Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 62

• 40 725
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте.. аз съм дъщеря на жена болна от РАК на дебелото черво.. на 10.12.19г е оперирана.. операцията беше много тежка, премахвато е цялото д.черво, матка и ректум..матката е премахната, цащото фисура около д.черво и ректум е пробила задната и стена и се изхождаше от две страни..Sad сега е с колостома..беше си слаба, а сига сигурно е буквално 20кг..на връх нова година беше на път да направи белодробна емболия.. овладяхме положението с хапчета за сега.. но от 4 дни е с разстройство..и нищо не помага..не знам как да и помогна.. хирурга дето я оперира не вдига, пък и след операцията каза, че нямаме работа вече при него.. дори проф.преглед не и минала, защото той каза, че няма нужда.. не знам какво да направя.. останала е кожа и кости..пробвахме с ориз, картоф, смекта..нищо не помага и това я убива.. вече губа надежда,че ще се оправи.. извинявам се ако поста не е бил за тук

# 586
Здравейте,
Положението на майка ви е много сериозно. Ако опериралият я хирург не иска да ви обърне внимание, потърсете друг лекар. За съжаление понякога наистина спират да се занимават с по-тежките случаи. Трябва ви помощ от лекар, за да овладеете проблемът с храната. Важно е да се храни. Идете и говорете с онколог, препоръчвам проф. Тимчева. Но предполагам, че ако състоянието й е тежко, няма да я подложат на химия. Стискам ви палци да намерите човечен лекар, който да й обърне внимание. В надежда също има хирурзи, които са внимателни.

Има специални концентрирани храни. Може да потърсите такива за майка ви.

# 587
Снежи23, много съжалявам. Може би това положение е свързано с операцията, доста тежка е била. Хирурга не ви ли каза какво се очаква? Аз имам махната дясна част на дебело черво и при проследвяванията ме питат за разстройство. Слава Богу - нямам такива проблеми, но явно е нормална последица.  Не знам какъв съвет би могла да получиш тук. , А тя има ли апетит, храни ли се? Аз също бях отслабнала много от операцията. Не мислете за отслабването, а това да се храни сега!  Може да отидете на консултация при друг коремен хирург, за да му зададете въпросите си. Има тема за близки на болни, някъде в този клуб...https://www.bg-mamma.com/?topic=1059599,  Сили и късмет ви желая!

Последна редакция: нд, 02 фев 2020, 17:07 от unabella

# 588
  • София /Абсурдистан
Снежи, за София мога да препоръчам за такива случаи доц.Ханджиев от Сити клиник. Работи и с направления, но се чака. Ако е за платен преглед е веднага.
Да покажа как се фотнахме на днешната срещичка
 http://i-fotki.info/26/0ac2fd7217e1c3ce174fe66eae2e1e354d4642363318653.jpg.html
Умници и Убавици Simple Smile

# 589
  • София
Супер сте! Зори, много ти е пораснала косата от последния път!!! Супееер!

# 590
Уффф все не мога да запомня кой кой е  Grinning  Разпознавам само Зорито и Лейди:D

# 591
  • София
Снежи, прегръдки! Знам колко ти е тежко!
Момичета, много сте готини! Само двете красавици до Зори не познавам кои сте казвайте 😘😘😘
Аз съм много летаргична и депресирана днес, пак 🙁 но ще се оправя.

# 592
Сладурки ❤ Соня, Лейди и Рени и срещу тях е Зори с порасналата коса, може би Радка42 и, и, иии?

# 593
  • София /Абсурдистан
Ново попълнение имаме - Мария, която е срещу Рени и до Зори едно момиче, което няма регистрация тук - Марина.

# 594
  • София
Много съжалявам, че не успях да дойда Sad
С Марина се познавам, оперираха ни заедно.

От утре съм на работа 😭

# 595
Много съжалявам, че не успях да дойда Sad
С Марина се познавам, оперираха ни заедно.

От утре съм на работа 😭

Тинти, не плачи. Може би ще се чувстваш по-добре! Успешно връщане в работните редици ти желая!

Мария и Марина 😊🍀🍀🍀

# 596
Благодаря на всички.. има апетит..поне това малко ме радва, че изпитва глад.. правим и зеленчукови каши и меки храни..ние сме от Врачанска област.. тази седмица ще я запишем в онко..там правили обстойни прегледи и пр.. живее и се, вижда се.. тъкмо взе да си ходи и да се възстановява ии пак назад.. ще направим всичко по силите ни.. дано краят е щастлив. На вас мили хора Ви пожелавам ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ всичко друго се реди! Благодаря още веднъж

# 597
  • Варна
Снежи, за палиативни грижи питали ли сте? Ако тръгнеш да се ровиш из интернет какво точно представляват палиативните грижи ще те втресе до мозъка на костите, но иначе има шанс и с този род грижи и терапии да се върне човек към нормален ритъм на живот и агонията му да се спести.

# 598
Момичета, които не успяхте да дойдете липсвахте на срещата,  Бела и ти😚. Радвам се че се захознах и с новите момичета. Дано следващия път да сме повече.
Тинти леко и безстресово начало на работния процес. Ти кипиш от енергия, можеш да носиш няколко дини под мишница, ще се справиш аз съм сигурна. Дано само да се нагодиш по-бързо към лечението. Има ли подобрение при страничните ефекти?
Олив така се надявах на друг резултат от хистологията. Ще стискам палци за операцията.

# 599
  • София
Не смея да кажа за страничните. Нека минат още няколко инжекции и ще се похваля, надявам се.

Майка ми утре щели да я изписват. Много скоро ми се струва, ама това е. За нищо и никакви манипулации те държат по три дни, а за сериозна операция пет... Няма такава глупост.

Общи условия

Активация на акаунт