Нашите кухни - 81

• 56 714
  • 755
  •   2
Отговори
# 465
  • Раковски
Стигнал съм до извода, че бюджетна ножица и качествена няма. Тия навремето като ги използвах от 10 броя половината бяха дефектни, има и други решения различно от това. За такива врати използвам блум aventos hk xs, цената е 25-50 според размера на вратата.

Последна редакция: пн, 17 фев 2020, 22:06 от shadowman

# 466
  • Сливен
Благодаря ви за помощта.  Мисля че така се по лечение доста по добре с по широки горни вратички на дългата страна. Но на късата страна слез високата колана те мога да измисля друг вариант . След колоната първо ще бъде шкаф широк 30 см после шкаф 60 см заради аспиратора и накрая пак завършва с шкаф 30 км.  Всички високи 108 см. Добре ли ще цчбъде според вас тази страна

# 467
На мен ми изглежда много по-добре!

# 468
По-добре е. Но нали си предвидила някакво осветление за плота? Ако не е козирка, както ти предложих, то поне под горните шкафове, но без такова не може.
Също така шкафове до тавана изискват 4 рафта вътре и горните са на практика неизползваеми. При мен е с козирка и е малко по-ниско, но пак най-горният рафт е за рядко използвани вещи, до които се стига със стълба.

# 469
По-добре е. Но нали си предвидила някакво осветление за плота? Ако не е козирка, както ти предложих, то поне под горните шкафове, но без такова не може.
Защо? Аз нямам и не съм разбрала, че не може без осветление.

# 470
Не ти ли е тъмно на плота като режеш, бъркаш, миеш, готвиш?
Ако не, значи може, вземам си думите назад. Но такова осветление е много масово, та явно не само на мен ми е тъмно.

https://i.ytimg.com/vi/jjtEsWpH-Xk/maxresdefault.jpg
https://i.ytimg.com/vi/efQbGEXyLOk/maxresdefault.jpg
https://mebeli-koev.com/wp-content/uploads/2018/12/%D0%BA%D1%83% … 0%D0%B5%D0%BD.jpg
https://shop.design-toro.com/wp-content/uploads/2018/02/K%D1%83% … D1%8F-ROMANE4.jpg

# 471
  • Сливен
Също така шкафове до тавана изискват 4 рафта вътре и горните са на практика неизползваеми. При мен е с козирка и е малко по-ниско, но пак най-горният рафт е за рядко използвани вещи, до които се стига със стълба.

Осветление ще има да. Засега сме се спрели на лед лента която да минава по цялата дължина под горните шкафове. Незнам обаче дали около комина може да се прегъва.

# 472
Lana, долните шкафове от дългата страна, освен този под мивката, за какво ще ги ползваш? На мен са ми удобни само боксове за издърпване, въпреки че съм ниска, а когато нещо е неудобно човек избягва да го използва. Би оскъпило малко, но пък е в пъти по-практично,  според мен.

# 473
Ами не. Когато ми е тъмно си отварям 1 пръст аспиратора и неговата светлина ми е достатъчна. Може би защото имам осветление от лунички по периферията на тавана и защото едното от двете основни осветителни тела се намира точно пред кухненския бокс..... Знам ли.

# 474
  • Сливен
Lana, долните шкафове от дългата страна, освен този под мивката, за какво ще ги ползваш? На мен са ми удобни само боксове за издърпване, въпреки че съм ниска, а когато нещо е неудобно човек избягва да го използва. Би оскъпило малко, но пък е в пъти по-практично,  според мен.

След мивката е вградена съдомиална , до нея шкаф с един рафт и сушилня та.  На другата страна съм предвидила 5 чекмеджета като в  едното ще има скрито чекмедже.  Между колоната и шкафа върху който ще е котлона ще има шкаф вратичка с 4 чекмеджета всяко с различна височина за оцет олио брашно подправки и т.н.

# 475
Дорис, сега бюджетен вариант за затварянето на горните редове ли се обсъжда или не, че не разбрах? Отрязахте ме с клапващия механизъм на блум и в следващия пост се предлага точно той, че и с моторче. Ми то моторчето е н пъти по скъпо от вкопаната дръжка на Шуко, която май беше около 10 лева за метър.... Тя междудругото е и с вградена лед лента. Та, както Шадоу каза за цената на Авентоса + тази дръжка сумата излиза към 70- 80лв./м. Лана, по бюджетен вариант ли се търси или вече е решено?

Последна редакция: вт, 18 фев 2020, 01:56 от Kristaline

# 476
  • Варна
Kristaline в един пост обобщих отговор на два поста, защото не е разрешено два отделни последователни.
Единият беше за вертикално отваряне посредством малко по-дълги вратички и възможност за избягване на дръжки.
Вторият беше по въпрос за двойна вратичка с хоризонтално отваряне и мнение, че няма да е удобно затварянето, мнение на Черна станция. Помислих,че съм ясна защото вмъкнах цитати.
Съжалявам, че не е било достатъчно за да ме разберете
Две отделни ситуации са.
Hands V

# 477
И аз вярвам на принципа "колкото по-сложен механизъм-толкова по-вероятно е нещо да се развали".  Ако нещо се развали - кого ще викам? Фирмата за кухнята ще е приключила, индивидуален майстор ще се цупи, че е малка работа - следователно не си заслужава да се разкарва за толкова малко пари.
Иначе на картинка много ми харесват. Не ми харесва единствено повечето място, което заемат.
Освен Рали-М, има ли друго място в София, където може да се разгледат механизмите на Блум, евентуално алтернативите на Хетих или както там се произнася, да не сбъркам?

# 478
  • Раковски
Поправка, Hettich не са алтернатива на Blum от доста време. Марките които могат да са алтернатива на Blum са KESSEBOHMER и Grass. При чекмеджетата има по-голям избор.

# 479
  • Варна
Да, въпрос на избор е и на пари. Блум са доказано качество, може би Шадоумен ще сподели имал ли е случаи на бързо разваляне. Ако имам бюджет не бих се колебала, но действително механизмът за двойна клапваша е за да може да се реализира дизайн с големи хоризонтални вратички. Ако заложим на по-малки вратички с панти удобството по обслужване няма да е трудно и е много по-евтино.
Виж за решение на долния ред разликата е голяма при решение с големи чекмеджета и вратички на панти. Шкафовете са дълбоки и за да се достигнат нещата до дъното се налага да се извадят тези отпред.

Общи условия

Активация на акаунт