Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 62

• 40 719
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
Тинти, мен ме държаха само 4 дни за операцията. Всичко зависи от това с каква скорост се пълнят бурканите. Моя единия спря на следващия ден след операцията и на втория след нея си бях вкъщи.

# 601
  • София /Абсурдистан
И мен ме държаха в болницата само 2 дни след операцията и на 3-я вече си бях в къщи. Обаче баща ми го държат в болницата цялата пътека - 6 дни след вливка. Зависи от болницата сигурно коя е и какви правила имат.

# 602
Тинти, както каза Зори може дори да те разведри да поработиш. Погледни пълното в чашата, а не празното🤗 Хайде пиши после как беше😊

Аз стоях една седмица в болница, но имах леки усложнения (повторно опериране, загуба на кръв, скоро оперирана след последна химия), малко много ми се струпа тогава.

# 603
Тинти, явно е добре щом я изписват.....мен ме държаха две седмици, ама имаше причини..Не изписват, ако има съмнения за възпаление и ако има обилно течение от дренажите. А и за нея ще е по-добре да си е вкъщи., от гледна точка на наспиването и спокойствието.

# 604
  • София
Здравейте,
Тинти, радвам се за мама и ти стискам палци за работата днес! Всичко ще е наред!
DZ липсваш ни!
Редактирам се. Да кажа че от днес започвам моята диета , че не се търпи. Режима е Системата -60  има тема тум. Опитах други , но не ми се получава....

# 605
Лагерта, успех! И аз съм така, непримиримо дебела се чувствам. И почнах пак 90-дневния режим, ама стриктно и с порции, с които ми стърже корема от глад.  Само на този режим вярвам, че  е  безвреден и в дългосрочен план. Не може да не може да сваля кг. просто. И не може да не е здравословно, че дори полезно свалянето им  Satisfied И понеже все пак ме е страх, на 10 дни ще си пускам изследвания. Луда.

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 13:53 от unabella

# 606
Lagertha, че ти си беше стройна и слабичка, бе момиче.....какво ще сваляш?!? Ама, щом ти тежи, стискам палци да е успешно елиминирането на излишностите! Аз, малко се постегнах и в момента взех да се похаресвам, но наблягам повече на движението и започнах да се храня с големи паузи- това, четох че е най- подходящия начин на хранене за жени в менопаузата- така не се натрупвали мастни депа.

# 607
Люба, права си за паузите. Това включва и моята диета, но ми е най-трудната част, защото като ядеш нисковъглехидратно (подчертавам НИСКО, а не изцяло БЕЗ) и нискомазнинно е много трудно да не огладняваш на 2-3 часа, а е препоръчително паузата да е 4-6 часа. За предпочитане 6.

Аз съм във фитнеса и сега почвам. Пристрастих се! Чувствам се жива само, ако имам ден с тренировка. В дните, които паузирам се чувствам зле. Хайде💪

# 608
Минимум 4 часа между храненията става ли?
Абе казала съм, че ще стане моята работа и точка. Даже дрехи не си купувам, нямам желание,  най-инатесто ходя с панталоните дето циповете им се отварят от напъна, но отгоре с дълга блузка.Sweat Smile

Дано Тинтири се включи с доклад за оптимистично ново начало на работното поприще. Yum

Скрит текст:
И като сме почнали с козметичните ефекти, част от духовното оцеляване, да ви покажа какъв ми стана цвета след поредното смесване на бои вчера.
[\spoiler]

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 15:31 от unabella

# 609
Аз правя още по- големи паузи....по 10-12 часа без храна. И, после почвам със салата или плодове или зеленчуци, та да не остане много място за калоричните неща( но и там всъщност наблягам на чистото месо и/или варивата. въглехидратите съм ги ограничила, сладко- само от време на време и по малко)...Но, аз принципно така се хранех и преди- от дете не закусвам и ако имам работа или с какво да съм ангажирана, може и изобщо да не сетя за ядене и че съм гладна. Покрай болестите и застояването вкъщи смених режима, с чести хранения и резултата беше налице+ 12кг). А и бирената мая мисля доста ме " набухна".....

# 610
  • София
Ох, Любе, аз доста се налях по празниците, направо се олях
Бела, два пъти съм правила 90 дневната, не е моето нещо, Системата е по добре. Ядеш всичко все ден. Хвърли едно око. Косата ти е хубава както винаги.
Марита какъв тренировъчен план следваш, аз никогане съм ходиламнафитнес заради сърцето и преди херцептина не ми беше много ок.

# 611
Здравейте момичета, излезе ми епикризата- pT1bN0M0, естроген рецептори +6, прогестерон рецептори +5, HER2 статус 2/++/ неясен, ISH негативен. Решение от онкокомисията- ендокринна терапия.
Давайки ми епикризата от отделението по хирургична онкология ме насочиха към регистратурата в КОЦ, откъдето да си взема досието и да се явя в терапевтичен кабинет за назначаване на лечение. Днес не го направих, защото се притеснявам, че назначавайки ми лечение трябва да започна да го провеждам, а бих искала да отида и за второ мнение в София. Но без да отида няма как да знам какво решение предлагат тук.
The Iron Lady - мисля, че ти беше писала, че ползваш имунофан, какъв лекар ти го изписа? Може би ще е подходящо лекарство за проблемите с преглъщането на мъжа ми след лъчелечението, и при контролния му преглед тук питах , но не получихме никакъв отговор.

# 612
ralnik  HER2 статус 2/++/ неясен-и аз бях така след хистологията и ми беше назначена само лъчетерапия и хормоно. Направих 25 лъчета и през това време излезнало повторното изследване на  HER2 статуса - положителен. Та хайде и 6 химийки. В последствие решиха да са 8 за по-сигурно.

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 23:26 от kacha

# 613
Ох, Любе, аз доста се налях по празниците, направо се олях
Бела, два пъти съм правила 90 дневната, не е моето нещо, Системата е по добре. Ядеш всичко все ден. Хвърли едно око. Косата ти е хубава както винаги.
Марита какъв тренировъчен план следваш, аз никогане съм ходиламнафитнес заради сърцето и преди херцептина не ми беше много ок.

Ох Лагерта, дълго е за обясняване, но на кратко: бодибилдинг за изгаряне на мазнина (ако това може да се нарече точно билдинг, но за мен да) и изкарване на релеф, което ще рече повече серии с повече повторения и по-дълга тренировка като общо време с малко по-малко напън от бодибилдинга за големи и хубави мускули. Там се прави точно обратното. Диетата в моя случай е малко въглехидрати и мазнини (много малко), но много белтъчини. За растеж на мускулите се иска и повече въглехидрати. Цяла наука си е. Трябва да поназнайваш биохимия даже, за да тренираш правилно. Аз примерно гледам кога какво точно ще изям в зависимост от активността ми след това. Преди фитнес ям повечето си въглехидрати за деня и гледам да ида на тренировка във времето, когато са се разградили до енергия, за да я уловя и тренировката ми да е пълноценна, както и храната изгорена правилно. Аз така бях преди време, мъжът ми също. Бяхме фитнес семейство🤣🤣🤣 Не ми е ново нищо и за това така стартирах пак с гръм и трясък. Липсваше ми много. Сега съм щастлива. Вече пия само по половинка от антидепресантите ми, а след две седмици трябва да съм ги спряла напълно. Надявам се новият ми стар начин на живот ме подържа щастлива. Вече взех да слабея.

# 614
Lagertha, тук съм мила Hug
Чета Ви редовно Kissing Heart
Ваканция съм и аз с децата ...хихи. Даже служебен отпуск ни пуснаха да не си хабим малкото дни Kissing Heart
От както обявиха грипната ваканция  съм затворила детето в къщи и не го пускам на вън ...хи хи
Днес го водих по магазините , че трябват дрехи да му се вземат - вече е висок почти колкото мен Simple Smile
От 9.30 До 17.00ч навън. Без крака останах.
То нова пижама, дънки , анцунг , бански.....
И като вземе да мери или му е дълго или широко....
Гледам да пиша , само ако има с какво да помогна.

От началото на Януари съм на 90 дневната диета. Че още малко и ще чукна 100кг .
Така се отпуснах след диагнозата , че......
Решила съм да влизам в релси вече.

Общи условия

Активация на акаунт