Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 62

• 40 458
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз съм на Золадекс от м. Февруари 2010 година, после от Юни 2015 до Декември 2016 пауза, заради химии и Херцептин и от 01.2017 до сега отново Золадекс. В края на петата година малко бяха намалели тези вълни, но сега отново са с пълна сила, макар и на по-редки интервали -например, когато е горещо , или пък ако съм притеснена.

# 691
Горещите вълни започнаха още по време на химията - след четвъртата ми изчезна цикъла и започнаха. Всъщност, със Золадекса вероятно и приключват по-бързо - за няколко месеца, помислете, че при нормално настъпване на менопауза могат да продължат и 2-3 години, направо сме на далавера.Grinning
Вярно! И моите започнаха като ми спря цикълът след 7-ма химия. Сега обаче май са по-силни, въпреки, че съм забелязала варират в зависимост прясността на инжекцията. Малко преди Золадекс инжектиране са доста мижави. Аха-аха и да ми дойде🤣

Между другото аз и другите под 40 и ранни 40 години май не сме на никаква далавера, а ще караме две критически живот и здраве. Мен след 2.5 години, ако съм жива и ми спрат хормоното ще ми дойде. Виждам си го. И после ако пак доживея ще си ме удари естествената критика. Мда....днес усещам липсата на антидепресантите. Едва се накарах да дойда на фитнес. Маани, ами и не ми спорИ тренировката. Дано е от диетата. Снощи пак съм разочарована от себе си. Ядох пържено-панирана риба и 4 квадратчета шоколад, 5 бисквитки и фъстъци. Всичко това, след като уж се бях наяла😑 Ужасна свиня съм. И нещо взе да ме събира страх като ви чета. Разклаща ми се увереността, че съм извън голяма опастност.

Четирилинке, къде те оперираха? В България нали?

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 16:00 от marittaa

# 692
Шуши, била си на Херцептин и веднага след него рецидив? Или аз нещо не разбрах?

# 693
  • В царството на игрите:)
И нещо взе да ме събира страх като ви чета. Разклаща ми се увереността, че съм извън голяма опастност.
Маритке, хем сериозни неща пишеш, хем ме развеселяваш..BlushАми, че ние доката сме живи сме в голяма опасност, щото никою не е излязъл жив от живота. Stuck Out Tongue Winking EyeА иначе знам какво имаш предвид и да, шега не бива и гаранции няма за нищо и това най, най, най - много го ненавиждам при тази наша диагноза.

# 694
И нещо взе да ме събира страх като ви чета. Разклаща ми се увереността, че съм извън голяма опастност.
Маритке, хем сериозни неща пишеш, хем ме развеселяваш..BlushАми, че ние доката сме живи сме в голяма опасност, щото никою не е излязъл жив от живота. Stuck Out Tongue Winking EyeА иначе знам какво имаш предвид и да, шега не бива и гаранции няма за нищо и това най, най, най - много го ненавиждам при тази наша диагноза.
Радвам се, че не звуча чак толкова трагично. Всъщност се старая, за което😊 Нарочно описвам леко траги-комедии😜

Кой обича сладки картофи? 🤣 Тези дето повече на тиква мязат. Сега ям мусака с такъв картоф. Ми незнам как да ви я опиша🤣😜 Ма като съм мъртво гладна я ям хахахааа

# 695
Марита, голям си образ като си във фаза, т.е. винаги.
Чета ви.
Тото я няма отдавна, дано да пише.
Антония, как си?

# 696
  • Plovdiv, Bulgaria
Шуши, била си на Херцептин и веднага след него рецидив? Или аз нещо не разбрах?

kacha, рецидива беше докато бях на золадекс и нолвадекс.  След втората операция имах 8 химии и херцептин и едва след това отново започнах ксанепра и золадекс. Не е бил сред херцептина. Просто при мен така се случи.
Марита, и аз вечер най-много хапвам, особено след тренировки, а и не мога да устоя покрай децата, макар, че все си говорим за здравословно хранене и се стремим.

# 697
  • София
Маритка, първата операция ми беше тук, в Бг. Но не смятам, че е етично да назовавам болницата и лекаря. В края на краищата, това е мое мнение, т.е. субективно. Е, и на иранския ми лекар, направил ми втората операция, но това е отделно.

Днес бях в Сити Клиник за маркиране, от 13-и ФУФРУАРИ (така казваше един мой прадядо), жива-здрава, започвам лъчето.

# 698
Шуши, точно детето ми такова мамата на диетата! Това си е все едно на гладно куче салам да показваш. Направо почвам да ръмжа и хапя🤣🤣🤣 Всъщност това е най-трудната част. Да устискам пред вида на храната, която мечтая и да ям неща като мусаката, която изядох преди малко брррр😜

Детелинке, аз не питах за имена. Никой не познавам там. Това с "лакоменето" се зачудих къде се случва, ама и се досетих🤣 И къде изникна тоя тумор на отстранена жлеза?

# 699
  • София
Детелинка, и аз не разбрах - как така рецидив при отстранена гърда? Как така не е махнал цялата - мастектомия нали е премахване на гърдата? Я разкажи от начало, моля те!
Марита, аз обичам сладък картоф, пека го на фурна нарязан на тънко и му слагам розмарин и цели скалидки чесън необелен, поръсвам със сол зехтин - много вкусно става. За мусака звучи странно, наистина.

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 17:29 от Olive

# 700
Мерси Олив, ще пробвам и така, но без зехтина. Гледам да не добавям мазнини (дори и от добрите, а те така или иначе под топлинна обработка не са вече добри), защото си набавям достатъчно чрез други храни, при които няма как да ги избегна.

# 701
  • София
Никъде не намерих Нолвадекс и взех Тамоксифен Sad Да очаквам ли, че ще са по-зле страничните ефекти?

# 702
Тинти, ама тамоксифен не е ли всъщност активното вещество на Нолвадекс?

# 703
  • София
Момичета,май до Юни ще има проблем с Нолвадекса.Утре ,като поръчвам лекарствата в аптеката, ще разпитам,но така дочух днес.

# 704
Лагерта честит празник да ти е много здраво момченцето и нека само се гордееш с него.

Сега пък и нолвадекса ли ще липсва? Него нали не го изписват по каса защо така?

Общи условия

Активация на акаунт