Отложена сватба

• 10 715
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
С всяка следваща страница съчиненията стават все по-свободни:)
Включително и тези на авторката. Първо написа, че е искал да отложат сватбата заради пари, но бебе искал. Малко по-късно написа, че искал бебето, но без брак.

Струва ми се много надъхана (по момичешки), че не е станало на нейното. А главният й проблем - "изложила се е пред приятелки и роднини".
Затова и аз споделям мнението, че не са дорасли още до бракове и деца.

Ето какво прочетох аз:
Скрит текст:
Споменавала съм му за мечтата ми да се оженим, наистина много ми се иска , но никога не съм го притискала.     разбира се, че не си;)
 Септември месец той ми предложи да се оженим идното лято, избрахме и дата, аз поканих мои приятелки, роднини..  - струва ми се, че "приятелки" е ключовата дума тук. Чакали са тази сватба, рокли обмисляли.  Как? Как да ги разочароваш?
Наскоро като взех да повдигам въпроса кога ще започваме с приготовленията, взе да се дърпа, намекна да отложим за по-нататъшната дата.   Човекът е намекнал! Да отложат за друга дата!  Нищо не е отменял.
Мен това много ме засегна, защото първо ми прави предложение, запазваме дата, каним хора и накрая да отлагаме. Изтъква като причина да сме събрали повече пари, но това трябваше да го говорим преди още да поканим хора.. Ама разбира се - парите са Абсолютна константа в живота ни и нямат свойството да свършват, или количеството им да се окаже недостатъчно изведнъж...
Честно да ви кажа се чувствам унижена, защото с такава радост съобщих на всички близки, сега как ще им кажа, че се отлага и не се знае за кога. -  Дойдохме си на думата - какво ще кажат хората!  
 Имам чувството, че просто ме размотава. Можеше въобще да не повдига темата, да не ми предлага,да не се излагам и аз... Детска градина, честно. Ще кажеш, че всички хора са цъфнали и вързали, че сватби не се отменят или отлагат... Щяла да се изложи!

Най-добре отразява мнението ми.
Предложил й брак, за да й угоди вероятно, но е още по-вероятно нашата да е прибързала с датата и поканите, без да се допита до него.
Второ, не може да каниш едни, без да поканиш и другите. Хората ще се обидят.
Трето, тия лигавения на авторката са ми малко в стил принцеса на Дисни. Мъжът сигурно ще плаща яко за тая сватба. Трябва да е куку на 25 да си зарови парите точно пък в сватба. Но тя се похвалила на всички вече и имаме проблем.
Нейното бързане ми е по-голям червен светофар. Съжалявам, бейби!

# 196
Ми то затъ за някои булки е срамно да споделят и пред най-близките си, особено ако са възпитавани в духа на “даваме я на мъжа и връщане назад няма”.
Сватбата е грандиозно събитие в нечии глави, в други не е.

# 197
Говорих с него и той потвърди решението си за отлагане, не посочи точна дата, каза ще видим. Нито съм го карала на сила да ми предлага, нито нищо. Говорили сме си, че ми е мечта, но до там. Нито съм го натискала, нито съм го притискала. Говорихме за отмяната на сватбата, потвърди и сложих точка, нито съм го мъчила и изнудвала, нито нищо. И да, за мен е унизително и не виждам как може за някоя жена да е ок с това партньора й да отмени сватбата с горе долу неоснователен довод. Това за мен е разиграване. И нито се филмирам, нито се имам за дисни принцеса и т.н. Пак прочетох коментари от сорта на това, че той щял да плаща сватбата. Не, на равно ще делим парите, също и не виждам защо аз сама да се заемам с организацията. И какво странно има, че на 25 сме успяли да се устроим горе-долу. Завърших магистратура 2018г. и веднага след това започнах да работя по професията си.

# 198
Говорих с него и той потвърди решението си за отлагане, не посочи точна дата, каза ще видим.
Скрит текст:
Нито съм го карала на сила да ми предлага, нито нищо. Говорили сме си, че ми е мечта, но до там. Нито съм го натискала, нито съм го притискала. Говорихме за отмяната на сватбата, потвърди и сложих точка, нито съм го мъчила и изнудвала, нито нищо. И да, за мен е унизително и не виждам как може за някоя жена да е ок с това партньора й да отмени сватбата с горе долу неоснователен довод. Това за мен е разиграване. И нито се филмирам, нито се имам за дисни принцеса и т.н. Пак прочетох коментари от сорта на това, че той щял да плаща сватбата. Не, на равно ще делим парите, също и не виждам защо аз сама да се заемам с организацията. И какво странно има, че на 25 сме успяли да се устроим горе-долу. Завърших магистратура 2018г. и веднага след това започнах да работя по професията си.
Ами, съжалявам, че се оказвам права...за кой ли път в тоя форум.
Аз не бих имала доверие на такъв човек.
Пожелавам ти да си намериш наистина стойностен и добър мъж.   Flowers Hibiscus

# 199
Е, защо сега влизаш в обяснителен режим? Живота си е твой ще си гониш твоите желания. Да се женим, ама да го отложим, ама искам бебе...Ами не е сериозно това! Успех ти желая!

# 200
Говорих с него и той потвърди решението си за отлагане, не посочи точна дата, каза ще видим. Нито съм го карала на сила да ми предлага, нито нищо. Говорили сме си, че ми е мечта, но до там. Нито съм го натискала, нито съм го притискала. Говорихме за отмяната на сватбата, потвърди и сложих точка, нито съм го мъчила и изнудвала, нито нищо. И да, за мен е унизително и не виждам как може за някоя жена да е ок с това партньора й да отмени сватбата с горе долу неоснователен довод. Това за мен е разиграване. И нито се филмирам, нито се имам за дисни принцеса и т.н. Пак прочетох коментари от сорта на това, че той щял да плаща сватбата. Не, на равно ще делим парите, също и не виждам защо аз сама да се заемам с организацията. И какво странно има, че на 25 сме успяли да се устроим горе-долу. Завърших магистратура 2018г. и веднага след това започнах да работя по професията си.
Той какво ще каже на всички хора, които е поканил устно/писмено?

# 201
И коя е следващата мечта - да се разведеш ли? Grinning

# 202
[/quote

Явно на някои тук наистина им доставя удоволствие да се заяждат с другите потребителки!?
Хора разни, какво да ги правиш...

# 203
Никоя жена не би била ок да се отмени сватбата й. Просто може причините да са съвсем други за отмяната. Предлогахме само.
Предложението с пръстен не е задължително да бъде последвано още веднага с избиране на дата за сватба. А само намерение към човека, че желаеш да прекараш живота си с него. Предлагаш, събираш пари за сватба, ако искаш такава, жениш се.
Не оправдавам приятеля ти.
Ти избираш как да продължите.

# 204
Авторке,постъпката на твоето момче е доста унизителна...все едно го прави,за да ти гледа цирка,че си щастлива и след това да ти каже "ами не искам сега да се женя за теб".
Аз минах за съжаление през същото- беше организирана сватбата,бяха поканени гостите и той се отказа от сватбата,защото не съм искала да кръстя бъдещото ни дете по точно определен начин. Е,аз веднага след неговото решение се изнесох и той започна да ми се моли да си имаме дете БЕЗ сватба ,защото той и така щял да бъде с мен цял живот,а и никой около него не бил женен,а си имат деца и съответно бракът за него е глупост.....аз просто изгубих доверие  към него и повече не се върнах.

# 205
[/quote

Явно на някои тук наистина им доставя удоволствие да се заяждат с другите потребителки!?
Хора разни, какво да ги правиш...
Някои неща не могат да не се кажат.

Не разбирате ли, че не всички хора са толкова асертивни. Някои казват ок само за да им се махнеш от главата.
Представям си какъв драматичен театър щяхме да гледаме, ако от самото начало й бе казал мъжът на авторката, че скоро не мисли да се жени и да й осъществява мечтите.
И един съвет - мечтите ти, авторке, е добре да си зависят от теб в добра степен.

Последна редакция: чт, 09 яну 2020, 15:18 от tainichka

# 206
  • Варна
Скрит текст:
Първо, не "адвокатствам" на "хубавеца мамин"Simple Smile Това пък откъде дойде?

Второ, написала съм, какво виждам АЗ в НАПИСАНОТО ОТ АВТОРА на темата.
 (И сте абсолютно прави, че не всички трябва да имате МОЯ прочит. Далеч съм от тази мисъл)

НО! Най-вече, исках да обърнем внимание на думите "Отложена сватба". Нямаше такова нещо като "Отменена сватба".
Оппа!
Сега вече се оказа, че е отменил сватбата. Или не?

Наистина, не разбирам какво значи:
"Говорих с него и той потвърди решението си за отлагане, не посочи точна дата, каза ще видим."
 И
"Говорихме за отмяната на сватбата, потвърди и сложих точка,"

Та кое от двете е: отлага или отменя?
Момиче, много си му набрала, разбирам. Ама сте големи дечковци още, като гледам.
Ни брак, ни деца ви трябват на този етап, ми се струва. Омотали сте се, като пилета в кълчища.

И това ми направи впечатление:
"също и не виждам защо аз сама да се заемам с организацията"
Ъъ, защото мечтата за сватбата е твоя? Защото той, най-вероятно ти е предложил за да ти угоди. Угода няма обаче:) Очевидно, не е показал достатъчно ентусиазъм, младежът. И не успял навреме да се направи, че твоята мечта е и негова мечта. Тц, тц...

(Стоп, каква организация чак толкова? Нали уж скромно всичко щяло да бъде?Simple Smile)

# 207
  • София
Ако не пише авторката дълго време - покрила се е, като пише - не влизай в обяснителен режим. Ами как да пише, като една сюрия пепелянки изкараха цепнатите езици и оставиха психолозите изпулени да недоумяват, откъде толкова прозрения по обедно време. Явно на авторката й се наложи да научи куп неща за себе си, които не е знаела досега.  То подозрения, то свободно тълкуване... айде вече да се кротнете, пийнете по една студена водица да ви охлади истерията и ходете да обядвате, човек на гладно е особено зъл.

# 208
Беше посъветвана да не влиза в обяснителен режим към поканените вече гости, а не към нас тук.

Но е много по-интересно какви ще ги обяснява мъжът на неговите приятели и роднини.

# 209
  • Down south
Добре де, нали сватбата ще бъде някъде я бъдещето, не вярвам вече да са изпратили покани?
Вероятно е казано, че ще бъде едикога  си,  ако бяха изпратили покани и трябва да уведомяват за промени, тогава сложно, но сега не е. Визирам организационната страна.

Не разбрах, проектомладоженецът, с колко иска да отлага сватбата? Месец-два, година?

Общи условия

Активация на акаунт