Нашите кухни - 81

• 56 648
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
  • на Мелмак
Много красив и много труден за поддръжка. Когато не е лакиран, а омаслен. Не можеш една чаша вода да оставиш. Трябва да е покрит, за да се ползва.

# 586
  • Варна
Много красив и много труден за поддръжка. Когато не е лакиран, а омаслен. Не можеш една чаша вода да оставиш. Трябва да е покрит, за да се ползва.
Аз имам един плот/рафт, омаслен нищо му няма от вода, не е до мивка, но сме го заливали, кафе машината беше по едно време там, слагали сме мокри чаши, може би трябва правилният продукт.
Ползвах масло Осмо Top Oil:

# 587
  • На брега на реката
Да попитам, за мнение за тази мивка:
https://www.amazon.de/gp/product/B07W84Y7H6/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1

# 588
  • на Мелмак
Благодаря, Дорис!

# 589
Някой да ползва или да е ползвал кварцов кухненски плот ? Влюбена съм в този материал, но не мога да разбера какви са му цените. Ясно, че са високи, но все пак... искам да сметна разхода.

# 590

Има си всичко - и онзи нанесен слой отвън за да не дрънка, и е от шлайфана стомана за да не остават петна.

# 591
  • На брега на реката
Черна станция, благодаря! Поуспокоих се!

То при мен малко, като след дъжд качулка. Купих я защото ни хареса, а и ми излезе под 220 лв. с доставката до България.
Въпроса ми беше породен от това, че мебелиста каза, че не се монтира с щипки и ще трябва да се лепи със силикон.  Не зная кой е по-добрия вариант /щипки или лепене/?  Иначе мивката е доста хубава, дебела стомана, дълбока и ми се струва удобна. Надявам се, да не сме сгрешили.

# 592
Според мен ако е само на щипки, без силикон, ще прониква вода под нея.

# 593
  • На брега на реката
А ако е само с лепене, дали ще има проблем? Доста е тежка.

# 594
А ако е само с лепене, дали ще има проблем? Доста е тежка.

И какво от това? Тя тежи надолу, върху плота. Даже колкото по-тежка, по-добре.

# 595
  • На брега на реката
Да, имах предвид, че тежестта ще е в плюс.   Да разбирам ли, че само с лепене, няма да има никакъв проблем? Извинявам се, ако ви звучат глупаво въпросите ми, ама още не е сложена и затова питах, т.е. все още е поправимо.

# 596
  • Раковски
Мивките ги дават с щипки, но и се лепят, винта на щипката притиска мивката към плота + силикона предпазват от вода инак сама по себе си мивката не може да се залепи от тежестта си. Ако липсват щипки в някои магазини продават, но дали ще станат на вашата... Вариант за лепене без щипки е ако сложат върху мивката някакви тежести, но тогава няма да може да се изчисти избилия силикон, друг вариант е мивката да се монтира последна и да се заклини с ивици материал които се поставят между мивката и горния ред. Инак според мен мивката на снимка е добре, изглежда ми че е от дебелата ламарина.

# 597
Вариант за лепене без щипки е ако сложат върху мивката някакви тежести, но тогава няма да може да се изчисти избилия силикон,

О, става, ама е играчка - облепват с широка хартиена лепенка около изрязания в плота отвор, после спускат мивката и очертават с химикал по контура и, вадят я и изрязват лепенката вътре в очертаното, после слагат силикон и я натискат и каквото има да изтича настрани го прави, но върху лепенката и не цапа. Като изсъхне се изрязва  с макетен нож по контура на мивката и се маха лепенката.

# 598
  • На брега на реката
Много ви благодаря!  Мненията ви, ще са ми от голяма полза.

shadowman, наистина е доста дебела. Над милиметър е със сигурност.

# 599
Moля ви, дайте ми отзив за плот от масив, търся обратна връзка от хора, които ползват такъв поне от 2-3 години.

Ние имаме такъв плот от около 4 години. Омаслен с "wood wax" (не съм сигурна как се превежда точно) Осмо.  Много съм доволна, никакви проблеми за сега.
На теория трябва всяка година да се омаслява, ние засега само веднъж сме го омаслявали, след около 18 месеца здрава експлоатация, сега почти 2 години по-късно пак му идва времето.
Не попива и не се зацапва, но от много употреба и всекидневно няколко пъти бърсане - леко се изтърва на места, след като го намажеш - пак е нов.

Общи условия

Активация на акаунт