Частни училища - информативно-дискусионна тема 32

• 29 352
  • 763
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Не обвинявай бг служителя. Той е точно такъв, какъвто е и чужденецът-служител. Иначе нямаше половината управленска наука да е написана от чужденците - и те имат същите проблеми. Обичайно проблемът не е в служителите, а в шефовете - те създават правилата и контролират изпълнението и представянето на всеки един служител от екипа. Работникът, дали е с основно или с висше образование е изпълнител - прави каквото му кажат. Но не е глупак и много добре вижда как са нещата.

# 376
  • софия
Оф, бе Анди! Понякоге ме изумяваш с интерпретациите си.
Извинявам се на бг служителя!

# 377
  • София
Ако нещо не съм разбрала - извинявам се.

# 378
Ако сравним 2 у-ща, частното Светлина и 109 то ДУ (нашето по квартал) се вижда, че резултатите им не са коренно различни. Колко показателна е класацията? Тук хвалите КО, но например Еспа и Веда са по-напред според класацията......

Скрит текст:

Скрит текст:

# 379
  • в страната на чудесата
Да ви върна малко в темата.
Добър отзив отново за британика. С желание на училище, 18 деца в клас, напредват добре и ученето е с лекота. Английски се учи много добре според родителите. Засега всичко като Дрита, но битува мнение, че ще подменят персонала и очакват догодина 20% нови преподаватели. Дали е слух не е ясно. Базата е без коментар. Говоря за начален курс.

# 380
Иде ми да се гръмна с тази класация!!!

Mimikona, какво точно показва класацията?

Нито имаш идея колко от децата от 109 са добили тези знания от въшни школи, нито колко деца със СОП е имало във випуска в Светлина тази година.

Последна редакция: нд, 12 яну 2020, 22:30 от Hope for Two

# 381
Амели, аз не отричам нищо. Но на наша почва екипната работа е много деформирана в повечето случаи.

# 382
  • София
Фенси, всичко съм изчела, но е старо и доста ограничено. Не е както разчепквате други училища тук, за жалост.

# 383
  • в страната на чудесата
Фенси, всичко съм изчела, но е старо и доста ограничено. Не е както разчепквате други училища тук, за жалост.
Нямаме май някой с дете в Артис. Пък и всичко позамря след като директорката и доста семейства се преместиха в школото. Не виждам да има някаква отличителна черта, което да го отличава от баналността. Все щеше да се чуе.

# 384
  • софия
Амели, аз не отричам нищо. Но на наша почва екипната работа е много деформирана в повечето случаи.
Именно! Просто си имаме голяма наследствена обремененост от не толкова далечни времена, в които не всички работеха еднакво,но получаваха еднакво. (не говоря за онези другите от висши постове и цк-та и т.н) В добавка слагаме опасността да разкажеш виц и да се чудиш кой приятел, комшия, роднина те е издал и ето ти го недоверието в екипната работа. В общия случай. Само допреди 20 г. беше странно, че навън си получават заплатите в плик и не си ги знаят.
Сега, Анди, по-ясно ли е? никой не обиждам.

# 385
  • София
Добре, нали се извиних.

# 386
Иде ми да се гръмна с тази класация!!!

Mimikona, какво точно показва класацията?

Нито имаш идея колко от децата от 109 са добили тези знания от въшни школи, нито колко деца със СОП е имало във випуска в Светлина тази година.
По пътя на логиката трябва да е показател. Питам, за да знам какво крият тези резултати отвъд очевидното. Децата на самия основател на Софтуни са в Светлина. Ако е някакъв показател.

# 387
  • В офиса
Aз познавам дете в 1ви клас в Артис, но не сме се виждали след като започна училище, за да разпитам как е там. Иначе родителите са супер читави (журналисти са, но от свестните), а знам, че училището го избраха като артистично.

# 388
  • София
Интересувам се заради локацията, търси се за двуезично дете (бг+англ), чието семейство не държи особено на МОН-скоте критерии, защото е вероятно да пътуват извън бг. Тоест, нивото на езика им е важно, но нямат възможност за ААмериканското.
Детето има още 2 Или 3 години до взимане на решение за училище, не е спешно. В момента си е на домашно отглеждане. Ще търсят градина, но не им е толкова сложно, колкото с училището.

Едит: имат ден на отворени врати в четвъртък, но за другата си локация. Ще обяват дата и за централната

Последна редакция: нд, 12 яну 2020, 23:31 от get_real

# 389
  • София
За Светлина напоследък чувам, че е хаос, от много "нестандартни" часове и излизания не остава време за учене, което се компенсира с големи домашни за събота и неделя. Но това са отзиви от 1-2-ма родители. Може и да има доволни. А на Наков децата не са ли в градинска възраст още? Тоест по-скоро да са в градината им. Не съм добре запозната.
Get_real, щом не държат на МОН може и да им е ок. Азбуки и Британика също са с по-ниски такси от Англо-Американското.

Общи условия

Активация на акаунт