ХУХК - имате ли представа за това?

• 495 208
  • 2 198
  •   1
Отговори
# 225
Някой от знае ли как се отразяват калните бани на нашето заболяване?Моят личен лекар ми каза че е хубаво да се правят такива процедури и помагали да се влезе в трайна ремисия.Лично аз се страхувам да опитам и искам да разбера някой от вас дали е правил кални бани/става въпрос за вкарване на лечебна кал в ректума или промивки с минерална вода/.
това е някаква глупост  #Crazy

# 226
На мен също ми е много странно затова търся мнения.

# 227
  • Варна
Здравейте и от мен!
Аз съм нова, както с това заболяване, така и в тази свръх полезна темичка. Поставиха ми диагнозата ХУХК преди 3 месеца и все още съм много неориентирана. Слагам Салофалк свещички 2х1 и пия Салофалк 500 3 х 1. Казват че съм била в лека форма, но имах и кръв и слуз, както и да е. Това, което най-много ме притеснява е че отслабвам много бързо. Свалила съм 10 кг за 2 месеца. При вас как беше с килограмите? Прочетох, че някои са отслабнали, но това темпо ми се струва много голямо, при положение, че се храня по 5 пъти и вече почти нямам разстройство ( в началото ходех по 3-4 пъти, сега 1-2 пъти, диагнозата ми поставиха с колоноскопия). Нормално ли е според вас да отслабна толкова бързо?
Благодаря на всички за полезната информация тук, още другата седмица ще се възползвам да отида при личната Simple Smile

# 228
Здравейте и от мен!
Аз съм нова, както с това заболяване, така и в тази свръх полезна темичка. Поставиха ми диагнозата ХУХК преди 3 месеца и все още съм много неориентирана. Слагам Салофалк свещички 2х1 и пия Салофалк 500 3 х 1. Казват че съм била в лека форма, но имах и кръв и слуз, както и да е. Това, което най-много ме притеснява е че отслабвам много бързо. Свалила съм 10 кг за 2 месеца. При вас как беше с килограмите? Прочетох, че някои са отслабнали, но това темпо ми се струва много голямо, при положение, че се храня по 5 пъти и вече почти нямам разстройство ( в началото ходех по 3-4 пъти, сега 1-2 пъти, диагнозата ми поставиха с колоноскопия). Нормално ли е според вас да отслабна толкова бързо?
Благодаря на всички за полезната информация тук, още другата седмица ще се възползвам да отида при личната Simple Smile

Напълно нормално е да отслабнеш след като си с разстройство и то от три месеца, но не се притеснявай за това, по принцип след като се стабилизираш ще си възтановиш килограмите. Къде ти поставиха диагнозата? Имаш ли представа каква беше причината за появата на това заболяване при теб?

# 229
Здрасти, Tonytoo!!!
Нормално е да отслабнеш, аз  свалих 6кг за 3 месеца, но моите изхождания баха най-много 3пъти. След това зимата се пооправих и ядох страшно много, пък не можех да напълнея и с ипомислих че стази болест няма да мога никога да кача някое килце. Сега бях добре и си качих същите 6кг заприличах на бъчвичка защото ми тежаха 60кг. Влоших се и пак си свалих 3 кг. така че с тази болест е така ту качваш ту сваляш.
не се притеснявай ще започнеш да качваш „ пък и с тази диета  - ориз, картофи, макарони няма как да не качиш след известно време.
Успех!!!!

# 230
  • Варна
Благодаря ви за отговорите.
Аз се харесвам така слаба ( Laughing - нали трябва да търсим положителното), но ме притеснява бързото отслабване, понеже при мен е засегнатата малка част от дебелото черво (дано да не се увеличава) и нямах диария, а по-скоро кашави изхождания по 2-3 пъти на ден.
Диагнозата ми я поставиха в Окръжна болница с колоноскопия, която ми направи д-р Красимир Иванов, след това все още не съм намерила лекар, който да ми следи заболяването. Ходила съм при две лекарки, но нещо не ми се нрави отношението им. При мен кръвта и слузта се появиха след много антибиотици и обезболяващи, които пиех заради болки в коленете. Дотогава никой не ми беше споменавал за колит Sad Имала съм преди 4-5 години други проблеми със стомаха и червата, но не и това.

# 231
  • в страната на чудесата
а биопсията какво каза?

# 232
  • Варна
Честно казано не знам какъв е резултатът от биопсията. Не мога да видя къде в епикризата е описано. Пише, че са взети две биопсии, но нищо повече...което още повече ме притеснява.

# 233
Не се притеснявай, и в моята епикриза пише така, биопсията става след определено време. Обади се на лекуващия лекар в отделението където си лежала докато ти вземат колонскопията.От там ще получиш резултата.
Бях в Пловдив на преглед по друг проблем и споменах за моето заболяване на доктора, защото и той се занимава с гастроентерология и той ми каза че ако не искам да ми правят нова колонскопия да си взема тази от Смолян и да му е занеса?!?!?
Не резултата от биопсията а самата биопсия???
Някой наясно ли е с това???

Искам да ви питам будите ли се рано сутрин - днес аз в 5.10, о т засилена перисталтика, къркорене по червата и почна да ми се ходи до тоалетната, като отида всичко е ок, не е разстройство???Вече какво става нямам представа?!? Rolling Eyes

# 234
Тези които са имали кортизонова терапия забелязали ли сте да ви оредява косата и след спирането дали се възстановява???

# 235
  • в страната на чудесата
докато няма резултат от биопсия всичко е в сферата на предположенията. има бактериални язвени колити, които НЕ са ХУХК.
зная, че тук предпочитате да коментирате по-тривиални въпоси, затова се извинявам за намесата
Simple Smile
ПП сисони, това е очакван страничен ефект от кортизоновата терапия

# 236
  • там където се случват чудеса и мечтите се сбъдват
Здравейте,незнам дали ще съм полезна,но знам  един билкар ,който успешно лекува това заболяване.Мога да дам адреса и телефонния му номер,ако желаете.

# 237
НЕМОЖЕШ ЛИ ДА НИ КАЖЕШ ДИРЕКТНО БИЛКАТА ИЛИ КОМБИНАЦИЯТА ОТ БИЛКИ????ОТ КЪДЕ Е ?
АЗ СЪМ ОТ СМОЛЯН И ЩЕ МИ Е ТРУДНО ДА ИДА ПРИ НЕГО?

# 238
  • в страната на чудесата
недей да викаш! не ви ли е страх да си прилагате всякакви л***а - това е сериозна болест, понякога с много тежки усложнения. терапевтичните успехи в света не се дължат на лечение с билки и кал...

# 239
  • там където се случват чудеса и мечтите се сбъдват
НЕМОЖЕШ ЛИ ДА НИ КАЖЕШ ДИРЕКТНО БИЛКАТА ИЛИ КОМБИНАЦИЯТА ОТ БИЛКИ????ОТ КЪДЕ Е ?
АЗ СЪМ ОТ СМОЛЯН И ЩЕ МИ Е ТРУДНО ДА ИДА ПРИ НЕГО?
  Той е от Асеновград.ул."Чая"5   тел:033169097(само да добавя,че той самият е бил болен от това)

Общи условия

Активация на акаунт