Нашите кухни - 81

• 56 597
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
  • Сред мелниците
Скрит текст:
Зори...Gift Heart
Който не следи темата, така е...Laughing
 Току що - час и половина!!  след като ти си писала аз също я открих , четейки отзад напред и токущо й писах.
Изтекоха ми очите, защото не знаех дали има снимка или трябва да гледам и схеми.https://www.bg-mamma.com/?topic=1097146.330

Влязох тук, за да ти кажа, че съм я открила и че съм ти много задължена!
Дано да е активна и да ми отговори.

От разговора ви видях, че и ти си любител на ъгловите и нестандартни изпълнения. Желая ти прекрасни моменти в кухнята ти, и не само Simple Smile

Дали стигнахте до извода, че това става с изкуствени материали, с плот от пдч трудно се постига и най-вече зависи от изпълнителя.
Защо не става с плот от пдч?
Или казвате, че не става от всеки, дето си е лепнал името - производител на кухни?
Реализацията е с  два-три-четири  месеца напред.
 Зависи от процеса на окабеляване, измазване, съхнене, настилки. Кога ще спре да замръзва за да измазваме пък само Господ знае.
Но Изпълнителят е Ключова фигура, за която започвам да се оглеждам още сега.
Като видях реакцията на две фирми, към които се обърнах, разбрах, че и в този занаят, както  в другите, добрият изпълнител е находка. Така че ще използвам времето да търся и с повече късмет....

# 436
Ами щото термоплотовете са основно 60 см и ограничен асортимент 90 и ще се наложи наставяне.   Ще има две снадки отстрани, и една напряко в широката част (ъгловата).

# 437
  • Раковски
Скрит текст:
Зори...Gift Heart
Който не следи темата, така е...Laughing
 Току що - час и половина!!  след като ти си писала аз също я открих , четейки отзад напред и токущо й писах.
Изтекоха ми очите, защото не знаех дали има снимка или трябва да гледам и схеми.https://www.bg-mamma.com/?topic=1097146.330

Влязох тук, за да ти кажа, че съм я открила и че съм ти много задължена!
Дано да е активна и да ми отговори.

От разговора ви видях, че и ти си любител на ъгловите и нестандартни изпълнения. Желая ти прекрасни моменти в кухнята ти, и не само Simple Smile

Дали стигнахте до извода, че това става с изкуствени материали, с плот от пдч трудно се постига и най-вече зависи от изпълнителя.
Защо не става с плот от пдч?
Или казвате, че не става от всеки, дето си е лепнал името - производител на кухни?
Реализацията е с  два-три-четири  месеца напред.
 Зависи от процеса на окабеляване, измазване, съхнене, настилки. Кога ще спре да замръзва за да измазваме пък само Господ знае.
Но Изпълнителят е Ключова фигура, за която започвам да се оглеждам още сега.
Като видях реакцията на две фирми, към които се обърнах, разбрах, че и в този занаят, както  в другите, добрият изпълнител е находка. Така че ще използвам времето да търся и с повече късмет....

Трябва да се наддава плота,  а това за повечето изпълнители означава лайстни по плота. На снимката се вижда как са решили проблема макар да не ми харесва, но е някакво решение. За да не се наддава плота може да направи нещо като стълбичка с втория плот.

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 21:55 от shadowman

# 438
Iana76, помисли още веднъж по горните шкафове.
Губи се симетрията с долните,прекалено много вратички..

# 439
  • Сливен

Моля дайте идея за горните шкафчета - не искам пуш бутони нито пък дръжки. Дължината на горните шкафчета на дългата страна е 270.

# 440
Сещам се за този тип отваряне - издърпване без дръжки.

# 441
pepina, защо не намалиш малко броя на горните вратички като ги направиш малко по-широки (като тези над хладилника). Хем ще спестиш някой лев от панти, механизми ако има, и т.н.

# 442
моите са така с механизъм Авентус

# 443
Моля дайте идея за горните шкафчета - не искам пуш бутони нито пък дръжки. Дължината на горните шкафчета на дългата страна е 270.

От просто по-просто - вратичките се пускат един пръст по-надолу от дъното на шкафовете и се отварят от там с върховете на пръстите. Така не остават и пръсти, а чистенето на гладка повърхност е елементарно.
Освен за отваряне има и друг плюс - тези 2 см висене скриват долната страна на шкафовете от случаен поглед, а при много хора отдолу не се слага същият скъп материал като на вратичките.

# 444

От просто по-просто - вратичките се пускат един пръст по-надолу от дъното на шкафовете и се отварят от там с върховете на пръстите. Така не остават и пръсти, а чистенето на гладка повърхност е елементарно.
Освен за отваряне има и друг плюс - тези 2 см висене скриват долната страна на шкафовете от случаен поглед, а при много хора отдолу не се слага същият скъп материал като на вратичките.

Черна станция имаш ли снимка на това отваряне, че и аз искам без дръжки? Нещо не мога да си го представя без визуализация.

# 445
  • Сливен

Това е ясно и аз така мисл х да бъдат с 1 см по надолу зя да се отварят , но нали споделихте мнение че високите тесни шкафове спрямо долните не е симетрично . В тази връзка исках идея за горните шкафове  . Идея как са бъдат по друг начин за да има симетрия спрямо долните  . Съответно горните шкафове да бъдат без дръжки и пуш бутони.

# 446
  • Раковски
Симетрията е следната, ширината на долните врати се пренасят на горния ред, ако долу е 60 см, горе също е 60 см.

# 447
Горе долу като гледам, трябва от два малки шкафа да направиш един голям, т.е. вратата да е една, а не две като сега. Ако държиш все пак да имаш малки шкафчета, може да си оставиш 2, а другите 3 да са големи.

# 448
  • Сливен

Така дали е по добре . Как мислите

# 449
Не е нужно да раздробяваш на 51.8 всеки, примерно моите долу са 60,40,60,60, 60 а горе са 3бр.
Колкото до отворът за отваряне - пръсти остават,  когото издърпваш вратата надолу. Ако е със странично отваряне, тогава може и да се бутва. Аз забърсвам периодично и хич не ми е проблем

Общи условия

Активация на акаунт