Отложена сватба

• 10 728
  • 291
  •   1
Отговори
# 165
Не че нещо, ама ...ако един човек е безотговорен на 25, то той е такъв и на 45.
Всъщност, безотговорния си е такъв винаги, и на 5, и на 15, и на 25, и на 105....
А "нашият герой" е безотговорен, егоист.

# 166
Ние се оженихме и дадохме само 500 лв за ресторанта . Въпроса е да се искате , а не в скъпите сватби , дето половината хора не ги познаваш .

# 167
Мисля, че прекалено строго осъдихте мъжа. Нормално е да има съмнения, но ако авторката тръгне с рогите напред, с ултиматуми и тропане с краче, това просто още повече ще разшири пукнатината във връзката им. И това, че отлага, не го прави безотговорен. Безотговорния си е такъв с брак или без.

# 168
Ако отговорността се мереше чрез смелостта за встъпване в брак, не би имало толкоз разочаровани и отчаяни от живота си след него. Двустранно.

# 169
Аз бих се почувствала толкова унизително, ако любимият ми отмени сватбата, че в този момент той ще е аут от живота ми. Това е много принципен въпрос, с който аз не бих направила компромис. Затова и мисля, че авторката сама не се уважава.

# 170
Отговорността се мери според спазените обещания. Човек, който не държи на дадената дума, Е безотговорен. Човек, който обещава каквото и да е, без да е сигурен в изпълнението, Е безотговорен.

# 171
  • София
Булката-небеглец изобщо не коментира как са двамата като професионална реализация. Явно го намира за нерелевантно. Според мен,  мъж на 25 да сключва брак, особено ако не знае какво ще му се случи утре, е крайно авантюристично. А версията за правене на бебе ми е малко поизмислена, за драматизъм.

Шарки, твоят сегашен мъж не беше ли някъде на същите години, когато сключихте брак и поиска дете, че и разликата в годините ви не го спря?

# 172
  • София
Ами, не. Беше на 26 когато тръгнахме, на 30 когато ми предложи брак. От 20 до 26 г. е завършил:  1) медицински колеж и 2)висше Информационни технологии, като през цялото време е работил, за да се издържа сам (родителите му не са имали никакви финансови възможности). Авторката много старателно пази в тайна професионалната им реализация на внушитенитв 25 г. Имали били дипломи и работили...

Последна редакция: чт, 09 яну 2020, 12:07 от Sharky*

# 173
Хората като се оженят не се влизат в пещера, чийто вход някой затрупва с камъни, а продължават да живеят, а заедно с това да учат, работят и да се развиват.

# 174
Добре де, сетил се че няма пари за сватба, но натиска за бебе? Ами детето е много по-голяма отговорност, а във финансово изражение е несравнимо.

Ами да си поживеят, да съберат пари и тогава, сватба, бебе и каквото им е кеф още.

Но - нямам пари за сватба, но искам бебе веднага ...

# 175
  • София
Като младо-омъжена при първия си брак (на 21, бременна), смятам, че разумните хора встъпват в брак по-близо до 30-тата си година, когато са социално зрели и готови да имат семейство.

# 176
Да, да - приказката за торбата със сол я знам. Само дето практически единият преяжда със сол, докато другият чака на обещанията. В повечето случаи.
Хората като се оженят не се влизат в пещера, чийто вход някой затрупва с камъни, а продължават да живеят, а заедно с това да учат, работят и да се развиват.

# 177
  • София
Или в ситуацията имаме един от връзката, който не държи на подписа - както 60% от двойките в България, и един - който много държи на сватба. ММ как ли ме е изтърпял с години, в които бях яростен противник на брака (след моя провален първи за мен идеята за брак беше идея за окови и не исках да развалям любовта с подписи...)

# 178
Той не е отменил сватбата, просто иска отлагане, не е казал, че не иска да е с авторката или пък че не иска да се жени. Според мен разминаванията им са в какво да представлява самото тържество. Тя иска скромно, той по голямо тържество. Още повече, че не виждам мъжа да е някакъв прахосник, да иска скъпи екскурзии, вещи и там да отиват парите. А може да има нещо спестено и да предпочита на този етап да ги даде за дете, а не за сватба.

От части разбирам момчето. Ако оставя татко, би поканил куцо и сакато на моята сватба, може и неговите родители да натискат, нормално е.

# 179
miss_chichi, ти би ли била ОК да се обаждаш на хора, които си поканила, че сватбата се отменя? Аз не. Много е тъпо.

Общи условия

Активация на акаунт