Нашите кухни - 81

• 56 427
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
  • Сред мелниците
За размерите - ето примерен чертеж на ъглов шкаф за стандартна фурна, широка 60 см:

MayBach, благодаря ти!
Това е същия размер, почти, като този който Зори ми сметна, но тя имаше предвид нещо да се презапася, което не го разбрах.
По чертежа, който съм качила назад от Нет-а ми излиза 132 см от двете страни, без изобщо да им разбирам сметките.
Тези 30 см разлика от едната страна ще ни направят цялата идея нататък неприложима и затова се страхувах да продължавам.Май обаче  се прекръствам и да ми пускат силовия кабел в ъгъла.

Дано открия ъгловата печка назад в темите. Чета 78 тема сега и ще продължавам да вървя назад .

# 406
Никой не ти пише, защото не става ясно какво имаш предвид с това "ъглова печка". Ако целта е да монтираш фурна и плот на ъглов шкаф оразмеряването е като геометрична задача за прогимназията. Проблеми няма да ти я направят с изключение на това, че от предния панел до ъгъла ще има разстояние от метър и двадесет, което малко затруднява миенето, ама ако си с дълги ръце не е проблем.

# 407
  • Сред мелниците
Никой не ти пише, защото не става ясно какво имаш предвид с това "ъглова печка". Ако целта е да монтираш фурна и плот на ъглов шкаф оразмеряването е като геометрична задача за прогимназията. Проблеми няма да ти я направят с изключение на това, че от предния панел до ъгъла ще има разстояние от метър и двадесет, което малко затруднява миенето, ама ако си с дълги ръце не е проблем.
Черна станция, казах си аз че съм неграмотна.
Знам, че е нещо свързцано с геометрия, но нямам петокласник, да ми ги обясни нещата.
Горе съм качила един чертеж който мислех че показва разположението.
Снимка примерна ще сложа сега.
Ако мога да ползвам свободностояща печка с фурна и котлони, около която после да се монтират плотове го предпочитам. Ако не става ще вграждам плот с фурна под него.
1.20 до ъгъла звучи впечатлявващо! Зависи ли от дълбочината на печката или само от ширината й?
Ето нещо примерно

# 408
Основно зависи от ширината на фурната. Плотът може да застъпи и настрани, вече дали им се играе на мебелистите е друга работа. Но при плотове по 60 см и фурна с около толкова фронт се получава така някъде.

То не са нужни и сметки - чертаеш две ленти по 60 см под прав ъгъл и с едно картонче в мащаб (все едно фурната) гледаш как ще се събере.

# 409
  • София
В (като Вятър), тя твоята задачка пътем малко си промени условието Smile
Аз съм ти пуснала размер на шкаф за вграждане на фурна. Свободностоящи печки има всякакви, с различни дълбочини и ширини. Ако искаш да впишеш свободностояща печка в ъгъла, не ти трябва шкаф за нея, а разкрояване на плота според конкретната печка и нейните размери.

# 410
  • Варна
Защо шкафа трябва да е ъглов? Не може ли прав шкаф, сложен в ъгъла, за да се оползотворят ъглите, страничните шкафове да са с неправилна трапецовидна форма.

# 411
  • Сред мелниците
В (като Вятър), тя твоята задачка пътем малко си промени условието Smile
Аз съм ти пуснала размер на шкаф за вграждане на фурна. Свободностоящи печки има всякакви, с различни дълбочини и ширини. Ако искаш да впишеш свободностояща печка в ъгъла, не ти трябва шкаф за нея, а разкрояване на плота според конкретната печка и нейните размери.
Ако печката е свободностояща ,  отреза от ъгъла надясно и наляво запазва ли се, както си го сметнала за ъглов шкаф?

Черна станция това с лентите и мащабираната печка не е задача за мен. Ако изобщо го разбера за да го напрявя, няма да си вярвам и не смея на тази основа да взема решение.
Пък от това следва не само кабела, а и изводите за вентилацията, които също ще се правят сега.
И положението на мивката и канала   и т.н. Изобщо печката определя цялата ни конфигурация нататък.

Защо шкафа трябва да е ъглов? Не може ли прав шкаф, сложен в ъгъла, за да се оползотворят ъглите, страничните шкафове да са с неправилна трапецовидна форма.
Ами не знам дали трябва да е ъглов. Май заради триъгълника отзад?

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 13:55 от В (като Вятър)

# 412
  • София
Принципно да, а ако печката ти от ръб до ръб е 60 см, даже може и по-малко да дойде отстоянието. При шкафа от двете страни на фурната се оставят тесни страни, за да може да се отваря вратата ѝ, без да пречи на другите шкафове - затова лицето му е почти 71 см.

# 413
  • Раковски
shadowman,  случвало ли ти се е някога при котлони плоча над шкафове да има някаква миризма  (химична )? Не е бакелит, не е на кабел, но нещо силно мирише като отворя шкафчето, а котлоните работят. Вчера изкарах поставката за прибори и нито е загрята, нито пък мирише на пластмаса. Днес ще пробвам и големите котлони да ползвам на изпразнено шкафче и ще видя. Дали може от материалът на корпуса или шкафовете да се отделя мириз при слабо нагряване  (ако има такова от плочата въобще, виждам само отворче отдолу, което свети при светване на реотаните, но не и топлина ). В др ми кухня плочата е монтирана над фурната и нямам такъв достъп отдолу, но не ми изглежда нормална тази миризма. Ако е от шкафовете ок, ама да не подгарят нещо кабели ....
Материалът е пдч, което използват Диалог, поставката за прибори е италианска пак от тях.

Котлоните не нагряват отдолу и не би трябвало да има проблем с пдч-то и плота, но може нещо да има в самия котлон.

# 414
В (като Вятър), открих въпросната потребителка и нейната фурна, хубаво е, че не е махнала снимката, ето я

https://bg-mam.ma/p/1097146/38550256

# 415
  • Сред мелниците
Зори...Gift Heart
Който не следи темата, така е...Laughing
 Току що - час и половина!!  след като ти си писала аз също я открих , четейки отзад напред и токущо й писах.
Изтекоха ми очите, защото не знаех дали има снимка или трябва да гледам и схеми.https://www.bg-mamma.com/?topic=1097146.330

Влязох тук, за да ти кажа, че съм я открила и че съм ти много задължена!
Дано да е активна и да ми отговори.

От разговора ви видях, че и ти си любител на ъгловите и нестандартни изпълнения. Желая ти прекрасни моменти в кухнята ти, и не само Simple Smile

# 416
Запомих я точно поради тази причина - много харесвам нестандартните конфигурации именно в кухнята. Аз сложих мивката на ъгъл и съм безкрайно щастлива и доволна от това си решение. Бих сложила и фурната, но пътят на аспирацията щеше да е много дълъг и затова този вариант при мен бе неприложим. Но пак успях да усвоя ъгъла точно, както и го представях. Успех и на теб и дано скоро ще похвалиш с осъществено желание Gift Heart

# 417
Никога не бих си сложила ъглова печка.  Грозно е. Даже и мивката няма да си сложа в ъгъл.

# 418
Кой те пита, извинявай много?

# 419
Е, сега пък грозно. За вкусове не се спори. В известен смисъл даже е удобно, защото по-лесно се вземат неща от ляво и от дясно. Не случайно сложните командни пултове са с подобна конфигурация. Усвоява се и ъгълът и се освобождават плотове.
Абе, има си плюсове и минуси и за всеки е индивидуално кои надделяват.

Общи условия

Активация на акаунт