Частни училища - информативно-дискусионна тема 32

• 29 434
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Сайтът на Фюжън е шарен, но предимно общи приказки. Някой поне на информационна среща не е ли ходил?

Balu, Лейка написа, че би трябвало да е такова съотношението, а не че е такова. Тоест, не са болшинството от хората в ЧУ с доходи, на които таксата им е 10% от тях.

# 166
Аз не покривам горната формула Simple Smile

Лейка страшно се изхвърли с тази формула, а и таксата не е 5К, а вече надхвърля 6К Е.  Т.е. трябва според нея едно семейство да изкарва около 90К евро годишно, за да може таксата да му бъде 6-7% от дохода. Според цитираните тук статистики дори и в Ню Йорк средния доход на домакинство е чувствително по-нисък (65К долара, ако може да се вярва на линковете на Попея и Титина). И това е при едно дете, а при две деца направо отиваме към щатските доходи за горна средна класа.

# 167
Сметките за affordability трябва да се правят на база агрегирани данни и усреднени показатели, за да имат представителност. Иначе разбира се, че може и с 50 %, че и с над 50 %, зависи на какви жертви са готови родителите и не на последно място, имат ли алтернатива на ЧУ на мястото, където живеят.

Скрит текст:
Аз не покривам горната формула Simple Smile

Лейка страшно се изхвърли с тази формула, а и таксата не е 5К, а вече надхвърля 6К Е.  Т.е. трябва според нея едно семейство да изкарва около 90К евро годишно, за да може таксата да му бъде 6-7% от дохода. Според цитираните тук статистики дори и в Ню Йорк средния доход на домакинство е чувствително по-нисък (65К долара, ако може да се вярва на линковете на Попея и Титина). И това е при едно дете, а при две деца направо отиваме към щатските доходи за горна средна класа.
И аз така смятам. За доходите - нали разбирате, че не всички в Ню Йорк работят на Уол Стрийт или са ТВ и кино-звезди. Това е 8-милионен град, все пак.

Някой назад писа за Британика, че съчетава опита на Дрита в образованието с традицията на Британика в езиковата подготовка - всъщност Дрита дават  и много добра подготовка по английски (поне по наше време даваха), така че нямат нужда от опита на Британика. В този тандем предполагам, че основното е материалната база, защото Дрита бяха в сграда, неподходяща за училище, с малки стаи и никакъв двор за игра.

# 168
  • в страната на чудесата
Мецане, смятам че е рисково да плащаш голям процент от прихода за ЧУ, не съм коментирала ничии приходи. Всеки си решава, аз споделям тази теза.

# 169
  • София
Значи аз поне за себе си мога да кажа, че Фенси твърде много пречупва и говори с увереност, но не за първи път я хващам да греши. Богданова е усмихнат, ведър човек... дори на среща за обратна връзка, продължи повече от 30 мин. с много съвети и успокоения. Киселяк, не съм я виждала.

Някой пита за Артис, имаме доста познати деца там. Средата трябва да се види на място, защото там всички са по-арт, по-монтеори и т.н. Много са задружни, като родители и деца. Не мисля, че гонят обаче някакви уау резултати на НВО.

# 170
Значи аз поне за себе си мога да кажа, че Фенси твърде много пречупва и говори с увереност, но не за първи път я хващам да греши. Богданова е усмихнат, ведър човек... дори на среща за обратна връзка, продължи повече от 30 мин. с много съвети и успокоения. Киселяк, не съм я виждала.

Е хайде сега греши. Това са твоите впечатления от среща на която е била заинтересована да не е киселяк поради служебна и друга обвързаност. Моите впечатления в съвсем неангажираща я с нищо обстановка и при нормални човешки отношения са такива каквито казах. Била си с мен и твърдиш, че са ми грешни впечатленията?
Ни в клин, ни в ръкав Фенси коментираш. Коментирай Изи, а не потребителите тук. И пак ти казвам, не ме нарочвай, ако обичаш.
Не отговори дали Басмаджиян е налична, защото твърдеше, че само англоговорящия от презентираните учители липсва. За твое съжаление знам доста неща за този бизнес проект. По стечение на обстоятелствата. И както вече казах, аз договор с тях не бих подписала никога.

Сега се сетих как се рекламираха с успехите на дете от КО, което щеше да започва да учи при тях. Все едно благодарение на тях са му знанията и успехите. Вместо да коментираш мен, коментирай това.

Последна редакция: чт, 09 яну 2020, 17:35 от Fancy

# 171
  • София
Каква ще бъде таксата на Иззи догодина - знае ли се вече?

В колко часа започват и в колко свършват учебните занятия преди доп. дейности?

# 172
  • София
Фенси, коментирам теб, защото си позволяваш да репликираш все едно знаеш абсолютно всичко от кухнята на училището, а доста неща не са така. Коментирам защото гледам доста потребители ти вярват и с цел да сме обективни. Басмаджиян не я знам, но аз не знам всички, по какво трябва да е?
Кой как се рекламира- честно на мен не ми пука.
П.С. Прочетох се, малко агресивно се чете, но не съм искала да се получи така. Постът ми да се чете в умерен тон хахахаха Не целя да се заяждам, а да изгладя субективно и обективно.

# 173
Темата не е за коментари на персоната Фенси.
Басмаджиян е известна фотографка, която бяха презентирали с подробна информация като учител по арт. Това са все неща, които вече именно на теб поне веднъж съм обяснявала назад.

На теб може и да не ти пука как се рекламират, но тепърва търсещите училище трябва да знаят как се рекламират с чужди заслуги.
И не, нямам претенции да знам всичко. Но това, което пиша съм го проверила поне от две места. Wink Между другото фирмата на която е лиценза на Изи е с цели 2 лева капитал.

# 174
  • София
Да, като написа се сетих.. останалите ги разпознах, но тази не мисля, че съм я виждала. Иначе не знам кои са 2мата, които са ти казали, че следобедните часове си казват само по 2-3 думи на английски, защото не е така. Според ПУК и 1ви клас, нагоре не знам как е..
Виж последното си е съвсем на място, ако е вярно (знам, че има регистър, амЪ аз не знам как да се ровя в него).
Това само за малко. Осъзнавам, че отново се измести малко темата, а тъкмо се включиха родители и от БШ Simple Smile За жалост май няма още от Прогресивните паралелки там.

# 175
Добре, 4 - ри са думите. Несериозно е. Помним как се хвърли да опровергаваш Амели и инфото за скоропостижно напуснали Изи след седмица-две.

# 176
  • В офиса
Коя Богданова от Иззи коментирате? Защото към една имам отношение, бе класен ръководител на моето дете. И отношението е любов и респект. Страхотен човек, страхотен професионалист. Heart

# 177
Коя Богданова от Иззи коментирате? Защото към една имам отношение, бе класен ръководител на моето дете. И отношението е любов и респект. Страхотен човек, страхотен професионалист. Heart

Същата!

# 178
Здравейте, някой с актуални отзиви за Дорис Тенеди? Последните теми няма коментари за това училище.

# 179
  • София
Аз харесвам Богданова. Много добър преподавател е по мое мнение. И готин човек е, макар че не съм имала близки отношения с нея.
Освен учители и деца се местят от Св. София в Изи.

Общи условия

Активация на акаунт