Нашите кухни - 81

• 56 693
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Уж съм проектант и само с чертежи се занимавам, но този вариант за отваряне от линка на second не мога да го схвана как функционира.
Това се води междинна бленда, гледах и крайната бленда, на нея логиката я схванах. Но от чертежа в сайта излиза, че ако го сложиш на средно чекмедже примерно, ще се отваря и долното и горното чекмедже. Дали някой може да обясни как фунционират тези "дръжки", че много ми харесаха като вариант.

Да не би да е  междинна за да може една врата да изглежда като две чекмеджета? Например, ако съседния шкаф е на чекмеджета, но за тоя трябва да е цяла врата по някакви причини?

Глупаво ли е?

Или може би по-скоро, да се използва между две чекмеджета междинната, а крайната под плота за първо чекмедже?

# 511
  • София/Варна
Doris "дръжката" се монтира странично към нещо стационарно и според мен няма да стане за твоята идея. Иначе идеята ти звучи хитро.
Харесала съм си ето тази кухня. По-скоро като идея и растер отколкото като цветове. Искам долните шкафове да са с дървесни вратички, но не бих си сложила естествено дърво или МДФ с фолио и с тези профилчета би се получило нещо подобно. Само трябва да схвана как функционират.

# 512
Назад сте обсъждали вратички с долно отваряне. Нашите са такива. Монтираха една лайсна, на която има и лед осветление и то е в предната част на плота, което е много удобно. Дано се разбере от снимките.

Това ми прилича на опяваната от мене вкопана дръжка на Шуко, която препоръчах няколко пъти в последния месец и нещо...
Просто исках да акцентирам, защото е красива, практична и не скъпа.

Долният ред при мен се отваря с фрезован кант.  Не срещам затруднения с отварянето, но маникюрът ми не е повече от половин сантиметър. Хубаво е обаче наистина да се обърне внимание на това, защото при дами с маникюр, както Дорис казва ще е проблем, пък и съм срещала фрезовка с различна дълбочина и скосяване и някой от тях наистина са изнервящо трудни за отваряне.

# 513
  • Варна
Doris "дръжката" се монтира странично към нещо стационарно и според мен няма да стане за твоята идея. Иначе идеята ти звучи хитро.
Харесала съм си ето тази кухня. По-скоро като идея и растер отколкото като цветове. Искам долните шкафове да са с дървесни вратички, но не бих си сложила естествено дърво или МДФ с фолио и с тези профилчета би се получило нещо подобно. Само трябва да схвана как функционират.
Скрит текст:

Значи, тогава крайната е за под плота за първото чекмедже, а междинната между две чекмеджета. Просто бленди наистина, а не дръжки?

Фронтално ще се вижда ивица метал между чекмеджетата.

Kristaline и аз си помислих за цитираната дръжка, но пък не вързах вкопана дръжка с монтирана лайстна, просто не мога да преценя от снимките.
Моля, пусни ако имаш по ясни, или линк към продукта.

# 514
  • София/Варна
Иха ще го открием. Права си, че е бленда. Стои стационарно към шкафа, бъркаш в дупката от 25мм. и хващаш челото на чекмеджето и отваряш. Еврика!!!
Но на всяко чекмедже се лишаваш с по по 72мм. от дълбочината. Май не бих го направила

# 515
  • София
Вие май за отваряне чрез скосяване говорите.Про мен е така.Имам си същите тези бленди.Не разбирам за какво загуби на пространство говорите...

# 516
  • Варна
Иха ще го открием. Права си, че е бленда. Стои стационарно към шкафа, бъркаш в дупката от 25мм. и хващаш челото на чекмеджето и отваряш. Еврика!!!
Но на всяко чекмедже се лишаваш с по по 72мм. от дълбочината. Май не бих го направила

В името на дизайна Simple Smile

Но пък първото чекмедже  може да го хванеш отгоре, можеш и отдолу Joy

sssani не е скосяване.

Ограденото със зелено е блендата, тя се вкопава неподвижно в страниците, един вид е разделител с широчина 72 мм, които не може да се използват. Ако правилно сме разгадали.

# 517
  • София/Варна
sssani дай една снимка да не гадаем, че ние с Doris се мъчим май да откриваме топлата вода.
Doris права си, даже можеш долно чекмедже и с пръстчето на крачето да го отваряш Laughing

# 518
  • Варна
sssani дай една снимка да не гадаем, че ние с Doris се мъчим май да откриваме топлата вода.
Doris права си, даже можеш долно чекмедже и с пръстчето на крачето да го отваряш Laughing

Крайна бленда
Скрит текст:

Междинна бленда

Скрит текст:

Скосяване

Скрит текст:

# 519
Не успях да се включа по-навреме, но да - открили сте го:-)
Аз затова качих снимка , но понеже е зумната, не се вижда добре.
Челата на шкафовете не са с никакво скосяване.

# 520

Принципно отварянето на горен и отварянето на долен шкаф е едно и също. Но според мен не е така на практика. Както се вижда от картинката, отварянето на долен шкаф изисква да си напъхаш пръстите под плота и зад улея или между две чекмеджета. Ми не е удобно (при горните отдолу няма нищо и посягането е много лесно). Освен това отварянето на миялна изисква повечко сила, докато отварянето на горен шкаф става едва ли не с едно духване, а силово дърпане за тези улеи ми изглежда ноктозастрашаващо. И затова аз съм за дръжки на долните шкафове. Особено ако са с визия на дърво дръжките им отиват, за разлика на светлите горни.

# 521
  • Варна
Въпрос на навик и харесване според мен. Аз лично не обичам дръжки, особено при по малки вратички само като си представя да чистя 20 вратички и да обикалям около и под дръжките и ме отказа. Имам скрин със скосени вратички и шкаф с надстърчащи чела отгоре и отстрани, свикнала съм им да посягам не с ноктите напред, не ме дразни и ми харесва чистата линия, за почистването - песен, никъде не спирам с кърпата. В кухнята съм с дръжки, като почна да чистя, леко от едната страна на дръжката,после по средата, трябва да си пъхнеш ръката под нея, после от другата страна, хайде малко и отгоре и така N пъти. Пръстите ми се нараняват. Обмислям смяна на вратичките и ще избера без дръжки със сигурност.
Но си е личен избор и е чудесно, че има голям избор на варианти за всеки индивидуално Hands V

# 522
Добре де, от показаните долни шкафове този с междинната бленда колко чекмеджета отваря  - и долното, и горното ли? Хич не успях да се ориентирам.

# 523
  • при моите любими
Момичета някъде из темите за кухните имаше линк на фирма за дървени кухненски плотове на много по добра цена от всички останали. Уж си бях запаметила линк, но не го намирам. Ще може ли някой отново да ми го пусне, Благодаря.

# 524
  • Варна
Доста е удобно с бленда и отворът е голям. Аз на фрезованите чупя нокти, а тук нямам проблем,дори и с миялната, защото влиза целият ми пръст, а не само върхът.
Man_darin_ka  да междинната отватя чекмеджетата отгоре и отдолу, а крайната само едно.

Общи условия

Активация на акаунт