Отложена сватба

• 10 720
  • 291
  •   1
Отговори
# 180
Аз пък нямам проблем с такова нещо. Сватба може да се отмени по ред причини.
Който се усеща задължен да дава подробни обяснения на хората, може да се обърне към себе си за допълнителните причини за вътрешен тормоз.

# 181
Скрит текст:
Аз пък нямам проблем с такова нещо.
Сватба може да се отмени по ред причини.
Скрит текст:
Който се усеща задължен да дава подробни обяснения на хората, може да се обърне към себе си за допълнителните причини за вътрешен тормоз.
Проблемът е, че в случая причината е, меко казано, тъпа.Едва ли преди 4 месеца, когато е предложил брак, е ринал парите с лопатата....
"Ами, сори, ама сватбата се отлага, щото нямаме пари!"?-хич не звучи добре.
А нали не се очаква и предполага, тя да лъже най-близките си-роднини и приятели?
И дори да реши да лъже, каква основателна причина би измислила?Като реално, на пръв и на всякакъв поглед, такава няма?Предполага се, че роднини, близки, приятели ги познават, срещат се, знаят им битието, наясно са донакъде с живота им...едва ли може да измисли "непозната" за другите причина за отлагането.

# 182
  • Варна
С всяка следваща страница съчиненията стават все по-свободни:)
Включително и тези на авторката. Първо написа, че е искал да отложат сватбата заради пари, но бебе искал. Малко по-късно написа, че искал бебето, но без брак.

Струва ми се много надъхана (по момичешки), че не е станало на нейното. А главният й проблем - "изложила се е пред приятелки и роднини".
Затова и аз споделям мнението, че не са дорасли още до бракове и деца.

Ето какво прочетох аз:
Скрит текст:
Споменавала съм му за мечтата ми да се оженим, наистина много ми се иска , но никога не съм го притискала.    разбира се, че не си;)
 Септември месец той ми предложи да се оженим идното лято, избрахме и дата, аз поканих мои приятелки, роднини..  - струва ми се, че "приятелки" е ключовата дума тук. Чакали са тази сватба, рокли обмисляли.  Как? Как да ги разочароваш?
Наскоро като взех да повдигам въпроса кога ще започваме с приготовленията, взе да се дърпа, намекна да отложим за по-нататъшната дата.    Човекът е намекнал! Да отложат за друга дата!  Нищо не е отменял.
Мен това много ме засегна, защото първо ми прави предложение, запазваме дата, каним хора и накрая да отлагаме. Изтъква като причина да сме събрали повече пари, но това трябваше да го говорим преди още да поканим хора.. Ама разбира се - парите са Абсолютна константа в живота ни и нямат свойството да свършват, или количеството им да се окаже недостатъчно изведнъж...
Честно да ви кажа се чувствам унижена, защото с такава радост съобщих на всички близки, сега как ще им кажа, че се отлага и не се знае за кога. -  Дойдохме си на думата - какво ще кажат хората! 
 Имам чувството, че просто ме размотава. Можеше въобще да не повдига темата, да не ми предлага,да не се излагам и аз... Детска градина, честно. Ще кажеш, че всички хора са цъфнали и вързали, че сватби не се отменят или отлагат... Щяла да се изложи!

# 183
  • София
Ами, не. Беше на 26 когато тръгнахме, на 30 когато ми предложи брак. От 20 до 26 г. е завършил:  1) медицински колеж и 2)висше Информационни технологии, като през цялото време е работил, за да се издържа сам (родителите му не са имали никакви финансови възможности). Авторката много старателно пази в тайна професионалната им реализация на внушитенитв 25 г. Имали били дипломи и работили...

Е, авторката каза, че на 25 той е завършил вече и работи, и има добри доходи.
Какво чудно има в това?
Та, те са заедно вече от години и заедно живеят-съвсем съпоставима възраст с тази, на която мъжът ти ти е предложил.

# 184
Всъщност, Франсоаз, няма значение каква е за теб причината, когато си извън ситуация.
За другото вече писах. Зорът е излагацията,    най-вече.

# 185
Trill, съгласна съм с теб. Тук според мен въпроса опира до “сватба да има на всяка цена” , защото това е мечта на момичето, в което няма лошо това да й е мечтата, не ме изяждайте веднага. Може мъжа да е от типа хора - ако е , да е . А не само да мине номер. Тя е съгласна на скромна сватба, само и само да има сватба. А ако се размрънка след това или внезапно в приготовленията се започнат едни разхищения, всичко е възможно.
Според мен много се филмира момичето. Предложение има ли - има. Двамата обичат ли се - обичат се. Сега дали сватбата ще е не 5 юли или 10 септември, направо трагедия станала.
Човекът си е помислил леко отлагане, а не ОТКАЗВАНЕ!!!
Авторката много се вълнува от това как ще поднесе новината на роднини и приятелки, да не би случайно да й се присмеят. Боже, много сте повърхностни..
Така и не разбрахме отговор на въпроса, който зададох няколко пъти, а именно:
 Поканите готови ли са изработени, изпратени?
Резервирани ли са ресторанти, църковни ритуали и т.н?
Или всичко е подхвърлено само като идея все още , а авторката се напряга излишно да “спасява” неподготвената все още сватба.

# 186
Отлагане на сватбата щеше да бъде, ако той беше казал: Скъпа, поради тези и тези причини предлагам да отложим датата на сватбата от примерно 30-ти септември за 20-ти март 2021.
Другото си е чиста проба отмяна на събитието.

# 187
  • Варна
Отлагане на сватбата щеше да бъде, ако той беше казал: Скъпа, поради тези и тези причини предлагам да отложим датата на сватбата от примерно 30-ти септември за 20-ти март 2021.
Я, пак?
А дори си направих труда да болдвам и да пиша в червеничко:)
Четете, хора!

# 188
Скрит текст:
Всъщност, Франсоаз, няма значение каква е за теб причината, когато си извън ситуация.
За другото вече писах.
Зорът е излагацията,    най-вече.
Естествено, че е излагация....
"Мили роднини, сгодихме се, ще правим сватба на тази и тази дата.Чувствайте се поканени!"...и след някой и друг месец ..."....ами, сори, ама няма да се женим, сватбата се отлага/отменя, сега нямаме пари!".
Точно затова писах, че пича е безотговорен.....
Човек, който се "върти като фурнаджийска лопата", олеква, думата му не струва.
Аз лично, не бих искала такъв човек в живота си....да не знам кога ще ме издъни и да не мога да му имам доверие за нищо.

# 189
Я, пак?
Четете, хора!
Че откога е задължително всички да имаме същия прочит като твоя Grinning
Аз друго виждам - точно даване на заден ход от жениха и да, вероятно е бил натиснат да предложи брак, но не му е опиран нож в гърлото все пак.

# 190
  • Най-красивата страна
Цялата тази ситуация с отменянето на сватбата е много обидна за нея.
Той даже не отлага,защото не е посочил дата.
Той просто е отменил сватбата .

Един мъж на място ,като не иска да жени ,ще го каже директно.
Ама да направи предложение,да планира сватба,да каже на роднини и накрая да се отметне-това само един Мунчо може да го направи.

Това е огромен червен светофар и авторката,която явно не е глупава го вижда.

# 191
Я, пак?
Четете, хора!
Четем, четем Simple Smile
Аз лично съм чувала за отмяна на сватба само при изключително лошо събитие в семейството.
Няма нужда да му адвокатстваме на хубавеца мамин, дето първо предлага брак и уточнява дата за сватбата, после се отмята. Просташко и неуважително. Пак казвам, че не само липсва обич тук, но и елементарно уважение.
Иначе татко искал да става, сигурно по-лесно и по-евтино му се вижда... Недорасляк. Пък по - горе в коментарите една съфорумка ни обясни, че ако момичето е бременно, видиш ли, юнакът щял да има извинение пред аверите Scream

# 192
Авторката се покри. Нека внесе малко яснота. Говорила ли е с него, не е ли. Не да се трепем тук по недоизказан казус.

# 193
Какво вижда авторката си знае само тя. Защото това е само една ситуация от ежедневието. Малко е преекспонирано да и прожектирате тук светофари и катаклизми.
За отмяна на сватбата - просто се обаждам и казвам, че се отменя и точка. Но това само ако сме говорили с мъжа и сме взели решение да се отмени безсрочно. Никакви причини и оправдания не съм длъжна да давам на хората.
Може и мъжът да не е сигурен, че иска да се жени, какви са причините си знае само той. По добре ли е да се оженят, ако единия не е наясно иска или не. Утре ще се карат и може и до развод да стигнат.

Ако бях аз - отменяме сватбата, няма да забременявам, преценявам ситуацията, човека до мен, ако трябва изчаквам известно време /авторката има това време/ и тогава решавам как ще продължа напред. С него или без, със сватба или без, с дете или без...

# 194
Скрит текст:
Какво вижда авторката си знае само тя. Защото това е само една ситуация от ежедневието. Малко е преекспонирано да и прожектирате тук светофари и катаклизми.
За отмяна на сватбата - просто се обаждам и казвам, че се отменя и точка. Но това само ако сме говорили с мъжа и сме взели решение да се отмени безсрочно. Никакви причини и оправдания не съм длъжна да давам на хората.
Скрит текст:
Може и мъжът да не е сигурен, че иска да се жени, какви са причините си знае само той. По добре ли е да се оженят, ако единия не е наясно иска или не. Утре ще се карат и може и до развод да стигнат.

Ако бях аз - отменяме сватбата, няма да забременявам, преценявам ситуацията, човека до мен, ако трябва изчаквам известно време /авторката има това време/ и тогава решавам как ще продължа напред. С него или без, със сватба или без, с дете или без...
Нали се сещаш, че тия хора са майка ти/баща ти/брат ти/сестра ти/любимата ти братовчедка например/или обичната ти леля...?
И просто ще им заявиш "Сватба няма да има!", без грам обяснение?
Аз не съм от хората, отчитали се на родителите за всяка моя стъпка, но тук все пак не става дума за "Ами, днес няма да си купя домати, щото не ми се ядат!", а за Сватба!

Общи условия

Активация на акаунт