Нашите кухни - 81

• 56 722
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
  • Сливен
Дорис, сега бюджетен вариант за затварянето на горните редове ли се обсъжда или не, че не разбрах? Отрязахте ме с клапващия механизъм на блум и в следващия пост се предлага точно той, че и с моторче. Ми то моторчето е н пъти по скъпо от вкопаната дръжка на Шуко, която май беше около 10 лева за метър.... Тя междудругото е и с вградена лед лента. Та, както Шадоу каза за цената на Авентоса + тази дръжка сумата излиза към 70- 80лв./м. Лана, по бюджетен вариант ли се търси или вече е решено?

Не на този етап нищо не е решено относно механизмите. Сега събирам мнения.  горните шкафчета ще са без дръжки . С по три панти както предложи шадоу.  Дали ще са блум или нещо друго - казаха ми за някакви турски с плавна затваряне ще стане ясно след като ми кажат и крайна цена. Без да знам но вероятно на пазара се предлагат и механизми които не са толкова скъпи но са с доказано качество. Изразявам такова мнение тъй като кухнята ми в момента е на 13 години / ще бъде сменена на пролет / с най обикновени механизми и всички са си ок.

# 481
  • Раковски
Да, въпрос на избор е и на пари. Блум са доказано качество, може би Шадоумен ще сподели имал ли е случаи на бързо разваляне. Ако имам бюджет не бих се колебала, но действително механизмът за двойна клапваша е за да може да се реализира дизайн с големи хоризонтални вратички. Ако заложим на по-малки вратички с панти удобството по обслужване няма да е трудно и е много по-евтино.
Виж за решение на долния ред разликата е голяма при решение с големи чекмеджета и вратички на панти. Шкафовете са дълбоки и за да се достигнат нещата до дъното се налага да се извадят тези отпред.

Най-масовия авентус с HF, за около 10-на години трима човека са ми са се обадили, че плавното при затварянв на вратата не работи. Самото плавно се предлага в магазина на блум и струва 2 лв, сменя се лесно, без инструмент.

lana76, от наблюденията които имам пантите не вдигат цената, давам пример с някаква панта с плавно която е около 1,5-2 лв, трябват 20, общо цената е 30-40 лв, панти блум с допълнителен амортисьор около 4 лв като може да се спести от амортисьора, това зависи от размера на вратата. По-голямото перо са механизмите (чекмеджета, клапващи врати), другото перо е работата на майстора, тук има всякакви. Ако на даден майстор работата му е скъпа не е гаранция, че работи добре, обратното също го има. Аз в нас механизми с турско/китайски произход не бих си сложил, какви панти съм виждал... направени от капачки за буркани.

Последна редакция: вт, 18 фев 2020, 08:24 от shadowman

# 482
  • Варна
Поправка, Hettich не са алтернатива на Blum от доста време. Марките които могат да са алтернатива на Blum са KESSEBOHMER и Grass. При чекмеджетата има по-голям избор.
Това е ценно, благодаря. Досега като мантра знаех триото Blum, Hettich, Häfele и Grass като надежден, малко по-нисък ценови клас.
Сега разбирам за KESSEBOHMER.

Много ми е полезна темата.

# 483
Шадоу, за първи път споменаваш тези две марки. И аз ще си ги запиша.
Поне през миналата година Блум или Hettich си ги споменавал като качествени и надеждни марки (и по-скъпи, естествено), за разлика от турските, мисля.

Къде могат да се видят Кесебомер и Грас в София?

# 484
Здравейте, имате ли мнение за кухните по поръчка на "Ломбардо"?

# 485
  • Раковски
KESSEBOHMER ги има в салекс, предлагат ги от година-две като заместител на hettich при клапващи механизми, те с грас и блум са с приблизителни цени, хефилето е малко нагоре (забрравих да го спомена). Има и други марки за други неща които също са добре, примерно блум не правят кошници и използвам друга марка. Грас има в мает и роси. Избора не механизми е повече на майтора/фирмата а клиента само се съгласява предвид факта, че би трябвало да има доверие в изпълнителя. Ся има и хора които са чели, гледали и си искат тяхната марка и не слушат майстора.

# 486
Здравейте искам да попитам някой слагал ли си е плот 12мм и съответно от какво. Харесала съм тези компактни плотове но искам да видя какви са вариантите.
 Единия вариант сигурно е технически камък Silestone видях че имат. Има ли вариант да е от големи гранитогресни плочи има едни 320х160х12 на Laminam и други марки но не намирам инфо дали са подходящи.

Харесала съм едни мраморни шарки на Silestone Dekton обаче ми идва много скъпо и затова се чудя за тези гранитогресните дали стават или нещо друго пак тънко.
Ще съм благодарна за съветите.

# 487
Благодаря, Шадоу!
Аз като клиент искам да знам какви механизми като възможности се предлагат на пазара, за да мога да си избера това, което ми трябва.
В България на доверие последно се вързахме помниш кога - "вЕрвайте ми!".

# 488
  • София
Честно казано, аз лично не бих могла да различа една панта от друга панта, дори и да съм си я избрала предварително...

# 489
  • Варна
Благодаря, Шадоу!
Аз като клиент искам да знам какви механизми като възможности се предлагат на пазара, за да мога да си избера това, което ми трябва.
В България на доверие последно се вързахме помниш кога - "вЕрвайте ми!".

Вече имах случай, дай да ти сложа едни газови амортисьори вършат същата работа за 2 лева.

Вършат, ама друг път Simple Smile

Сега искам да ги сменя, естествено с нещо по-бюджетно но не за 2 лева, и се замислям поне и да сменя вратичките, май ще си сложа авентус, който спомена Шадоу, размерът е 90 ширина на 30 височина.
Изкушавам се горните вратички да ги направя с нещо евтино, наистина ги отварям много рядко, държа неща, които почти не ползвам, но ще видим де.

Честно казано, аз лично не бих могла да различа една панта от друга панта, дори и да съм си я избрала предварително...

На някои си пише

Последна редакция: вт, 18 фев 2020, 11:01 от Doris

# 490

Майбах, и аз съм така! В къщи ми говорят за изхвърлящи панти - хич и не мога да разбера какво и как изхвърлят Stuck Out Tongue
И не, не искам и да ги разучавам като конструкция - имам си какво да си чета, това ще ми е в повече.
Но искам да отида в магазин и да видя как действат различните механизми, да ги видя на живо монтирани и действащи. И тогава да реша и да кажа - този шкаф го искам с такова чекмедже, а другият го искам така да се отваря. И след това майсторът да ми каже - има механизъм по 5 лв., има и по 15 лв. Единият е по-сигурен от другия, ама тоталът с по-скъпия ще бъде ХХХ лв. И аз да си реша.

За съжаление в магазина на Рали М един сърдит чичка ми се скара - "Ама хайде не отваряйте повече! Като се счупят, аз ли ще ги плащам! " SobRage

# 491
  • Сливен
Да, въпрос на избор е и на пари. Блум са доказано качество, може би Шадоумен ще сподели имал ли е случаи на бързо разваляне. Ако имам бюджет не бих се колебала, но действително механизмът за двойна клапваша е за да може да се реализира дизайн с големи хоризонтални вратички. Ако заложим на по-малки вратички с панти удобството по обслужване няма да е трудно и е много по-евтино.
Виж за решение на долния ред разликата е голяма при решение с големи чекмеджета и вратички на панти. Шкафовете са дълбоки и за да се достигнат нещата до дъното се налага да се извадят тези отпред.

Най-масовия авентус с HF, за около 10-на години трима човека са ми са се обадили, че плавното при затварянв на вратата не работи. Самото плавно се предлага в магазина на блум и струва 2 лв, сменя се лесно, без инструмент.

lana76, от наблюденията които имам пантите не вдигат цената, давам пример с някаква панта с плавно която е около 1,5-2 лв, трябват 20, общо цената е 30-40 лв, панти блум с допълнителен амортисьор около 4 лв като може да се спести от амортисьора, това зависи от размера на вратата. По-голямото перо са механизмите (чекмеджета, клапващи врати), другото перо е работата на майстора, тук има всякакви. Ако на даден майстор работата му е скъпа не е гаранция, че работи добре, обратното също го има. Аз в нас механизми с турско/китайски произход не бих си сложил, какви панти съм виждал... направени от капачки за буркани.

Благодаря много Шадоумен горе катерогично ще са панти блум с допълнителен амортисьор. Изключително сте полезни. А каво бихте ми препоръчали за долните чекмеджета. Търся нещо в среден ценови клас.Благодаря

# 492
Момичета, дали в тази тема някой беше посочил линк към силиконови подложки за мебели?

# 493
# 494
Имах предвид, силиконови подложки за краката на мебели.

Общи условия

Активация на акаунт