Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 62

• 40 698
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета, излезе ми епикризата- pT1bN0M0, естроген рецептори +6, прогестерон рецептори +5, HER2 статус 2/++/ неясен, ISH негативен. Решение от онкокомисията- ендокринна терапия.
Аз мисля че вече Неr2 е изследван втори път -ISH негативен .(но това разбира се го проверете дали е така.) Ако не е определен трябва да го повторите, защото ще определи вида на лечението и тогава да правите консултации с онколозите. Може би и да ви насочат да изследвате ki-67.
А вида на тумора какъв е? Моето описание е същото и само при вас срещам да го определят като Т1b (досега при другите момичета е определян по G скалата )

# 616
А вида на тумора какъв е? Моето описание е същото и само при вас срещам да го определят като Т1b (досега при другите момичета е определян по G скалата )
Мултифокален лобурален карцином ин ситу и Мултифокален инвазивен лобурален карцином; TNM код- pT1b/m/;pN0;G2
За HER2 статуса ми се бяха обадили от лабораторията да отида да се разпиша, че съм съгласна за да се изпрати за генетично изследване в Плевен и очаквах резултата да се е върнал за да издадат епикризата, но утре ще отида да проверя.

# 617
  • София
Ето ме! Екстра съм! Идеално мина първия работен ден. Ще видим нататък как ще е.

Майка ми също е добре, в къщи си е и почива.

# 618
Може би е класификация за ин ситу  това b. Аз така и не разбрах не намерих кой да ми обясни какво означава, а после и бях забравила.

Тинтири 👌

# 619
Може би е класификация за ин ситу  това b. Аз така и не разбрах не намерих кой да ми обясни какво означава, а после и бях забравила.

Тинтири 👌
От тук: https://www.cancercare.bg/vidove-tumori/rak-na-garda/stadii-na-zabolyavaneto/
Т1 – инвазивната част на тумора в гърдата е до 2 см; в зависимост от точния размер Т1 се подразделя на:

Т1mic – микроинвазия до 0,1 см;
Т1а – тумор по-голям от 0,1см, но не повече от 0,5 см;
Т1b – тумор с размер от 0,5 см до 1см; 
Т1c – тумор с размер от 1 см до 2 см.

# 620
  • София
Момичета,вече няма да се подават документи на "Иларион Макриополски " за ТЕЛК.Местят се на нов адрес - ул " Димитър Греков" 2 (зад театър София).От 10.02 ще са там и на 7.02 Няма да работят.

Ralnik, само хормони ли препоръчаха - без лъче и химия?Странно.Моят също е G2 без засегнати възли, но имах пълна програма.

# 621
Бела, става 4 часа пауза. И аз рядко издържам повече от това.

Люба, 10-12 чада пък е ужасно много и минаваш в друга крайност, ама ти си знаеш. Аз непоискани съвети малко не обичам да раздавам😁

# 622
Ralnik, само хормони ли препоръчаха - без лъче и химия?Странно.
Да, само хормони, но може да е подобна ситуация като описаната малко по-назад от kacha
Или пък промените, които се случват в местния онкодиспансер да се отразяват на решенията. ( Отстраниха двама от онколозите /от общо 5/ за грубо отношение към пациенти и колеги ).

# 623
Моето първо решение от Сити също беше само за ендокринна терапия. Това при частична операция и 2 заразени лимфни възела, с хормоно зависим рак съм. От Св. София го върнаха за преразглеждане и сега правя 6 химии, после лъче и хормони. Така и не разбрах какви са съображенията за първото решение. Някой беше проспал моя случай, ама чак пък цялата комисия...

# 624
  • Plovdiv, Bulgaria
Момичета, чета ви редовно и не се радвам много на новите попълнения, но пък ще си помагаме с опит и съвети.
И аз започнах преди 5 месеца тренировки, основно Баланс, който включва йога, пилатес и тай чи. Реших обаче да пробвам и други групови тренировки-степ, пъмп. Наистина са страхотни и полека лека мисля да продължавам и с тях. Но никак не съм наясно с храненето, то аз нямам какво да свалям, защото и без това съм 50 кила. Но искам да се стягам и да съм издържлива и с тонус.  Маритка, ако ти е удобно, приемам съвети.

Утре съм на скенер и мамограф в Сити. Малко се ядосах, защото Дудов беше казал веднъж годишно ПЕТ, а ето 2 години вече не съм правила, да не говорим че мамограф пък не ми бяха назначавали от 4 години. Малко ме тресе страх, пък и пак някаква нова докторка Йонкова, младичка, говорихме на крак, не ми даде епикриза от последния диспансерен преглед и ме претупа с видимо раздразнение на въпросите ми  и въобще не ми вдъхва доверие.
Но като се замисля, къде да отида в КОЦ Пловдив ли??? Никога повече там след 10 годишни перипетии и обърквания.

# 625
  • assenovgrad
Мултифокален лобурален карцином ин ситу и Мултифокален инвазивен лобурален карцином; TNM код- pT1b/m/;pN0;G2
За HER2 статуса ми се бяха обадили от лабораторията да отида да се разпиша, че съм съгласна за да се изпрати за генетично изследване в Плевен и очаквах резултата да се е върнал за да издадат епикризата, но утре ще отида да проверя.
Аз бях само с ин ситу лобуларен и бях само на хормонална терапия - Нолвадекс, но при наличие на инвазивен компонент е малко несериозно да ви оставят само на хапчета. На ваше място задължително бих търсила второ мнение!

# 626
Шушито, ти си в идеална позиция😁 Аз разбирам що-годе само от фитнес. Щом не пълнееш нямаш проблем. Яж просто здравословно (махни до максимум храните в кутии, полуфабрикати и фаст фууд) и гледай да си готвиш сама нещата, прави спорт поне 3-4 пъти седмично (аз правя 5-7, но имам 10 кила мас да махна) и го прави до живот. Със сигурност ще изглеждаш добре при такъв режим. Това всъщност ще е моя собствен като махна мас-та🤣

Аз се "усрах" 😑 Снощи правих пица за детето и не издържах. Изядох две парчета, днеска пак. Маани ми не ми стигна това, ами го завърших с някакви зрънчовци в мляко вътре пълни със шоколад. Една паница. Само тези две неща ми напълниха, че и превалиха дневната дажба. Овца съм. Срга отивам да подскачам и ще подскачам един час допълнително. Поне днешното да изгоря. Пфуууу😑

Днес е международен ден на борбата с рака. Ми хайде да ни е честито🤣🤣🤣 Малко черен хумор😁😁😁

А! Шуши, забравих за питиетата! Пий по възможност само вода. Всъщност, ако искаш да нямаш целулит трябва да пиеш само вода. Другите неща трябва да са изключения. Зимата поне 1.5 -2 литра, а лятото 2-3. Сокове, газирани, алкохол прави целулит и проблеми с кръвоносната система. Аз не пия такива лайна (освен алкохол, а сега и това не) почти никога и така научих и детето. То пие само вода. Собственоръчно озстискани сокове също е добре, но се пият до 15-тата минута след изстискването, че след това няма вече нищо в тях, освен киселина.

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 14:30 от marittaa

# 627
  • София
Шуши, и моето впечатление от Йонкова е същото Sad Адски набързо да мине и се дразни от въпроси. Много ме изнервя това. Решила съм след ПЕТ скенера да си поискам среща с д-р Ганчева и да си задам всички въпроси. С тази просто не става

# 628
  • Плевен
Хм, аз имам същото мнение...Ходих януари на диспансерен преглед, по същия начин, в движение, с въпроса "-Добре сте, нали?", без чакане на отговор и преди да се изкажа, се опита да ме накара да ходя да си записвам час за следващ на регистратурата и да си ходя, но не позна....Попитах толкова ли бърза, какво да правя с изследванията, които искаха да представя,че така телеграфно няма да стане.Като цяло впечатлението ми е много негативно. Мисля, ако сега като ходя на скенер на 19,02 го направи пак, направо да и кажа, че искам да си говоря с Ганчева, а ако сме на блиц интервю, поне да ме информират да си запиша въпросите предварително....Ще ви пиша, за да информирам, стискайте палци за скенера, голямо шубе ме гони....

# 629
Всичко да е наред с изследванията на всички!
И мен така ме следят - здрасти, как си, добре си, един туморен маркер е достатъчен, пипане на корема и чао. Вече съм на шестмесечно следене, но март пак ще си ида на ехограф поне.

Марита, този целулит си е предразположеност. От години пия само вода и алкохол /сега рядко/, целулита ми се множи, ако не му обръщам внимание, като зимата е по-зле, лятото поизчезва някак, не знам как и нямам логично обяснение. Пък имам приятелка, моя възраст,  яде, пие, не спортува, но няма грам целулит. При доста жени съм го забелязала, просто нямат целулит, а други - слаби, но със завидно количество.

Знаех подробно какво е класификацията ТNM, включително и буквичките към тях, но вчера като ви четох установих, че съм забравила една част от нещата и се зарадвах. Не искам да ми се налага пак да разбирам кое какво и защо е.

Общи условия

Активация на акаунт