Частни училища - информативно-дискусионна тема 32

• 29 296
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
Щом пък и задачите от този тип са му любими, непременно пробвайте и в Питагор. Още повече, че там пък ако го приемат, е дори още по-голямо постижение, тъй като местата са много по-малко. Просто тези две училища са първият ешелон и се открояват дори от непосредствено следващите ги, та опитайте и там. Макар че, щом детето казва, че му е било лесно, значи се е справил и е много вероятно да влезе.
Стига с тази локация, че направо лошо ми става като слушам такива глупости. Има си бусчета, и двете училища имат транспорт, има и хиляди други начини, с кола, ако щеш с метро. От станция "Опълченска" до Питагор може да се стигне пеш за около 10 минути макс. Или пък с тролей за 1 спирка си точно пред училището. На нас какво ни е станало, като още детската градина беше на 12 км от къщи. И кво от това? В София е така. И всички са така. Хоуп ти беше казала преди.

# 496
  • София
И да имат някакво предимство децата с брат/сестра в СС мисля, че не е безусловно или много голямо. Според мен просто им е спестен първи кръг, все пак родителите са клиенти на училището.
Не е спестен - ходят си и на двата кръга. Просто казвам за фактологията ...

# 497
  • София
За мен локацията щеше да е последната грижа.  Важно е училището.
Хубаво,че Пипи се престраши, че с нейните алтернативни размисли и страсти ме уби.

Вярно е, не можем да знаем какво ще е детето на изпита, но част от играта е справянето в непозната обстановка и задачи.

# 498
  • Пловдив/София
От станция "Опълченска" до Питагор може да се стигне пеш за около 10 минути макс. Или пък с тролей за 1 спирка си точно пред училището. На нас какво ни е станало, като още детската градина беше на 12 км от къщи. И кво от това? В София е така. И всички са така. Хоуп ти беше казала преди.

Ми аз пък съм казвала, че при нас не е така, двете ни работни места, ЧДГ и вкъщи са всичките на 10-15 мин помежду си. Както си го направиш е (и късмет). Не си представям животът ми да е постоянно тичане и висене в задръствания, а и по принцип предпочитам ЧУ с ДГ към него, че след 2 години и това трябва да го мисля (тоест вече трябваше да съм го измислила де, по новите срокове, от 6 г.с Simple Smile) ).

Не вярвам да е минал заради задачите с дорисуване- 2 са били, вероятно и двете оплескани, и от името една буквичка май е била изядена Simple Smile
Ако случайно премине пак може да поспорим за локацията, но сега няма смисъл, останалите 3 училища са ни наблизо Simple Smile
БШ вярно бяха по-късно, но на сайта са написали- януари. Явно в края на януари ще е по-скоро...

В Питагор май е минал срокът за ПУК.

# 499
Ежко, а кои са "алтернативните", които да отговарят на твоите базови изисквания за усвоен учебен материал? Само да отбележа, че КО е много далеч от тази графа. Говорим за училища от типа на Прогресивно, Изгрев, Откривател, Рьорих, Лозен, Демократичното и т.н.
За СС- познавам две неприети братчета и сестричета за ПУК миналата година.

Алтернативите не са обезателно алтернативни. Би ми било трудно да преглътна курсове за кандидатстване в ПУК. Освен КО има БШ, Дрита/Британика, Веди, Дорис Тенеди и т.н. и т.п. Все някъде полагат старания да учат и обикновени деца.

# 500
  • София
Тичането едва започва и така десет години.

# 501
В Питагор срокът за подаване на заявления за кандидатсване  и за ПУК и за 1 клас мина. В отговор на Милен4е, откъде разбираме за бройката на кандидатсващите деца, и в двете училища питах служители. До колко информацията е коректна, нямам представа.

# 502
Не си представям животът ми да е постоянно тичане и висене в задръствания,
В Питагор май е минал срокът за ПУК.

С метрото няма задръствания, но нейсе. От Младост до Опълченска няма и 15 минути път с метрото. Чунким "Германи" е по-близо от 15 минути? Чудни разсъждения просто, ама твоя си работа;)

# 503
  • София
Аз тук ще се съглася с Пипи обаче, твърде далече е Питагор, аз също бих го скип-нала заради локацията.

# 504
То пък щото ОТ е баш на пъпа на София, шъ знайш. И направо на страшна локация.

# 505
  • София
Това нали се усещаш, че е леко заядливо и с нищо непровокирано? ОТ е на 4 минути от офиса и на 7 минути от дома ми, така че да, идеална му е локацията.

# 506
  • София
Зависи от камбанарията, ве, Мечо - за тези от Младост си е супер ОТ, особено ако и работиш в района, е несравнимо с оная гмеж около Руски. Ся, ако си оттатък Орлов, е друго Simple Smile
А и просто си има хора с различни приоритети - навремето не ми пречеше, че кацах в офиса 8 без 20, щот съм оставила баткото в 7:20 пред СМГ и знаех, че нищо не е по-важно от това детето да е в най-доброто (според мен) за него училище. Ама сега амнайсе години по-късно, мисля бих се замислила много и доста ще ми се овиди...

# 507
  • Пловдив/София
И преди съм казвала- локацията е субективен фактор. Ако съм от Павлово, и СС, и Питагор са чудесни опции.
Мецане, Германи е точно до Бизнес парка, даже пеша съм ходила, когато колата е била на ремонт Wink Но ако си от Люлин- да, на майна си, затова всяко семейство си знае динамиката, възможностите, броя деца и тн.

# 508
  • София
Стига бе хора, локацията си е лично нещо. Всеки живее на различно място. Ако не се бях преместила към Младостите ОТ щеше да ми е на 5 мин с колата. Питагор ми е ужасно далече и с много неудобен транспорт, но дете на съседи учи там.
С пожелания всички дечица да бъдат приети в най-доброто за тях място и всички родители на кандидатстващи да изпият онази чаша вино, като вземат решението къде ще записват (ей няма да забравя как ми се услади)

Нямам 2 деца, но съм на мнение, че трябва да има някакво предимство на тези деца, както и ако родителите са вече завършили училището.  Може би добре ще е да има критерии, а да не е по осмотрение, ама до сега казвахте, че приемната процедура  на СС е много ясна, е оказа се, че и там има субективния фактор... (аз не с лошо, за мен този фактор си е важен)

# 509
Пипи, ти си голяма шматка, оправи ми деня, с усмивка ти го казвам, честно.
За локацията - в нашето бусче има деца от Младост 3, ако искаш ми пиши, мога да ти кажа кога ди взимат и оставят, но притесненията ти са напълно неоснователни.
Имай и нещо друго предвид – дори да не ти хареса – много по-лесно ще ти е да преместиш детето от СС където и да е другаде, отколкото обратното.

Общи условия

Активация на акаунт