Частни училища - информативно-дискусионна тема 32

• 29 375
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Сакън, недей да сърдиш детето! (ПМ)

# 346
  • София
Фенси ме изпревари Simple Smile Явно и тя не е разбрала.. И Санака също, к'во да ги правиш..

# 347
  • София
Има и ценни неща в екипната работа, когато се прилага в образованието. Виждаш много отблизо как работят и какво могат другарчетата в групата, и какво ти липсва на теб. Но това работи при индивиди, навършили поне 14 г. Все си мислех, че обсъждаме избор на училище за ПУК, но то в това говорене без конкретика лесно се губи нишката.

# 348
  • София
Е, как, Аш, за малките, като Нотарис заговори за проекта на девойката си по мат ( и разговорът за екипната работа тръгна оттам), която е определено голяма, на финала на гимназиалното си образование?

# 349
  • София
Оф, аз си мислех, че Нотарис вече го оправихме Simple Smile, и че разговорът се върти около това как класическото образование не учи децата на нещата от живота - колко са ощетени те горките Simple Smile. Явно Ежко яко ни е вкарал в матрицата Stuck Out Tongue Winking Eye

# 350
Мне, работиш за и в полза на компанията. А мениджърът, ако те цени ще направи необходимото екипът му да е доволен. Щото няма екип, няма мениджър. Нали знаеш приказката, че работниците не напускат компанията, а напускат заради мениджърите.

Не знам, явно не си работила за международни компании. Винаги се казва, че работиш за еди кой си мениджър. До сега , за над 30 години стаж не съм видяла мениджър останал без екип. Еко един път напуснеш заради мениджър -ОК, второ- пак ОК, но след това започват да се чудят дали проблемът не е в теб.

# 351
  • София
Мне, работиш за и в полза на компанията. А мениджърът, ако те цени ще направи необходимото екипът му да е доволен. Щото няма екип, няма мениджър. Нали знаеш приказката, че работниците не напускат компанията, а напускат заради мениджърите.

Не знам, явно не си работила за международни компании. Винаги се казва, че работиш за еди кой си мениджър.
Всъщност, само в САЩ така се казва. И то предимно по филмите. И предимно мениджърите го казват /You work for me/ Joy

# 352
  • София
Значи щом е САЩ, това е по-по-най в теорията и практиката. И от Финландското образование даже е по-най, ще ме прощавате Joy Само те, те са най- и по най- от тяха няма Joy

# 353
  • София
Всъщност, американците масово не смятат, че тяхното образование /специално училищното/ е по-по-най. Даже много си го критикуват. И западно европейците не мислят така, даже предимно обратното мислят. Като се замисля, май само от българи съм чувала мнението, че американското образование е по-по-най. Joy

# 354
Всъщност, американците масово не смятат, че тяхното образование /специално училищното/ е по-по-най. Даже много си го критикуват. И западно европейците не мислят така, даже предимно обратното мислят. Като се замисля, май само от българи съм чувала мнението, че американското образование е по-по-най. Joy
Кое американско? Частното или държавното? Joy

# 355

Не знам, явно не си работила за международни компании. Винаги се казва, че работиш за еди кой си мениджър.
Всъщност, само в САЩ така се казва. И то предимно по филмите. И предимно мениджърите го казват /You work for me/ Joy
А в реалния живот казват, аз работя за Еди кой си мениджър, в Еди коя си компания.

Ясно информацията ти е от филмите. Но пък си компетентна....мила родна картинка.

# 356

Не знам, явно не си работила за международни компании. Винаги се казва, че работиш за еди кой си мениджър. До сега , за над 30 години стаж не съм видяла мениджър останал без екип. Еко един път напуснеш заради мениджър -ОК, второ- пак ОК, но след това започват да се чудят дали проблемът не е в теб.

Да ти кажа стаж имам от 1996 г. Вървяла съм от най-ниското ниво до ниво мидъл левъл мениджър. За топ нямам амбициите и вече друго ми е важно. И да ти кажа в три международни финансови институции ми е протекла кариерата. Вярно не са мултиконтинентални, само Европейски, но все пак... Та какво казват в Америка мисля в Европа не е много общовалидно. Wink Тук казваме това, което ти написах в предните два поста.

А тук се питаме, ако на мениджъра веднъж му напусне екипа - ок..втори път вече става въпросително дали ставаш за мениджър. Успешните мениджъри са тези, които си задържат екипите.

Последна редакция: нд, 12 яну 2020, 21:18 от Fancy

# 357
  • София
Titina, САЩ не е Марс, все пак. И други сме живяли и учили там, имаме деца, родени там /с американско гражданство/, имаме роднини и приятели, живеещи там /включително висши мениджъри /CEO/ на световни компании/, с деца, понастоящем учещи в американски училища /племеници/. Пък и източници на информация в днешно време бол. Като например сайтове на американското правителство и много други, от които е видно /дори за тези, които не са живяли там Simple Smile /, че задължителното училищно обучение в САЩ започва на 5-6г. - kindergarten и тогава започват да се учат да четат, като обикновено четат на 6-7 год. възраст. Т.нар pre-shcool/pre-kindergarten не е задължително и не е масово използвано, като обикновено там учат азбуката максимум. Та, това че в някое отделно училище, по някоя си немасова система, учат децата да четат от 3 годишна възраст, съвсем не прави вярно твърдението, че децата в САЩ "повечето четат на 3,5г." Не исках да задълбавам, или да връщам на тази тема, но все пак имай предвид, че изказвания от типа "вие не знаете, защото не живеете там", можеха да звучат авторитетно преди 30-тина години, когато САЩ беше "обетована земя" и единици имаха достъп до нея, или до информация за нея.

# 358
Нека си работят за Хопкинс в Google, ако не си Хопкинс, какво ти пука.
Вярно, на нас смешно ни звучи.

Последна редакция: нд, 12 яну 2020, 23:01 от Notaris

# 359
За Светлина към Софтуни имате ли инфо?

Общи условия

Активация на акаунт