Частни училища - информативно-дискусионна тема 32

• 29 396
  • 763
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Джъмп си я ползвам, дори се сертифицирах. Както и да я гледам, не ми се връзва с нормалната програма.

# 211
Здравейте, някой има ли информация за Дарби колидж?
https://darbicollege.com/bg/
Не съм виждала да се обсъжда тук, даже май и на първа страница го няма. Доколкото виждам обучението е по английската система, което предвид брекзит може би ще означава, че завършилите ще се обучават в ОК като местни? Има отворени врати февруари, може би ще го посетим. Но ми се ще, ако някой знае нещо, макар и през ръка, да сподели.

# 212
  • София
Ако някой иска да гледа филма "Формулата на Тео" https://impressio.dir.bg/afish/spetsialna-programa-v-doma-na-kin … -balgarskoto-kino

# 213
  • София
Споменавали ли сме, че Луис Карол са стартирали училище? Помещавали се на един етаж от кооперация в Младост.

# 214
Едно от децата на Джонев е 11-12 годишно и беше в училището за малко. После напусна.
Хоуп, права си, но тук джъмп мат не е адаптирана и доста изостава от мон програмата. Което след 3-4 клас според мен не може да се навакса.
Предполагам, че става въпрос за друга система - основана на IB която прилагат в училището и която е по-голямата цел за бизнес.
По времето когато се интересувах от Джъмп Мат /и аз съм със сертификат/. Програмата беше одобрена от МОН до 4 клас. Имаха едно момче методист. После преподаваше в СМГ. Което я адаптираше за 5 клас. За да я одобрят МОН. Беше отдавна Simple Smile

А това за IB в малките класове така и не го схванах за какво е. Може би само заради начина на преподаване.

# 215
И аз преди няколко години бях питала за Дарби. Но не намерих никаква информация.
В тази връзка и по повод едно друго училище Wink гледах кои са "Кеймбридж" училища у нас.

https://www.cambridgeinternational.org/why-choose-us/find-a-camb … ia&City=Sofia

# 216
  • София
Споменавали ли сме, че Луис Карол са стартирали училище? Помещавали се на един етаж от кооперация в Младост.
Не сме. Подробности може ли

# 217
  • Пловдив/София

От поне година гледам на сградата, че пише Луис Карол, но мислех, че това е администрацията им.
Не мога да проумея как ще съберат училище на ЕТАЖ от сграда (според сайта, а и има други фирми в сградата).
Че дори цялата да вземат-  мислена е за бизнес сграда, няма двор, на ъгъла на две натоварени улици е. Срещу 10 СОУ (с което работят).
И как така училище КЪМ сдружението?
Цялата работа ми е странна меко казано..

Ще се радвам и аз на повече инфо.

http://luiskarol.com/%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%be-%d1%83 … 0%b8%d1%89%d0%b5/

Едит: загледах се в сайта на Британското, простете, ама само аз ли не разбирам послания като:

"Душевната непредубеденост е от главно значение за BSS и вярваме, че поддържането на майчиния си език е фундаментално за всеки етос;"

Дано пък да е само лош превод и да им се получи, други аспекти звучат впечатляващо.

Последна редакция: сб, 11 яну 2020, 13:56 от Пипи2013

# 218
  • София
Прогресивното в Стрелбище е разположено не по различно от Луис Карол. Аз им пожелавам успех. Така може да вдигнат нивото по останалите предмети и да контролират приема по законен начин.

# 219
Прогресивното в Стрелбище е разположено не по различно от Луис Карол. Аз им пожелавам успех. Така може да вдигнат нивото по останалите предмети и да контролират приема по законен начин.
За Прогресивното или за Луис Карол приема е в несъответствие със "законен"?

Бях на демо урока в Прогресивното. Очаквах да видя някакви примери с децата и системата на учене в примери отново, дори суха теория. Личи си, че подхода е различен. Личи си, какво и кое са приоритетите в това училище. Рискът идва от това какво не познаваме и какво ни чуждо, различно - съответно страшно, неприемливо.

За знанията на децата, каквото и да казват само резултатите тази година могат да са индикатор на нивото в този аспект. Ако има друго инфо, ще се радвам дс прочета?

Въпросът е как могат да се съчетаят прогресивното + традиционното. За да има и развити индивиди, и напредничеви, и инициативни, и знаещи такива. По пътя на логиката, както те дават фокус на мотивация, инициативност - > следва да има налице амбиция, знания, действие.

За сега толкова от мен, ако все пак на някой му е интересно нещо за демо урока, може да ми пише.

# 220
  • София
Mimikona, иде реч за приема в общинските училища през изпит към частните сдружения от рода на Луис Карол - странна симбиоза, в която частни сдружения правят изпит, с който се подбират деца за ДУ според интелекта им, което противоречи на чл. 145/ЗПУО, а и е в разрез с критериите за прием, базирани приоритетно на местожителство. Не става дума за Прогресивното.

# 221
  • в страната на чудесата
Мимикона, имам чувството, че забравяте, че тук голяма част сме 40+ Wink
С доста опит с различни училища.
Трябва да  внимавате като обяснявате от какво идва риска и кое е страшно.

# 222
  • В офиса
Бях на демо урока в Прогресивното. Очаквах да видя някакви примери с децата и системата на учене в примери отново, дори суха теория.
А видяхте ли примери и "суха теория" не ми стана ясно? Не разбирам и думата "дори", т.е. очаквали сте да има и примери, и "суха теория", или ако няма примери поне "суха теория". Не разбирам и какво влагате в "суха теория", може би лекция по педагогика?
Личи си, че подхода е различен. Личи си, какво и кое са приоритетите в това училище.
Т.е. този извод го правите от видяното, но не става ясно какво сте видели и дали очакваното е съвпаднало с видяното, или е било повече, или по-малко?
Рискът идва от това какво не познаваме и какво ни чуждо, различно - съответно страшно, неприемливо.
Тук за Вашия риск персонално ли говорите, т.е. от първо лице, или за някакъв имагинерен риск на имагинерен събирателен образ? Такъв риск мен не ме вълнува, ей на и Лейка също. За кого пишете?
За знанията на децата, каквото и да казват само резултатите тази година могат да са индикатор на нивото в този аспект.
Само резултатите тази година може да са индикатор на нивото на знанията? Това ли казвате, че не разбирам изречението? Или "каквото и да казват само резултатите", то трябва да се добави и друга някаква компонента?  Тази учебна, или календарна година? Те и двете не са завършили? Къде гледате тези резултати? Защо миналите години не са показателни?
Въпросът е как могат да се съчетаят прогресивното + традиционното. За да има и развити индивиди, и напредничеви, и инициативни, и знаещи такива. По пътя на логиката, както те дават фокус на мотивация, инициативност - > следва да има налице амбиция, знания, действие.
Кое се дава от прогресивното и кое от традиционното? Индивидите дават фокус на мотивация, инициативност. Или училището може би? Амбицията, знанието и действието трябва да бъде у кого и подтикната от кого????

Ох, ама хубаво е да има най-различни училища, че и различните родители да не си мешаме много шапките. Представям си цяло едно училище, където всички говорят като в горния пост. Язък ми за образованието и самочувствието, защото не разбирам ни-що!

# 223
  • Пловдив/София
Е, няма нужда от литературен анализ на поста на Мими все пак Simple Smile)

Но и аз бих искала подробности, не става ясно наистина как е протекъл урокът- май е надминал очакванията Ви, ако правилно разбирам? Ние сме се записали за урок на 25ти и ще се радвам да знам какво да очаквам.

# 224
  • в страната на чудесата
Как ще разбираш като има само единични безсъдържателни фрази и липса на смисъл между изреченията.
Относно резултатите май само 4-класно НВО има все още. Един пълен крах на хваленото за подходящо кенгуру. Други външни индикатори не знам.
Има нужда, Пипи Simple Smile

Между другото тези демо уроци много ме дразнят. Аз например не бих искала непознати хора да отиват и оглеждат/преценяват детето ми, нито бих ходила на подобен урок. При първите такива отворени врати големи групи родители просто се разхождаха и разговаряха с децата, влизаха е класните стаи. Което намирам за пълна отврат. Вероятно сега е структурирано, т.е. дано е.

Общи условия

Активация на акаунт