Отложена сватба

• 10 709
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
Понеже авторката не ми отговори(не че е длъжна, но все пак), ще опитам пак: Вие конкретна дата в гражданското ли запазихте, или се разбрахте между Вас?
Той с пръстен ли ти предложи да се омъжиш за него, или си разговаряхте, че ще е добре да се ожените идното лято? Поканихте родителите, приятелите, кумовете толкова
рано с покани на конкретната запазена дата или споделихте на родителите, че мислите да се ожените еди кога си? За мен тези въпроси са много важни и с тях ще си обясня ситуацията...

# 226
Много са важни въпросите, но темата е така прераснала в оплюване дружно на мъжа, че е малко късно за отговори.

На мен повече ми заприлича, че мъжът е подал пръстче с едно искам да се омъжиш за мен, а авторката е отхапала цяла ръка с бързоскоростно организиране на сватба.

# 227
Ето какво пише авторката, още в първия пост. Бая повече от пръстче ще да е било... Wink))

"Септември месец той ми предложи да се оженим идното лято, избрахме и дата, аз поканих мои приятелки, роднини, той също, избрахме кум и кума."

ПП: Забележете множественото число. Не е хукнала тя сама да си определя дати и да кани гости. Заедно са го направили...

# 228
Понеже авторката не ми отговори(не че е длъжна, но все пак), ще опитам пак: Вие конкретна дата в гражданското ли запазихте, или се разбрахте между Вас?
Той с пръстен ли ти предложи да се омъжиш за него, или си разговаряхте, че ще е добре да се ожените идното лято? Поканихте родителите, приятелите, кумовете толкова
рано с покани на конкретната запазена дата или споделихте на родителите, че мислите да се ожените еди кога си? За мен тези въпроси са много важни и с тях ще си обясня ситуацията...
Това съм го написала и по-горе, затова и не отговорих. Запазихме дата, да, а толкова рано започнахме с поканите, тъй като както казах, той държеше да поканим цялата му рода, а част от роднините му живеят извън Европа и при тях става пи-сложно с планиране на отпуски и билети.

# 229
Много несериозно е постъпил тоз човек.
Години тук нямат значение. На 25 хората са достатъчно възрастни и да се женят, и да имат деца, и да знаят какво е договорка и че тя се спазва. Щом сте уговорили сватба и дата, че и хора сте поканили е излагация от всякъде сега сватбата да се отлага /или по-точно - отменя/ и то без някакви сериозни основания.
На 25 са достатъчно възрастни за своя първи брак, дааа

# 230
Авторке, а сподели ли му как се чувстваш и защо? Попита ли го той как се чувства и защо? Въобще говорите ли си за взаимоотношенията или само за сватбата и дотам?Rolling Eyes

# 231
На мястото на авторката ще предложа заем от роднини, щом толкова не му стигат парите. Да видим какъв ще му е проблемът!

# 232
Авторке, а сподели ли му как се чувстваш и защо? Попита ли го той как се чувства и защо? Въобще говорите ли си за взаимоотношенията или само за сватбата и дотам?Rolling Eyes
Да, вчера в разговора се обсъди всичко. Аз казах как се чувствам. Пак казвам комуникация в нашата връзка не липсва, въпроса е, че той не винаги е отворен за разговори, в повечето случай отговаря с това, че не му се говори.

# 233
Всъщност точно това е нарушена комуникация.

# 234
Да, вчера в разговора се обсъди всичко. Аз казах как се чувствам. Пак казвам комуникация в нашата връзка не липсва, въпроса е, че той не винаги е отворен за разговори, в повечето случай отговаря с това, че не му се говори.
Не мога да си представя, че някой ще ми каже, че "не му се говори", ако имаме нормална комуникация. На човек не му се говори само, ако е за нещо изключително тежко, лично или sensitive topic.
В момента в който ми сервира, че не му се говорело и аз ще престана да говоря за много време занапред, докато му дойде приказката. Я нахалство.

# 235
Как така комуникация не липсва, но не му се говори в повечето случаи?
Исках да гласувам, но нямах желание.

# 236
Как така комуникация не липсва, но не му се говори в повечето случаи?
Исках да гласувам, но нямах желание.
Имах предвид, че се опитвам да говоря, но в някой от случаите стигам до задънена улица, не се изразих правилно

# 237
  • В един копнеж!
Извинете, темата някак издиша.  Disappointed
Имам  усещането, че не всичко ни е разказано от авторката. Разбира се, не е задължена.
Имам чувството, че само тя иска сватба и често е споменавала това. Докато момъкът в момент на емоционалност или на слабост й е предложил.
Тръгнали сте хаотично по отношение на организацията за това събитие.
Успех! Дано всички съмнения са погрешни.
Правете каквото чувствате, а не това, което сте си навили на малкия пръст, само защото "трябва" или " искам".

# 238
Ами така написано направо си липсва адекватна комуникация. На него отсега щом в повечето случаи не му се говори по теми, които теб те вълнуват и са ти важни, не знам как така реши, че едностранна комуникация е достатъчна за разбирателство? Щом те устройва, си е твоя работа, де. Wink

# 239
Ами така написано направо си липсва адекватна комуникация. На него отсега щом в повечето случаи не му се говори по теми, които теб те вълнуват и са ти важни, не знам как така реши, че едностранна комуникация е достатъчна за разбирателство? Щом те устройва, си е твоя работа, де. Wink
Не казвам, че ме устройва, описвам какво е положението.

Общи условия

Активация на акаунт