Частни училища - информативно-дискусионна тема 32

• 29 398
  • 763
  •   1
Отговори
# 195

. Съпругът на Богданова е директор. По кисел човек от нея не познавам. Сутрин се возеше в нашия бус и никога не отвърна на "доброто ми утро". Иначе може да е прекрасен преподавател.

Защото както винаги в тази тема става супер развален телефон. Това са моите лични впечатления от комуникация извън училище. И продължавам да го твърдя. Впечатления градени две години и всяка сутрин. А и неколкократна комуникация по телефон.

В нашия випуск много малко деца харесват Рангелов. И още един хвален учител, който ни преподава сега не затвърждава прекрасните отзиви. Wink добър преподавател, но децата хич не му се кефят. Не успява да ги улови изобщо. Та нищо не е еднозначно във времето. Това казвам аз.

# 196
  • София
Рангелов и моите деца не го харесват хич, но като чета колко много допадал на останалите си мисля, че явно проблемът е при нас, а не при учителя.

# 197
Дъщеря ми много харесва новия учител по спорт. Приличал на рапър, с шапка и широки дънки и давал много по-забавни игри Joy

# 198
Рангелов и моите деца не го харесват хич, но като чета колко много допадал на останалите си мисля, че явно проблемът е при нас, а не при учителя.

Очевидно не сте само вие. При нас е масово.

# 199
  • София
Хора, моля ви се, Артис няма нищо Арт и нищо Монтесори...Да, в програмата имат всеки ден рисуване по 1 час и това не ги прави арт.
Останаха малко добри учители от тези до 4 клас.
Най- най- обикновено училище, клонящо към посредственост. Личен опит.

# 200
  • София
A какво стана със сугестопедията в Артис? По едно време имаше и добри отзиви тук, но от както се случиха сътресенията там, май никой не е писал подробности.

# 201
Здравейте,
Дали някой е присъствал на Отворените врати  ПУК. Ще съм признателна ако сподели впечатления и дори сравни някои от училищата. Ние имаве малка дилема и ще съм признателна за актуални впечатления за ПУК или поне отзиви от отворените врати
Аз съм била в Изи, КО и Прогресивно, ако тези училища ви интересуват, мога да сравня/ споделя

Пипи, първо много да ти благодаря за адекватния, любезен и коректен отговор и насочване към училищата в Слатина 😍
Бях на презентация в Прогресисвни у-ща. Много впечатлена! Познавам американския модел и тук намирам припокриване в голям процент. Утре сме на демо урок. Единственото, което ме притеснява при тях, не съществено, е нивото на знания на децата спрямо БГ стандарта.
Моля те, сподели ми твоето мнение и сравнение между училищата? Макар, че не мисля, че има друго, което  да се доближава до модела на Прогресивното. Чакам с нетърпение 😊

# 202
Интересно какво е нивото на знания на децата по БГ стандарта. Като в БГ мама, или деца като деца.

# 203
Не знам..... Високо. Навремето аз, нашето поколение, много учехме. Живея с идеята, че имахме образование на ниво. Дали е добре или зле е друг въпрос. Имам големи резерви към методиките, но резултатите са налице. И да, визирам висок успех. Не и 6ци на всяка цена и зубрене.

# 204
  • Пловдив/София
Mimikona, радвам се, че съм била полезна.
По въпроса- зависи кое ви е важно- знанията, уменията, оценките, НВО резултатите? Първите две ще получите в Прогресивно (ако всичко е наред с учителите и тн). Последното- леко съм скептична. Оценките (текущи, не изпитни) всички ще са съгласим, че са без значение, не ги коментирам.
За мен Прогресивно спомага и за самочувствието на децата, споменах колко бях впечатлена от изказа и държанието им пред публика. Да, конкретни 4 деца, но няма как да проверим всичките.
Презентацията на Джонев мен не ме впечатлява, защото отдавна следя темата и почти нищо ново не казва. А ми прави много лошо впечатление пълната липса на time management. Но не се съмнявам в добронамереността му.
За мен моделът е интересен и смислен, но дали да “рискуваме” с него- всеки родител сам трябва да прецени.
Сравнение с КО не може да има- там са 100% класическо училище. Но те и не обещават друго. Много почтени директори, но базата не мога да преглътна, както и че ми е сухо.
Изи обещават иновативност, но малко ме разочароват. Рекламата някак не ми се върза с чутото от близки деца за стоене само по чинове, правила и наказания. То си е съвсем акдемични училище, със здраво учене и търсят определен тип деца.
Много зависи вашето дете какво е и какво наистина очаквате.
Вижте демо уроците (и споделете тук Simple Smile ), направете пробен ден и в други набелязани училища и решението самО ще дойде. Стискам палци!

# 205
Здравейте,
Таксата на Увекинд е 5000 Е (1-12 клас).

# 206
Коментирано е, че децата на Джонев не учат в Прогресивното.  Може би са в СС или някое друго?  Не знам как може да се има доверие на система, в която основателя не би поверил собствените си деца.

# 207
Коментирано е, че децата на Джонев не учат в Прогресивното.  Може би са в СС или някое друго?  Не знам как може да се има доверие на система, в която основателя не би поверил собствените си деца.
Според мен децата на Джонев отдавна би трябвало да са излезли от системата. С дъщеря му се засекох на един курс преди 10 години. Детето отдавна трябва да е студентка или да работи.
Основател на система?  За коя система точно пишете?
Джъп мат е Кандска система позната от години. Изключително подходяща за деца по-трудно схващащи математиката. Адаптирана към нашата МОНка програма за да може да се преподава в училище.
На финала децата би трябвало да имат същите знания и умения като децата от всички други училища. Независимо от начина на поднасяне.

Последна редакция: сб, 11 яну 2020, 10:31 от Hope for Two

# 208
Като бях на отворени врати там преди две години май и дъщеря му беше в училището - 3ти или 4ти клас. После и аз разбрах, че вече не е в същото училище. Но за това не съм сигурна.

# 209
  • в страната на чудесата
Едно от децата на Джонев е 11-12 годишно и беше в училището за малко. После напусна.
Хоуп, права си, но тук джъмп мат не е адаптирана и доста изостава от мон програмата. Което след 3-4 клас според мен не може да се навакса.
Предполагам, че става въпрос за друга система - основана на IB която прилагат в училището и която е по-голямата цел за бизнес.

Общи условия

Активация на акаунт