Отговори
# 90
  • София
 nbirthday ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН РАДИ И КАТЕ! nbirthday ПОЖЕЛАВАМ ВИ МНОГО ЗДРАВЕ, ЛЮБОВ И МНОГО СЛЪНЧЕВИ УСМИВКИ  bouquet

# 91
  • Sofia
Честит рожден ден, Кате и Ради!!!  bdbaloni
Пожелавам ви всичкото щастие на света и много, много бебешки усмивки да ви радват   bouquet .

# 92
  И аз да не пропусна. Wink
Честит рожден ден, Кате и Ради!!! Да сте живи и здрави и много щастливи с малките съкровища

# 93
newsm59Честит Рожден Ден на Катя и Ради! newsm59 smile3525
Пожелавам ви всичо най най най! Здраве, щастие, много усмивки, любов и сбъднати мечти! И да ви радват малките душици, да са послушни и здравички!
Аз искам да попитам мамите които са на зеленчуково пюре вече, от какво давате. Аз започнах със картофи и моркови и сега се чудя какво да давам, иска ми се някакво разнообразие да има, но незная какво ще понесе на коремчето му, все пак все още се захранваме.

# 94
О-хо,цели две рожденнички! Hug
[
Честито рожден ден на  Катето и Ради и от нас!  newsm67

# 95
Аз започнах с морков ,после картоф ,спанак със сметана ,нежни зеленчуци(карфиол,картоф,зелен боб ),морков с тиква .Само такива до момента и ги редувам ,ако е с морков пюрето ,сокчето е ябълка ,давам плодово -сини сливи ,да не се запече .С две думи се опитвам да съчетавам пюре с разхлабващ  и пюре с нормализиращ ефект .
А да питам мамите ,които вече са дали каша с каква се започва ?Харесала съм една бананова на хумана ,може ли да е такава ,само знам да не е глутенова . newsm78
Още веднъж много сте мили ,благодаря за пожеланията . Heart Eyes

# 96
Честит Рожден Ден на Катето и Ради. Момичета, пожелавам ви от сьрце много здраве на вас и семействата ви, кьсмет и поводи за хиляди щастливи усмивки.

# 97
Destiny, вярно , че изглежда много голям твоя  красавец  bouquet
И каква коса имааа, браво Hug

# 98
  • Варна
Здравейте, момичета! Много ви благодаря за поздравленията. Черпя ви виртуално   party023.
Не съм писала няколко дни, защото имам проблем с нета. Сега съм у майка ми и успях да вляза за малко. Надявам се скоро нещата да се оправят, защото ми е много мъчно за вас. newsm45
Иначе ние сме добре. Преслав хапва плодови и зеленчукови пюрета (вторите с много особено мнение ги яде  Sick), днес му дадох и жълтък. За сега няма реакция, дано така да продължава. От зеленчуците съм му давала картоф с морков, тиква с картоф и тиквичка с картоф. Марките са Хип, Хаме, Ганчев, Овко. От кашата на Хип му излезе обрив около устата и я спрях.  Ще говоря с педито за това. Вчера за първи път го сложих в столчето за хранене, беше много доволен. Много е жив, постоянно се върти, набира се щом се хване за нещо, на повивалника направо полудява-вади кърпички от кутията, хвърля си дрехите, памперсите, истинско бедствие Grinning .
Разгледах всички снимки, бебчовците са страхотни. Heart Eyes
Това е от нас за сега. Дано скоро успея отново да се добера до компютър с нет. Praynig Много ви обичам всички, още веднъж благодаря за пожеланията, да ви се връщат двойно. Hug Hug Hug

# 99
Честит рожден ден, Кате и Ради!
Желая ви много здраве, радост, късмет и безброй щастливи мигове с малките ви слънчица! Весел празник!

Ние днес бяхме на консултация и сме 7.050кг и 66см. Взехме си Полиомиелита и ни биха последната ДТК. Държа се геройски - докато се усети и всичко беше минало. Сега спи милата и дано не вдигне температура, но аз й давам профилактично 'панадол'.

За пюретата - ние почнахме с картфено /домашно/ и продължихме на Ганчев с картофи и моркови; карт., ябълки и моркови; карт. и домати; карт. и капия; и т.н. като гледах да са все по-леки за стомахчето - рано е още за грах /има люспи/. И без глутен. Момичета, нали знаете, че спанака разхлабва. Аз бях забравила и ...  hahaha и си изкарах акъла. Помислих че ние хванал летния грип  Shocked
Сега да ви попитам: само бананова каша ли да давам и кога да включа и друга? И докога трябва да избягваме храните съдържащи глутен? До 9-я месец не е ли много далече?!  newsm78

Относно обръщането - ние не го можем все още. Ако си лежи на страни, така се заравя във възглавницата, че се обръща по корем. Но от лежане на гръб, обръщане на страни и тогава по корем /сама/ не става. А от корем да легне по гръб вече няколко пъти успя сама /ама дали не беше случайно не знам  Thinking/

Ако успея ще кача малко снимки, но не обещавам  Embarassed
Чао и лека вечер от нас, а ние отиваме да си ядем кашата, че вече се пробуждаме.

# 100
D-e-s-t-i-n-Y, сега видях снимките. Имаш много красив синеок симпатяга! пу-пу, да не му е уроки! Да е жив и здрав палавник! Laughing

# 101
D-e-s-t-i-n-Y, сега видях снимките. Имаш много красив синеок симпатяга! пу-пу, да не му е уроки! Да е жив и здрав палавник! Laughing

Благодаря, Violanta! Да са ти живи и здрави и твоите слънца!  Hug

# 102
здравейте майчета Grinning абе, като говорим за пюрета - някой давал ли е пюре с броколи вътре и какви са впечатленията ви - как го понесе стомахчето newsm78. аз още не съм захранила - ще чакам 6ти месец, но още не съм съвсем сигурна дали ще е каша или зеленчуково пюре. късно захранващите мами - вие решили ли сте?
иначе и ние днес най-после се обърнахме от гръб по корем  и беше истински празник вкъщи Laughing

# 103
  • In the jungle out there..
...ще чакам 6ти месец, но още не съм съвсем сигурна дали ще е каша или зеленчуково пюре. късно захранващите мами - вие решили ли сте?
...

Руми, аз съм пред същата дилема - каша или зеленчуково пюре newsm78 Ама все си мисля, че ще е каша, защота като я направя с кърма, няма да е толкова странна на вкус за малкия човек Laughing

# 104
Здравейте!:)
За протокола:вчера бяхме на консултация,Яна тежи 7.200 и е дълга 65 см.Направиха й последната доза ДТК+полио.
До сега хапва само зеленчукови пюрета,вече си папка по 80-100 гр. на обяд и после дохранвам с мляко.Сама си правя пюретата,до сега е опитала морков,картоф,тиквичка,тиква и чушка.Правя й различни миксове.От днес ще въвеждам плодовите/те ще са купени,взела съм й Хип/, а живот и здраве след 20-тина дни,като стане на 6 месеца ще й дам и суров плод-банан,пъпеш...според сезона.Каша е яла само оризова-с нея захраних,а от днес ще й давам и ябълкова...все са безмлечни.
Гледахте ли вчера по сутрешния блок на БТВ имаше дискусия относно митовете и легендите за храненето на кърмачетата.В студиото беше поканена една докторка от Майчин дом и една мама на 3 деца.Та...най-после и в България съвсем официално беше казано за късното захранване.Лекарката сама съобщи ,че най-доброто за детето е кърменето до 6 месеца,без вода и без сокове. HugА тази седмица е световната седмица на кърменето:)
Честит празник и от мен на рожденичките на патерици!!! newsm51

Общи условия

Активация на акаунт