Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 62

• 40 477
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
  • София
А за конкретния град ли важи, или за цялата страна? На автомобил ли се издавав или на лицето с ТЕЛК?
Важи за цялата страна и за всеки автомобил в който се вози човека на когото е издадена. Веднъж като чаках за вливане един мъж в коридора обясняваше подробно, та чух. Но те ако ви издадат, ще ви обяснят.
О, Бела намерихме се!
Скрит текст:
Аз преди да се случат нещата с мама, мин. година бях запланувала няколко салса събития лятото. Едното беше 3 дневен фест във Вана август, но после ми изчезна всякакво желание.
Марита, точно за това за което пише Зори, заради страничните ефекти от Нолвадекса, за това искам да я спра. Ама то нали знаете всичко е в главата, внушила съм си че докато не започна да водя зравословен начин на живот няма да съм здрава.
Аз уж съм добре по изследвания,а пък се чувствам парцал. Тази сутрин едва дойдох на работа. Не знам какво ми беше кръвното , нямах време да го меря. Бях си пила хапчетата, закусвах, не знам... А и имам силни болки в коленете Sad
Четирилинка благодаря! Аз все се опитвам да заместя агресивните препарати, но само като измия всичко с доместос ми е чисто, всичко друго , дори хим препарат не ми оставя усещането за чисто. Вие с какво чистите, че ми писна да се тровя?

# 166
Тото, ако растежния фактор е Зарзио(или Неуласта)- от него имах усещането, че нещо ми експоадира в основата на врата и в кръстната област и  имах нещо като изтръпване и странно усещане( не точно болка) в костите. Но, беше за няколко дни и после отминаваше. Слага се,след химията, на изписване...или го дават за вкъщи( поне при мен беше така).

Лагерта, аз чистя с една гръцка белина Klorex, щото не мирише чак толкова колкото Доместоса, но без нея, все не ми харесват резултатите.....Иначе ползвам и сода и оцет, но специално за 00, без белина/хипохлорид не си представям....А, да споделя, че есента си купихме влагоуловител и откакто го ползваме, драстично намаля нуждата от търкане на банята( вътрешна е и вентилацията не насмогваше, та току от някъде ми се усмихнеше някой мухъл).

# 167
Totto,не се филмирай излишно. Каквото ни е писано това ще преживеем. Само не губи вярата си и волята за живот.
2017 януари РМЖ на лява гърда- малък тумор,частична операция,без заразени лв,лъче и хормоно.
2017 декември РМЖ на дясна гърда-за кратко време нарастна,мастектомия,8 химии,лъче,херцептин и хормоно.
Последна химия беше август 2018. От тогава правя вече два пет скенера и двата са чисти. Дай боже да са все чисти и за всички ни.
Не се сравнявай с никой. Всички сме различни и реагираме различно на лечението. Важното е да излезем победители от битките през който трябва да минем.
Да допълня само че втория път ми махнаха 19 лв от който 13 заразени.

# 168
Оффф , аз тотално откачих. Събуждам се сутринта и без да искам докосвам корема си, малко по в страни от пъпа. Напипвам нещо като раничка. Скачам от леглото, отивам в банята, ми рана си е. Почва чуденка от какво е. Миналата седмица бях на Золадекс. Викам си да не е нещо от лепенката. Да,  ама не! Далеч е от мястото дето ми го слагат. И като почна да ми изниква тоя меланом в главата  откачих. Два часа ровя в нета и чета. Ееее накрая се сетих,  че онзи ден се изгорих  докато готвех. Тенджерата вряла на котлона,  а аз се протягам за да взема нещо от шкафа над печката, и тогава се парнах. Не мислех, че сериозно съм се изгорила и дори не го погледнах.  Леле камък ми падна от сърцето. Все се вкарвам в някакви филми....

# 169
Алко, колко болничен си ползвала и кой ти го даваше?

# 170
  • София
Лагерта, аз основно с кислородна вода чистя. Тя изтребва всички бактерии + гъбички всякакви, за разлика от миещите средства, които не влияят нагъбичките по никой начин. Топя гъбката за миене на съдове в нея и я оставям в кутийка през нощта да не завъжда бактерии и гъбички, съдовете си мия с нея + Феъри, за да измие мазното, на бялото пране добавям, четката си за зъби държа в съдче с к. вода, пода пребърсвам с нея, обувки пребърсвам отвътре, в личната хигиена я ползвам, абе само дето не я пия. Тя ме спасява от толкова химизиране, което за нашата диагноза е толкова вредно. А, освен това, заради моето Хашимото хлорни препарати са абсолютно противопоказани, така че белина и производни не трябва да ползвам. Затова, к. вода ме спасява отвсякъде. И е напълно безвредна.

# 171
Чета ви и с моите 16 заразени ЛВ си поплаквам... При чисти такива за какви проблеми споделяте впоследствие... Имам молба да споделите какво ви са ви били страничните ефекти от инжекцията за растежа. Попрочетох, споделих и с Ганчева притесненията ми, обаче каза че дори при добра кръвна картина не мога да я избегна.
Тежка ще е ми е тая червена химия, след първата вливка горе-долу леко мина, със зофрана нещата са сравнително търпими. Но пък беше ниска доза, психически се подготвям, че втората ще е много зле. Какво ви облекчаваше? За какво трябва да следя? Инжекцията кога се слага, ако не нощувам в болницата?
Тото, ако инжекцията е лонгуекс се слага 24 до 48 часа след изтичането на вкивката. Аз бях в петък и късно не включиха в съб си тръгнах и ходих неделя на обяд да ми я сложат. Може и да си я вземеш и да я сложат в поликлиниката например или някой който знае как, подкожна е, малко щипе, но не боли. Ефектите...първо от химията, втората ми беше пълна доза и да ти кажа никак не е нетърпимо. Бях мн отпаднала, гадеше ми се силно, но без повръщане. Пиех зофран сутрин и вечер по едно 3 дни някъде и доста облекчаваше. Вкуса в устата ми е кисел или солен. Кисилини може малко да имаш.. Първата те ме тормозеха.. Врората ми дадоха нещо та имах само ден. Получих запек малко и май хемероид си имам от него.. Инжекцията допълнително ти отпада. Поне на мен. Вечерта на деня в който ми я поставиха ме заболяха силно мускулите в горната част на тялото все едно лицеви опори съм правила. Не беше нетърпимо..неконфортно е, но ми мина на сутринта.. Спах си не е чак толко болката. След 5 дни ме заболяха ставите..дето питах ще разбера ли ако ме болят те..хахах сега разбирам защо се смяхте на въпроса ми. Заболяха тазобедрените стави, но не постоянна болка а чат пат като рязане като да те бие ток.. това за ден. Издържа се..запази ми се болка в левия крак още ден два, мазах с волтарен защото такова имах, беше през нощта и ме болеше така, че както и да застана ме болеше.. Не можех да стана.. С волтарена мина малко станах разхождах се и помина.. После само леко боля два дни. Леко вдигнах и темп 37.4 пих си парацитемол.. И вече на 10-11 ден всичко рязко свърши все едно не е било. Будиш се и ти няма нищо и си пълен с енергия.. Сега в петък съм пак.. Малко не искам..но знам че ще отмине.. А и ще съм на половината..
Като ви чета за лимфите, една лекарка ми беше казала аууу само 4 извадени, трябва да отрежем гърдата защото съм притеснена за живота ти... Още в началото на пътя беше това. А то не съм само аз с по малко извадени.. А и Ганчева ми каза,  че толко може да е имало..на скенера всичко беше ок, та се успокоих.. Ама някои лекари могат бая да те окълцат без да ти обяснят защо..

# 172
  • София
Е, Тонито, сега кажи, заслужаваше ли си толкова тръшкане преди химиото?

# 173
Е, Тонито, сега кажи, заслужаваше ли си толкова тръшкане преди химиото?
Ми не.. Права беше, че страхът рисува по страшни картини от реалността.. Да гадно е.. Кат парцал си, ама не е това дет си представях..поне за сега. Grinning Сега като се сетя колко ревах и се депресирах, вместо да си изкарам дните весело и спокойно.. Ама така е като не е било на твоята глава няма как да знаеш..  Вие ме успокоявахте доста, ама страха си беше там. Сегааа още ми е страшно, но поне знам най важното.. МИНАВА.. Hug

# 174
  • София
Споко, и останалите пъти ще са горе-долу такива. Ако беше от химически чувствителните, за които химиото е ад, щеше да си покаже от първия път.  Ще ти е гадно пак, но не е причина за мрене.

# 175
Дано е така, че ме плашат. Някой ми беше казал, че с натрупването по зле ставало, ама тез хора от първия път им е било много зле.. На мен не ми е толко зле колкото те описват, за това се надявам и да не ми бъде. И тея дни се замислям, че човешкото тяло е способно да преодолее доста неща. Не сме толко крехки май май. Blush

# 176
  • София /Абсурдистан
На мен Зарзио не са ми слагали винаги, а само като ми паднеха показателите. Правех сериозна анемия след вливка, но не веднага, а след седмица. Та като ми го биеха, направо се чувствах супер. Не ме е боляло от инжекцията изобщо, нищо не усещах. Направо живвах още на следващия ден. Понякога като се влачех, молела съм ги да ми бият, но отказваха след като показателите са дори и на долната граница на нормата, но все пак в норма.
Аз не пия нищо хормонално и май няма и да пия. При мен е опасно заради съсиреци, кръвта ми е 3 пъти по-гъста от нормалната. А и заради кокалите, не мога да издържам чак толкова болка, която хормоналното лекарство ми прави.Та каквото такова.
За чистенето - и аз съм с Хашимото, но никой не ми е казал за белината. Имам помощница, мие ламината с разтворен препарат за ламинат на Медикс и плочките с парочистачка. За поддържащо почистване минавам всичко с парочистачка, че
 че не мога да се навеждам, а тя е висока. Санитарен фаянс с разтворена белина. Повърхностите - с препарат за мебели на Медикс, стъкларии - пак Медикс, но за стъкло. Имам и домакинска био паста за всякакво чистене на Дионис, страхотна, чисти всичко и обезмасмаслител Меглио ползвам за абсорбатор. Поръчвам си препаратите на Дионис от тук https://produktidionis.alle.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1 … 0%B0%D1%82%D0%B8/ Не съм дистрибутор, да не се сметне за реклама, пращат ми ги от Пловдив и съм много доволна от тях. За алергични хора са супер. Пробвала съм всичко от тях.
И да ви кажа за един домашно направен универсален препарат, която тук, във форума една бременнна съфорумка сподели, жената има непоносимост към препарати. 1 шишенце лавадулов спирт, същото шишенце се пълни с вода и спирта се разваря в съотношение 3части вода и 1 спирт, слага се в пръскалка от препарат за миене на прозорци, слагат се и  3-4 дози препарат за съдове /аз мия с препарат за бебешки съдове Бочко с дозатор/ и се разтърсва да се смеси добре. Страхотен препарат, чисти всичко, дори и печката и мирише страхотно на лавандула. Може да се направи и с обикновен чист спирт и вътре да се накапят няколко капки ароматно масло. Аз откакто научих за него, само това ползвам. А стъкла чисти по-добре от препаратите за прозорци. Което ми напомни, че скоро не съм поръчвала от Дионис. Вместо белина, слагам от универсалния им избелител. За подовете когато имам, наливам ТОК във водата.

# 177
  • Варна
Някой пита защо парфюмите, ролончета и др. козметики не са ОК за нас. Споделям какво прочетох в книгата Антирак. Всяка домакинска химия, козметика и изобщо всичко, което не е натурално и био, съдържа химични съединения, които като концентрация в отделния продукт са допустими, но...сборният коктейл от всички тях, в ежедневният ни живот вече става супер канцерогенен. Редовно сме изложени на действието на от 3000 до 7000 канцерогена, което е в пъти повече от дозата, достатъчна да убие.
При мен конкретно, заради платината, с която ме лекуват е особено опасно да имам контакт с алуминий и негови съединения. А той е част от почти всички козметични продукти.
Ще изброя какво трябва да избягваме и с какво да го заменим:
> Перхлоретилен/тетрахлоретилен, използвани в химическото чистене на дрехи. Заменя се с мокро чистене, течен CO2 или силикон. Дрехите задължително да се проветрят на чист въздух, преди да се облекат.
> Дезодоранти, съдържащи алуминий. Особено, ако се бръснете под мишниците, защото директният контакт улеснява проникването на алуминия. Да се замени с натурални дезодоранти.
> Козметика, шампоани, лосиони,гелове, боя за коса, лак за нокти,кремове против изгаряне и всички продукти, съдържащи естрогени или плацентни продукти, парабени (метилпарабен, полипарабен, изопарабен, бутилпарабен) и фталати (дибутилфталат DBP,  диетилхексилфталат DEHP). Да се заменят с натурални и органични продукти. Примерно на Боди Шоп и Аведа. Има и други марки. Парфюмите да се заменят с тоалетни води, без фталати.
> Химически домакински пестициди и инсектициди. Да се заменат с етерични масла, борова киселина, диатомит и др. алтернативни средства.
> Нагряване на храна и течности в пластмасови съдове, направени от PVC. При затопляне се освобождава в храната полистирен и стироформ. Да се заменят със стъклени или керамични съдове.
> Приготвяне на храна в тефлонови тигани и тенджери. Замемих всичко в кухнята си с чугунени съдове от LAVA България .
> Обикновени почистващи продукти, дезинфектанти, вкл. за тоалетна чиния, съдържащи алкилфеноли (ноноксинол, нонифенол, октилфенол и т.н.). За менят се с продукти с екопечат ЕС, бял оцет, сода бикарбонат или бял сапун.

# 178
  • София /Абсурдистан
Чугунените съдове от LAVA България са егати цените  Simple Smile Аз няма да мога да ги удържа заради проблеми с малките стави на пръстине на ръцете и на китките, тежки са за мен и ползвам с керамично покритие основно.
Не се втелясвам особено, парфюми си ползва, пръскам върху косата. Има един дезодорант на Балеа от ДМ, който става и за нас и ползвам без проблем  https://www.dm.de/balea-med-deo-zerstaeuber-ph-5-5-hautneutral-p … 010355295361.html
Преди поръчвах био дезодорантите на Зоя, ами те смърдят на сироп за кашлица и се отказах.
На мен след химията под мишниците спря да расте всичко и там почти не се изпотявам. Поне да има и някаква вторична полза от химията  Simple Smile

# 179
Да влетя и аз с добра новина . Маркера е паднал на 24.4 в нормата е вече,малко но колкото толкова.
Сега остава въпроса дали е имало инфекция и антибиотика я е премахнал ,или дали защото започнах нолвадекса пак и той действа.

Общи условия

Активация на акаунт