Нашите кухни - 81

• 56 472
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
  • София/Варна
Благодаря за отговора. Ще разглеждам.

# 346
Здравейте,

За помещение хол с бокс търся аспиратор, който трябва да е с обем 600 кубика, но и да не е по висок от 14 см, заради вграждане в шкафа.
Кой от 2-та модела бихте препоръчали :
https://www.geraka.com/aspirator-pyramis-turbo-slim-065006401?fb … IuvfNbv9OE2PbZUHQ
или
http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=102&pid=493

Мивката съм решила да е :
https://www.fat-bg.com/k%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1% … 2%D0%BA%D0%B8/226

Моля за препоръка за смесители.

Благодаря

# 347
  • Раковски
Пирамиса го дават 650 кубика, евролукса 500, като конструкция втория е по-добре направен. Мивката им е от евтините, полимермтамор, аз ся с моя си акъл няма да купя такава, по-добре гранитна.

# 348
Пирамиса го дават 650 кубика, евролукса 500, като конструкция втория е по-добре направен. Мивката им е от евтините, полимермтамор, аз ся с моя си акъл няма да купя такава, по-добре гранитна.

Аз също се загледах по полимермрамора. Какъв е проблема с този материал и защо гранитната е за предпочитане ? Заглеждам се по мивки от стомана и инокс. За тях някакви минуси ?

Смесителят, който съм избрала е един на Grohe https://www.gaudi-ds.com/grohe-bau-edge-visok-smesitel-za-umivalnik-7346/. Реших, че не ми трябва изваждащ се чучур. До сега не ми е липсвала такава екстра в кухнята.

# 349
да, аз гранит ще взема. а дали 500 кубика ще вършат сравнително добра работа?

# 350
Формулите за смятане на аспиратор за мен са с погрешна философия - те смятат за какво време ще се смени въздухът в помещението. За мен обаче важното е миризмата да не се пусне в помещението, а не да я издърпваш после. А една тенджера изпуска едно и също количество пара независимо дали е в помещение от 10 или 50 квадрата. И затова - колкото повече, толкова по-добре. 700+ кубика имам предвид. То и аспираторите май не могат да бачкат дълго на най-високата степен. Лекс груп имат много добри предложения.

Този смесител на Грое има само 14 см разстояние между оста на закрепването и оста на чучура. И понеже отворът за мивката все пак е 5 см назад накрая ще се окаже, че чучурът ти е само 9 см над мивката. Представи си колко е неудобно да се мият съдове така. Цени се в нещо много по-дълго, стигащо до средата а мивката.

# 351
Абсолютно същото мисля като Черна станция, само че моя съвет е да си изберете смесител едва след като със сигурност знаете каква мивка ще сложите.
Стоманените мивки на Тека от микролен са хвалени в темата, за съжаление, в размера, който търсех имаха само стомана със стандартното покритие- доволна съм от комфорта на мивката, но за поддръжка давам 0 точки- всяка една капчица остава следа, която после трудно се чисти, изчисти ли се, следващото пускане причинява същите следи и така мога да си лъскам мивката денонощно. Стоманените мивки на Бланко също са хубави и здрави. Модела, по който съдя беше със същия полиран финиш и не оставаха видими варовити капки. Съветвам да се обърне внимание на това, освен ако няма да се ползва в район с много мека вода.

# 352
За мен естетиката на гранитните мивки е несравнима с тази на металните. Освен това на светла гранитна не личат капките и ако цветът е подбран добре се сливат с плота.

# 353
На мен ми се стори, че долният ръб на чучура е на ~ 20 см. над горния ръб на мивката, а най-дълбоките мивки (може да има и редки изключения) са ~ 19-20 см. Та от тази гледна точка е горе-долу добре. Но чучурът е много "тесен" така да кажа - 14 см. е между вертикалната част и малката част на Г-то, т.е. като е монтиран на някой ръб на мивката, ще тече не към средата на мивката, а към края. Вярно, че струята я показват с 10 градуса напред, но все пак.

Та така де, и аз мисля, че издърпващ се чучур или чучур с по-дълго Г ще е по-добре. Но виж първо мивката, батерията ще я нагодиш.

Аз съм си свикнала с класически иноксови мивки, не съм добра домакиня и не мога да пазя нещата по кухнята. Иноксовата мивка и с гъба, и с домакински препарати като Циф, и с домакинска тел чистя и не я мисля дали ще й стане нещо.

# 354
Точно, че по мои наблюдения съвременните иноксови мивки искат да им прислугваш по- често, отколкото на гранитните. Предната ми беше иноксова, стара, 15 годишна мивка- нямаше мърдане това животно. И със сол съм я чистила даже, няма драскотина и до ден днешен. Подведох се по нея и не обърнах внимание колко по- деликатна е съвременната стомана.

# 355
Аз съм си свикнала с класически иноксови мивки, не съм добра домакиня и не мога да пазя нещата по кухнята. Иноксовата мивка и с гъба, и с домакински препарати като Циф, и с домакинска тел чистя и не я мисля дали ще й стане нещо.

Ми аз моята гранитна също я мия и с гъбата, и с Циф, даже и с Доместос. С тел не съм, защото хем нямам, хем не е имало нужда. Не я щадя никак.  За сметка на това веднъж измих иноксовата тавичка на "онова телено нещо" с абразивната страна на гъбата и стоманата се надраска Flushed

# 356
Трябва да уточня, че и двете иноксови мивки, които съм ползвала, са стари - едната е българска на Хром, другата е Пирамис. Но и двете са на повече от 15 години.
Може новите да са по-тънички, а и обработката на повърхността може да е по-калпаво, не знам.

# 357
  • Варна
Аз имам микролен, нищо ѝ няма вече 12 години. Естествено въпросът беше в бюджета и изборът затова ми беше такъв, но не съм имала проблем, не се драска, чистя я с каквото ми хрумне, дори със сода и оцет.

# 358
Аз имам микролен, нищо ѝ няма вече 12 години. Естествено въпросът беше в бюджета и изборът затова ми беше такъв, но не съм имала проблем, не се драска, чистя я с каквото ми хрумне, дори със сода и оцет.

Ако ще е метална мивка микроленът е най-доброто, затова.

# 359
  • Раковски
микролена е по-скъп

Общи условия

Активация на акаунт