Частни училища - информативно-дискусионна тема 32

• 29 291
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
  • Отвъд алеята зад шкафа
За ЕСПА никой не пише - там няма ли също прием за ПУК и 1 клас?

# 511
Аз пък ще ви кажа ,че с всякаква локация се свиква.
И всеки успява да се организира. Ако две училища предлагат едно и също и едното е в Младост другото в Люлин, ще избера Младост защото ми е по-близко.
Ако училището в Младост предлага 1/2 от това което предлагат в Люлин ще пътувам до Люлин.
Все пак и ние и децата живеем в космополите свят. И за съжаление разстоянията не са като у Чепеларе.

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 13:43 от Hope for Two

# 512
Пипи, ти си голяма шматка, оправи ми деня, с усмивка ти го казвам, честно.
За локацията - в нашето бусче има деца от Младост 3, ако искаш ми пиши, мога да ти кажа кога ди взимат и оставят, но притесненията ти са напълно неоснователни.
Имай и нещо друго предвид – дори да не ти хареса – много по-лесно ще ти е да преместиш детето от СС където и да е другаде, отколкото обратното.

Ми точно така, хората й казват, че има бусчета, тя нейното си знае...а пък и точно от Младост бусчетата най-бързо стигат до СС, тъй като се пълнят още в квартала, не спират от там по междинни спирки, а директно по Околовръстното - и бум в училището. Мисля, че стигат за по-малко от 30 мин.

То по логиката на Пипи в СС трябва да учат само децата от Княжево и евентуално Павлово и Бъкстон. А за Питагор хората от Младостите и Изток, Изгрев, би трябвало въобще да не мислят.

# 513
  • София
И да имат някакво предимство децата с брат/сестра в СС мисля, че не е безусловно или много голямо. Според мен просто им е спестен първи кръг, все пак родителите са клиенти на училището.
Не е спестен - ходят си и на двата кръга. Просто казвам за фактологията ...
Явно нещо не съм разбрала. От публикациите тук останах с впечатление, че ходят само на събеседване като пропускат първия етап.

# 514
  • София
И да имат някакво предимство децата с брат/сестра в СС мисля, че не е безусловно или много голямо. Според мен просто им е спестен първи кръг, все пак родителите са клиенти на училището.
Не е спестен - ходят си и на двата кръга. Просто казвам за фактологията ...
Явно нещо не съм разбрала. От публикациите тук останах с впечатление, че ходят само на събеседване като пропускат първия етап.
Става объркване понякога. Тук какво ли не се пише.

# 515
Много ме развесели Пипи.
От сърце ѝ пожелавам да приемат детето ѝ в СС.
Успех и на детето на Аш! И на останалите кандидатстващи!

# 516
  • София
Успех и на Тинкиното Grinning! И на останалите!

# 517
  • София
Всъщност Питагор имат ли бусче? Това би облекчило пътуването, определено.

# 518
Всъщност Питагор имат ли бусче? Това би облекчило пътуването, определено.
Питагор имат няколко бусчета. Сутрин са повече защото с тях пътуват деца и от ПЧМГ.
Вечер са по-малко на брой. Колкото съм говорила с други родители пътуването сутрин е максимум 20-30 минути. За вечер няма идея, там не го ползваме.

# 519
  • София
Добре е така. Че моята колежка с деца в Увекинд (гимназията, която е при хотел Родина, тоест при Питагор общо взето) нямат бусче и е голямо пътуване от Младост до там и после обратно до Цариградско.

# 520
Нямам 2 деца, но съм на мнение, че трябва да има някакво предимство на тези деца, както и ако родителите са вече завършили училището.  Може би добре ще е да има критерии, а да не е по осмотрение, ама до сега казвахте, че приемната процедура  на СС е много ясна, е оказа се, че и там има субективния фактор... (аз не с лошо, за мен този фактор си е важен)

Такова нещо аз лично никога, никога не съм казвала. Да не говорим, че преди години доста по-детайлно и по-силно съм се изкавала за точно тази приемна процедура. Хубаво е когато твърдиш нещо, то и да е вярно. Не съм видяла и друг в прав текст да го казва.
Но пък никога, никога не са си позволявали родител да подпомага детето в изпитната процедура.

Аз пък ще ви кажа ,че със всякаква локация се свиква.
И всеки успява да се организира. Ако две училища предлагат едно и също и едното е в Младост другото в Люлин, ще избера Младост защото ми е по-близко.
Ако училището в Младост предлага 1/2 от това което предлагат в Люлин ще пътувам до Люлин.
Все пак и ние и децата живеем в космополите свят. И за съжаление разстоянията не са като у Чепеларе.

Абсолютно подкрепям.

# 521
Подкрепям Пипи в избора и (евентуално) за по-близко училище. Ако има достатъчно добра алтернатива в близост, бих (и съм) я избрала.
Дъщеря ми пътува от 2 годишна по бусчета и нямах търпение да сложа край на това пътуване. Почти всяка вечер трябваше да я будя, което е бая предизвикателство, а бусчето бърза за следващата спирка. След това тя е една крива, не ще да легна до късно, после проблеми с ранното ставане заради бусчето...За мен и за моето дете това беше кошмар. И т.к. дъщеря ми е поспалива, същите драми сме имали даже като беше голяма, почти на 7 години.
Ако нямах друг избор,да, бих избрала дългото пътуване, за да може да учи в училище,което смятам за добро. Но мисля,че алтернативи има достатъчно много,за да се губи толкова време в път.
В допълнение ще добавя,че в една по-голяма възраст детето може да се прибира само от училище, което е в близост до дома му,което за мен също е бонус.

# 522
Goldeva, нали точно това казва и Хоуп. Че би избрала близкото училище, но само ако то дава поне толкова колкото и алтернатичното по-далечно. И това е нормално. Ако имаш две равни като качество ще избереш вече по следващ признак, а именно близост. Но да избереш по-близкото независимо, че има и си приет в далеч по-доброто....

Аз пък безброй пъти съм казвала, че ние карахме две години детето, а тя искаше да е в бус, защото там е фън. Е от втори клас е на бус и е супер щастлива. И си поспива в него, и си правят купон с по-големите, малките ги третират като малки братчета и сестричета... Не иска пак да минем на опция с нашата кола.

# 523
Goldeva, нали точно това казва и Хоуп. Че би избрала близкото училище, но само ако то дава поне толкова колкото и алтернатичното по-далечно. И това е нормално. Ако имаш две равни като качество ще избереш вече по следващ признак, а именно близост. Но да избереш по-близкото независимо, че има и си приет в далеч по-доброто....

Аз пък безброй пъти съм казвала, че ние карахме две години детето, а тя искаше да е в бус, защото там е фън. Е от втори клас е на бус и супер щастлива. И си поспива в него, и си правят купон с по-големите, малките ги третират като малки братчета и сестричета... Не иска пак да минем на опция с нашата кола.

Тъй де,изказах си и аз мнението,няма само да ви чета я..
Ето,сама виждаш,че изборът за бус е строго индивидуален. Аз допуснах,че може би Пипи е направила сметка,че точно на нейното дете няма да му е ок в бус, на твоето му е било фън. Затова за теб бусът е опция, а за мен такава алтернатива не съществува.

Далеч по-доброто от кое? Споменах,че ако има достатъчно добра алтернатива за мен (пак е индивидуално), бих избрала нея пред лашкането я в бус, я в кола. А такива алтернативи има. Училищата,които Пипи глeда (ОТ, БШ), за мен са достатъчно добра алтернатива пред СС и Питагор.

# 524
Да, така е, въпрос на гледна точка. За мен нито ОТ, нито БШ не са алтернативата на другите две. Първото - все още, а второто - въпреки опитите му.

Общи условия

Активация на акаунт