Частни училища - информативно-дискусионна тема 32

• 29 357
  • 763
  •   1
Отговори
# 360
Спанака, съгласна съм с написаното от теб. Можеш да попиташ роднините си , какво се казва, за кого работят.
Можеш да четеш и държавни сайтове, но в тази тема не ги признават. (Справка  census и дискусията за средната класа в САЩ.
 В темата се вярва на романи и филми, което си е художествена измислица. В темата са специалисти по частни училища, без децата им да са стъпвали в такива.

И да пиша на база на собствен опит. Аз това виждам, и не смятам, че децата са много умни, просто системата е различна. Както е различно образованието в държавно и частно училище. И да права си, в държавното и 7 клас могат да са и да не могат да четат.

# 361
  • В офиса
Нека си работят за Хопкинс в Google, ако не си Хопкинс, какво ти пука.
Вярно, на нас смешно ни звучи, ама е измислено да радва Хопкинс.
Хахахахаха, да

Не знам, не искам да се изхвърлям, но аз работя само с хора, с които аз искам. Слава богу! Мениджърът ми трябва да е дяволски добър, или пък ме слуша, не знам, или имам късмет. И точно с тези хора екипната работа ме кефи яко. Но ние си се допълваме перфектно, никой не е слабо звено, никой не е скатавка, или тарикат. Правя това, в което съм най-силна, другите правят това, в което те са най-силни. Не се страхуваме да си казваме, когато другия бърка и никой не го приема на чест (е, приема се, ама се преглъща). Даже чисто емоционално се допълваме и балансираме. Така че - работа в екип - да, но не със всеки, съвсем не.

# 362
  • София
Не мога да разбера защо във фейса от две-три седмици ми се пълни фийдът с реклами на ЧУ. От тези, спонсорираните постове.

Титина, каквато и да е системата, децата на 3 и половина нямат капацитет, не са зрели, за да четат. Процесорът е слабичък, оперативната памет е слабичка. Изключенията са рядкост и тези изключения си личат още от съвсем малки, на тях всичко им работи бързо.

Последна редакция: нд, 12 яну 2020, 19:44 от Andariel

# 363
  • София
Не мога да разбера защо във фейса от две-три седмици ми се пълни фийдът с реклами на ЧУ. От тези, спонсорираните постове.
Наистина ли не можеш да разбереш защо? Wink Каквото и да напиша в търсачката, веднага след това започват да ми излизат тематични реклами навсякъде - като си отворя мейла, някой сайт, по вайбър... Ясно е защо. Но пък си имаме едно прекрасно творение - GDPR - за който още при въвеждането му казах, че няма да защити нищо, но ще роди тонове бумащина, паразитни длъжности и бизнеси, и ще се превърне в чудесен начин за разправяне с конкуренцията.

Titina, няма нужда да питам, както казах, живяла съм в САЩ, ходя често. На този въпрос хората обикновено казват фирмата, за която работят, а не конкретния мениджър. Но и както казах, отговор, визиращ не фирмата, а конкретния мениджър, се случва само в САЩ. И аз говоря на база собствен опит.

Последна редакция: нд, 12 яну 2020, 20:11 от sanaka

# 364
  • София
...
Това ирония ли беше или наистина питаш?

# 365
  • В офиса
Тези крепостни ли са, какво, че така отговарят?

# 366
  • София
сериозно питам, преди две седмици нищо нямаше, спамваше ме с вицове. Сигурно съм цъкнала на нещо, свързано с училище, но то не е за пръв път да отварям образователни статии.

# 367
# 368
  • София
Много късно са се усетили, значи. Simple Smile

# 369
  • София
За Светлина към Софтуни имате ли инфо?

Обратното е.
Светлината е преди СофтУнито (, т.е. Светлината+Наков направиха СофтУнито), но нито едното свети, нито другото е университет.

# 370
  • София
От години работя за американски фирми, с американци, досега един не съм срещнала, който да ми каже, че работи за Джъстин П., а не че работи за PPD, IQVIA, Covance, Pfizer... Не мога и да си представя как някой ще каже, че работи за Джон, а не за НАСА.
То смешно направо, не мога да осмисля дали Титина го пише това на майтап, или сериозно се опитва да ни убеди.

# 371
  • София
Мисля, че си вярва Grinning

# 372
  • София
Миникона, Светлина е много от преди да започнат да работят със Софтуни. Имат ясла, детска градина и училище до 7 клас. Няколко локации - Симеоново при резиденциите, Лозенец, Бояна, Овча купел, май още една.
Към малките имат изключително индивидуален подход, работила съм с училището по няколко проекта и това са ми наблюдения от страни. Яслата е от 3-4 месечна възраст, буквално почти като бавачка, но не в къщи. Имат доста деца от посолства, но не от големите държави. Имат и деца с хранителни изисквания, спазват за някои от тях кашер или без свинско или каквите са изикванията на семейството.
Образователно не зная как са, не мога да сравня, нямам и непосредствени наблюдения. Зная, че се занимават силно С емоционалната интелигентност. И личностното развитие. И английски език.

Продължавам да търся информация за Артис, но нито някой отговори да има, нито да няма такава. Моля, ако някой разполага дори с дочуто, да ми каже.

Тази тема стана непоносима. Вече страници наред не се обсъждат училища, а образователни политики, подходи и принципи. При това неподплътени с някакъв сериозен опит в горните три области.

# 373
Тинкърбел, подобни взаимоотношения са рядко срещани извън вашия бизнес. Има ги, и аз съм била част от подобен екип. Но екипът беше развален по волята на висш мениджър. Та рядкост е и просъществува кратко.

Get_real, ами поразрови малко де. Има в старите теми инфо от една потребителка за Артис.

# 374
  • софия
Може би не е дорасъл разума на бг служителя за истинския смисъл на работа в екип. Но не случайно сериозно финансирани стартъпи и успешни идейни проеки са продукт именно на смесени екипи от хора със знания и интереси в различни сфери и области, които реално работят заедно. Колкото по-различни толкова по-добре. Тинкърбел е описала много добре какво би трябвало да е.  Освен това има успешни и неуспешни екипи -все пак цяло звено , НR май се наричаше Wink  се занимава с това. Но да се отрича смисъла на работа в екип или пък полезността на умение за работа в екип е меко казано смешно.
Може би разминаването идва от представата за работа в екип и най-вече от типа работа.

Общи условия

Активация на акаунт