Кеееф, малко ме е страх от самолети и не се чувствам ок, ама пък това е Африка! Викам си ще стискам зъби!  tooth Да, ама за Африка трябват един куп ваксини. Звъня ентусиазирано на моята лекарка и запалено й обяснявам. Ами така де, рядко се появява такава възможност. Тя ме слуша, слуша и вика: "Африка може да я видиш само, ако прелетиш със самолет отгоре!  Sad  Никакви ваксини няма да си правиш." После на дълго и широко ми заобяснява защо, но с две думи те са противопоказни при хора с автоимунни болести, включително и тази за грип.  Peace
Мисля, че тези от нас, които не са на имуносупресори и кортикостероиди, няма защо да се притесняват от грип. С малко повече внимание и пазене от други болни, не би трябвало да се тревожим.

# 712
И какво стана няма ли да ходиш  до Африка???
Аз ходих на хомеопат в Пловдив и каза че моето е на психическа основа, чакам си разтворите и ще видим какво  ще стане!! Praynig
Иначе се отказах от ваксина, доста хоре ме разубедиха че повече боледуват след това!?! Thinking

# 713
Ами как да не се тревожим като се стигне до антиб и се започва всичко от начало, аз не ги понасям, веднага ме хваща разстройство, само Ципрофлоксацин понасям и Сумамед..

# 714
AЗ МИСЛЯ, ЧЕ МНОГО МИ ПОМАГАТ ПРОБИОТИЦИТЕ ,КОИТО ПИЯ ПО СХЕМА -1 МЕСЕЦ ПОЧИВКА ДВАДЕСЕТИНА ДНИ И ПАК.

# 715
  • плевен
Здравейте,съпругът ми е с Хуук от 4г.Интересувам се има ли хора със същата болест минали през телк и какъв процент са получили?

# 716
Аз съм с ХУХК от лятото на 2007 г. и след като цялата 2008 г. прекарах през месец по болниците есента се явих на ТЕЛК. Дадоха ми 50 % за две години. Сега на 4.10. трябваше да се явя отново, но се отказах сама. Първо защото трябваше да постъпя отново в болница за колоноскопия и други изследвания, който ми искаха от ТЕЛК. Искаха ми производствена характеристика от личен състав на предприятието, което автоматично означава, че работодателя ще научи за заболяването ми и ставам автоматично мишена, като заболяването ми може да е мотив за последващо освобождаване тъй като съм на срочен договор. И освен това си направих труда да говоря с лекар от комисията, тъй като знам, че от няколко медеца намаляват процентите, за да имат по-малко хора право на пенсия, защото такава ти се полага само при 50 и над 50%, при което ми казаха, че ще получа около 30 %. Така явяването ми се обезмисля. То не стига, че по здравна каса ползвам само отстъпка за една кутия Салофалк на месец, а лекарствата ми струват 400 лева, а сега ни режат и от процентите, та да не може човек да си помогне с тези 150 лева пенсия да си купи лекарствата. Затова предпочитам да работя, за да мога да си купувам лекарствата и да се моля да се задържа да не се влошавам повече. Това е да си гражданин на страна като нашата, в която отвсякъде те мачкат и ако оцелееш ......Съжалявам за черногледството, но всеки ден се сблъсквам с такива неща и имам чувствато, че тези които измислят законите в тази държава никога не боледуват или просто имат достатъчно пари, за да не са в моето положение. А то е ако имаш пари ще живееш, ако ли не сори.

# 717
само с хухк е трудно да те трудоустроят, трябва и други болести да имаш.

# 718
  • плевен
Благодаря за отговора -съпруга ми има и друго /също толкова жестоко заболяване/псориазис-вече 15 г съответно нелечимо.Дали ще помогне при телка /не издържаме финансово/аз съм безработна вече 2г.

# 719
Сигурно, ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт