Нашите кухни - 81

• 56 569
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
  • софия
Красотата е индивидуално възприятие. Да не говорим, че за споменаните уреди, удобството е с предимство.
Никога не бих си сложила ъглова печка.  Грозно е. Даже и мивката няма да си сложа в ъгъл.

# 421
Кой те пита, извинявай много?

А баш така!
Жената пита как да й нагласят електрото за ъглова печка, а не дали да си сложи ъглова печка и дали е красиво, според разни непознати.

# 422
  • Варна
Много самонадеяно звучи това е грозно, това е хубаво.
Един вид аз съм мерило за естетика.
При положение, че доказали се дизайнери прилагат в проектите си, топ производители предлагат ъглови мивки и котлони...

# 423
Сещам се, че преди време бях ползвала една програма за разположение на кухненски шкафове. Май на сайта на ИКЕЯ беше, не помня.  И там, като направиш някоя глупост в подреждането, програмката ти казваше, примерно "разстояние на печката от ъгъла, мин 30 см.", или "печката не може да бъде разположена до мивката" - препоръчваше се поне някакво малко тясно шкафче между тях да има,  и др. изисквания. Също май не беше препоръчително печка до хладилника.
Реално погледнато може всеки да си ги нареди както си иска, и може да се изпълни всяка приумица.
Дано авторката се откаже от това. Искрено се надявам да размисли.  Тук сме, за да изказваме мнения. Надявам се, че никой не се сърди, ако не съвпадат с неговите,  и ако не са точно по формулировката на въпроса, но все пак близки и по темата.
Авторке, моля да ме извиниш, ако с нещо съм те разстроила.

# 424
Никога не бих си сложила ъглова печка.  Грозно е. Даже и мивката няма да си сложа в ъгъл.
Извинявам се, не съм конфликтна личност, но мнение като това ме карат да счупя тоя телевизор!
Интересно ми е, дали авторката на този изключително "смислен" пост някога е използвала нещо ъглово? Да кажа само, че програмата на Икея те кара да спазваш някакви рамки, поради единствената причина, че трябва да се съобразиш с асортимента, които те предлагат, с техните модули и размери, а не с това кое е красиво, практично и тнт.
В случая, В като Вярър ще прави поръчкова кухня/шкаф, ако не си разбрала...

Та, авторке, нещо ъглово от изброените ползвала ли си, или ей тъй си бръщолевиш? Ох.....

# 425
Не, не съм ползвала такава кухня с печка в ъгъла и няма да ползвам. На мен ми е грозно и няма да си направя, колкото и да е удобно.
Но вие, ако ползвате, напишете, споделете.
Интересно, ползва ли се пространството зад ъгловата печка и как?

# 426
Може би Пепина е била отличничка по изобразително изкуство, но българският език не й е сила.
Щом не може да направи разлика между "грозно е" и "не ми харесва". Предлагам й следващият път, като коментира нещо, което не съвпада с личния й вкус, да използва втория израз, т.е. "не ми харесва" или просто да не коментира.
Може пък да пусне снимки на собствената си кухня и да помоли четящите да оценят без думи - с плюс или минус тази кухня. Може да пусне и 2 критерия - визия и практичност, пак да ги оценяват с плюс и минус.

# 427
  • Раковски
Зори...Gift Heart
Който не следи темата, така е...Laughing
 Току що - час и половина!!  след като ти си писала аз също я открих , четейки отзад напред и токущо й писах.
Изтекоха ми очите, защото не знаех дали има снимка или трябва да гледам и схеми.https://www.bg-mamma.com/?topic=1097146.330

Влязох тук, за да ти кажа, че съм я открила и че съм ти много задължена!
Дано да е активна и да ми отговори.

От разговора ви видях, че и ти си любител на ъгловите и нестандартни изпълнения. Желая ти прекрасни моменти в кухнята ти, и не само Simple Smile

Дали стигнахте до извода, че това става с изкуствени материали, с плот от пдч трудно се постига и най-вече зависи от изпълнителя.

# 428
  • Сливен
Здравейте група. Това е моята идея за новата ми кухня . Проекта е мой на програма АЛно затова и изглежда малко незавършен но все пак се вижДа идеята ми. Не обръщайте внимание на ъгъла където има комин 23/26. в програмата нямаше такъв. Как мислите добре ли съм се справила. Долния ред на кухнята ще бъде
Небраска на егер. Плотът също на Егер F385 Хоросан. За гръб се двоумя между плочки / бежова гама/ или  да бъде същия като
плота. Горен ред пак се двоумя между гланц или мат и съответно бяло или крем. Какво ще кажете шкафа над хладилника какъв цвят да бъде - като долния ред или като горния ред. До мивката ще има вградена съдомиална.
Горния ред ще бъде без дръжки. Вратичките ще бъдат дълги с около 1 см за да могат да се отварят. Не харесвам дръжки за горни шкафове.

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 20:08 от lana76

# 429
Ми, добре си е. Но имай предвид, че погледнато откъм хола, този борд от 60 см по цялата височина е много тежко и масивно нещо. Иначе аз бих свалила фурната и микровълновата малко надолу. Не е нужно фурната да почва от нивото на плота. Ще бъде по-удобно.

Горните шкафове пак ли са 60 см широки? Така ми изглежда, но е неудачно според мен. Хем ще се удряш, хем няма да стигаш дъното.

И тази една педя празно до тавана не ми харесва. Предлагам да сложиш широка козирка с цвета на долните шкафове, която над хладилника и над фурната да е наравно с шкафовете, но над плотовете да надстърча и да осветява с лунички. Тя таман ще запълни празното. Нещо като снимката долу:

# 430
Все си мисля,че ъглова мивка не е проблем,въпрос на вкус,но ъгловата печка изяжда един голям триъгълник,до който няма да има достъп...

# 431
  • тук-там
Малко се губи симетрията горе и долу. Долу широки - горе тесни шкафове. И над хладилника пак широк....
Хладилника е много далеч от мивката. Ако можеше и да вградиш пералнята....

# 432
  • Сливен
Ми, добре си е. Но имай предвид, че погледнато откъм хола, този борд от 60 см по цялата височина е много тежко и масивно нещо. Иначе аз бих свалила фурната и микровълновата малко надолу. Не е нужно фурната да почва от нивото на плота. Ще бъде по-удобно.

Горните шкафове пак ли са 60 см широки? Така ми изглежда, но е неудачно според мен. Хем ще се удряш, хем няма да стигаш дъното.

И тази една педя празно до тавана не ми харесва. Предлагам да сложиш широка козирка с цвета на долните шкафове, която над хладилника и над фурната да е наравно с шкафовете, но над плотовете да надстърча и да осветява с лунички. Тя таман ще запълни празното. Нещо като снимката долу:

Горните шкафове са по 33 см широки всички.  Планирам да бъдат високи до тавана . Както и короната висока до тавана . Програмата нямаше вариант да са високи до горе. Всъщност пералнята е сушилня. Не ми се искаше да е там но няма къде другаде да я сложа

# 433
  • Сред мелниците
Никога не бих си сложила ъглова печка.  Грозно е. Даже и мивката няма да си сложа в ъгъл.
Сериозно?!
Много съм разочарована! Така се надявах!
Специално заради теб обсъждах тази конфигурация.
Помисли пак, ако все пак решиш, пиши ми на лични!

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 20:56 от В (като Вятър)

# 434
  • Сливен

Не съм обърнала внимание . Заложила съм грешна височина.  Да права сте за фурната мисля да бъде на 70 см от пода.  Всички горни шкафове ся с равни размери широки 33 дълбоки 33 високи 107 . На мястото на колоната имаше стена която беше 10 см широка  махнахме я преди 14 години.  Сега малко съжалявям ама   и затова сега съм позиционира ла таз и висока колона.

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 21:20 от lana76

Общи условия

Активация на акаунт