Любители на кучета - 101

• 25 065
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • о`майна лунна нощ е
Глас от дъното на апартамента: "Маминка се прибра ...", а през това време на мен вече ми се хвърлят на вратата да ме посрещат с опашка, нос, език, лапи .... Цялата съм в синини по краката

# 571
 Любов ,изкренна  ,радост ,те не знаят що е лицемерие ....

# 572
При нас е скачане, целувки, не можем и да го погалим, че то не седи на едно място, понякога от кеф прави и спринтове из целия апартамент. Това продължава няколко минути.

# 573
  • под тепетата
И влачи навсякъде дюшека да го подарява!
ТуиГ, най-ползваното кремче вкъщи не е за лице, а с арника Wink
Аз като ви казвам, че съм баба - чела недочела днес в автобуса бързам да поздравя рошльовците.
А у нас мъжът ми най-старателно готви за Ози. Ето и сега обезмръвчава едни кокали и ще вари ориз с тях.

# 574
  • София
Да покажа фейсбук какво ме подсети, че сме правили преди Х години. На първа линия братовчедки - Бела и Ерин, на втора дъщеря и баща - Лили и Джек. В ролята на мъшър - моя милост.

# 575
  • София
@Малко Сладко Коте
Eхаааа сняг.
Така искам да завали и да натрупа един хубав сняг. Че Старк никога не е виждал. От толкова много време не съм се вълнувал дали ще завали сняг, нали по това се разбираше дали си пораснал. Проверявам прогнози, ама Йок. Пък и имам драми с колата и не мога да го кача на Витоша. А за по-дълъг преход по другите планини още му е рано.

# 576
  • София
Павелчо, сигурно си писал, но съм забравила... Как се действа с обучението на кучетата водачи? Имате ли ангажимент през седмицата да го водите на училище?
Вчера в метрото имаше две кучета , които обучаваха и ме усмихнаха преди работа. Една баба така ме ядоса, че ми идеше да я овикам. Вижда, че учат кучетата, когато има свободна седалка на пейката да я покажат на незрящия, но иска точно там да седне /имаше поне 5 други свободни места/. Хората нормално ѝ обясниха какво правят, но тя продължи да се блъска в кучетата. Големи катили се движат по улиците Imp
Преди години се возя в метрото и имаше куче водач, което само дето не беше в скута на незрящия, за да не пречи и една доста едра дама започна на висок глас да нарежда, че в час пик не трябва да допускат кучета /пък било и водач/, защото заемали място за още един човек. Всички стискаха устни гневно, само едно момче се обади и лелята слезе на другата станция. "Госпожо, по тази логика и на дебелите хора като Вас не трябва да им позеоляват да се возят в час пик, защото заемате място за двама човека." Joy

# 577
Леко ми стана на душата, след като прочетох как са я наредили Simple Smile
Дебили всякакви.

Коте, много яки снимки!

# 578
  • София
Наистина такива хора си го заслужават.То като си крив всичко ти пречи ,ма нейсе. Тотално сме загубили всичко човешко .И на мен сутринта една леля ми каза ,че нищо че съм била бременна било редно аз да стана и направя място на възрастен човек ,щото съм била по-млада,а тя била изморена от възрастта.

Коте ,много са сладки тия хъсоци,специално ли сте ги обучавали,то не че не им е в кръвта де?

Последна редакция: ср, 05 фев 2020, 11:47 от Слънчогледка :)

# 579
  • София
Павелчо, сигурно си писал, но съм забравила... Как се действа с обучението на кучетата водачи? Имате ли ангажимент през седмицата да го водите на училище?
Не, нямаме такъв ангажимент. Ходим на тренировки събота и неделя. В повечето случаи на полигон или в Южния парк, по-рядко социализиращи на Централна ЖП гара или някой мол. Иначе си се возим на метро, но колкото да свикне с многото хора, миризмите и скърцането на спирачки и всякакви други шумове.
А относно сърдитите бабки и разни други подобни индивиди имам бая истории. Но една от най-запомнящите се беше, когато една тьотя тръгна да подава на Рой парченце варен геврек. След като се разбучах подобаващо, тя попита дали може да го погали, тогава се обърнах към кучето и съвсем спокойно му казах: Хайде сега Рой, както съм те учил, като се наведе жената "за гърлото". Погледа на тьотята не може да се опише с думи.

# 580
А за взимане на куче за обучение трябва ли да е само. Много искам да обучавам бебе за куче-водач, но не знам дали е възможно при наличие на друго куче в дома. На сайта им пише всичко, но не и това...

# 581
  • София
Слънчогледка, учат се на основни команди, като наляво, надясно, тръгни и спри. По-опитните показват на начинаещите как се случват нещата и като видим кой как се справя, си ги наместваме. По-специално обучение не сме им правили, просто ги вързахме за впряга и това беше. Голяма емоция и преживяване е и за самото куче, и за хората на шейната. На самите кучета им личи по израженията, че им е кеф, около тях витае едно нетърпение и енергия, преди да тръгнат, почват да нервничат, ако дълго се бавите, изобщо - в кръвта им е.
За съжаление, все стари снимки показвам, от години не сме ходили на шейни никъде... Не знам дали ще стане пак в този живот. Надявам се....

# 582
  • Бургас
И на мен сутринта една леля ми каза ,че нищо че съм била бременна било редно аз да стана и направя място на възрастен човек ,щото съм била по-млада,а тя била изморена от възрастта.

Да го беше казала на мен, знайш как щях да я насвяткам... А в Кауфланда да се ръгат не са изморени от възрастта. И цял ден с автобусите да обикалят.

# 583
Коте, има ли значение кое куче къде ще сложиш? Предполагам, че има, напр. по-силните/опитните отпред... Други тънкости има ли?

# 584
  • София
@ yana neicheva123
Честно казано не знам. Има колеги които идват с две кучета, но те или са "бракувани" от програмата или са в развъдната такава. Може и да може, но другото куче трябва да е много добре обучено за да има палето от кой да взима пример. Но едва ли ще ви дадът ако вашето се качва на дивана или леглото. Най-добре е да се обадите и попитате. Мога и аз да попитам, но ще е чак в събота.

Общи условия

Активация на акаунт