Нашите кухни - 81

• 56 524
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Относно хладилниците - за новата кухня мисля да сложа два идентични, но със сменена посока на отваряне, т.е двете врати ще се "срещат" в средата.  Има много красиви, изобщо няма да личи, че са два. Гледам ги новите, големите... ами .... от към вместимост не ме очароват.
Аз и две миялни съм замислила... В едната отиват мръсните - като се напълни - пускам. В другата стоят чистите -малко като ролята на шкаф така или иначе едни и същи неща циркулират в употреба.

С хладилниците е правено Simple Smile
Да допълня, че е много удачно, ако се налага изключване за почистване или ремонт, то единия остава включен.

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 14:00 от Doris

# 331
  • тук-там
М, да. Баш така ще са! Тези, които съм харесала са абсолютно еднакви, като твоите, но  на единия има и диспенсър.

# 332
Здравейте, предстои да правим кухня, имам доста ясна визия какво искам, т.к. си я представям от половин година насам и нямам търпение никакво. Пък знам, че хубавите неща стават бавно. Проблемът е, че боксът отреден за кухня е безкрайно крив и за да стане идеална новата кухня трябва първо да го поизправим оттук оттам. За целта трябва да се демонтира настоящата кухня, да се изправят стените (с картон) и чааак тогава да се вземат размери, след което да чакаме месец и половина за изработка на кухнята. Това ще рече, че ще откараме два месеца без кухня. Спорим с половинката, защото според мен могат и сега да се вземат размери, като се предвиди, къде колко ще се отнеме при изправянето, а самият ремонт да започнем две седмици преди да е готова кухнята. Някоя от вас ако се е сблъсквал с този проблем моля да сподели малко мъдрост.
Благодаря!

# 333
Проектите винаги закъсняват. И затова решението е една масичка и на нея това:

# 334
  • Раковски
Здравейте, предстои да правим кухня, имам доста ясна визия какво искам, т.к. си я представям от половин година насам и нямам търпение никакво. Пък знам, че хубавите неща стават бавно. Проблемът е, че боксът отреден за кухня е безкрайно крив и за да стане идеална новата кухня трябва първо да го поизправим оттук оттам. За целта трябва да се демонтира настоящата кухня, да се изправят стените (с картон) и чааак тогава да се вземат размери, след което да чакаме месец и половина за изработка на кухнята. Това ще рече, че ще откараме два месеца без кухня. Спорим с половинката, защото според мен могат и сега да се вземат размери, като се предвиди, къде колко ще се отнеме при изправянето, а самият ремонт да започнем две седмици преди да е готова кухнята. Някоя от вас ако се е сблъсквал с този проблем моля да сподели малко мъдрост.
Благодаря!

Няма нужда да се изправят с картон, позагладете стените с някакво лепило за плочки и може да се взимат размерите, е този който ще я прави може да псува малко, но почти всичко е криво. Инак може да се вземат мерки като някой шкаф трябва да е зададен с надмерка.

# 335
При нас това беше голям проблем за фирмата изпълнител на кухнята. Държаха абсолютно всичко да е готово, буквално за боя, и чак тогава да вземат размери. В противен случай, демонтажа, корекциите и всички свързани с промяната разходи били за наша сметка. Ние изкарахме близо година на показаната от Черна станция трошка, сто и осма употреба, кекната върху пак така изтормозена маса. Затова пък, корекции не се наложиха, нямаше изненади и всичко беше както си го представях. Няма как, красотата иска жертви...

# 336
Сегашната ни печка си е свободно стояща, а и имаме една Икейска помощна маса, та ще го избутаме, то е ясно. По-скоро се чудя дали си заслужава хамалогията и дали не е по-добре да рискуваме, за да си спестим неудобството, а и време.. А иначе само с лепило за плочки няма да минем, че разликите са по 3-4 сантиметра на места. То драмата е, че за да стигнем до стените всичко трябва да се изкърти преди това, а и не знаем какво ще излезе зад шкафовете, защото тази кухня ни е на заварено положение, не сме я правили ние..

Kristaline, евала за търпението, ясно е че това е идеалният вариант за крайния резултат, май ще трябва да стискам зъби.

# 337
Ще ти кажа как бе ше при нас и какви уговорки имахме с фирмата. Дойдоха и си взеха груби размери  още преди демонтажа на старата кухня. Аз си имах готов чертеж с визията за новата, който обсъдихме, доизкусурихме, оразмерихме всички шкаове според настоящата ситуация, като се разбрахме да дойдат  веднъж веднага след демонтажа, за да преценят ситуацията със стените и още веднъж при готови стени за последни размери. Те ми казаха, че през това време ще си изчислят и поръчат материалите, ще изработят шкафовете, само на ъгъла, където беше под въпрос колко е прав, ще се изработи последен, за да се взмемат точни размери с шаблон.
Ние през това време бяхме на квартира, защото правихме успоредно и баня, коридор и хол, който е общ с кухнята и нямаше никакъв вариант да живеем там. Срокът ни беше 2 месеца, защото за толкова можехме да наемем другото жилище. Малко преди монтажа  на кухнята майсторът ни се разболя, и успя да поизправи едната стена с мрежа и замазка, ъгъла си остана далече от прав. Нямаше никакъв начин  да търсим и намерим нов майстор в разгара на лятото, та от фирмата с кухнята така майсторски преправиха шкафовете на ъгъла и плота, така майсторски всичко си пасна, че детектив да дойде, няма да разбере, че няма прав ъгъл Simple Smile.
Така че, колкото и да е крива една стена, ако знаят какво правят, ще го направят.
Но вие уговорете всички варианти предварително, защото се случват непредвидени неща и трябва да има план В, за да не се проточи ремонта до безкрайност.

При едни идеални условия, когато има къде да се живее и може да се чака, е най-добре да се приключат всички ремонтни дейности по помещението, после да се вземат размери и чак тогава да се изработи кухнята. Обаче когато не са налични подобни идеални условия, има и други начини, както при нас и хубавото е, че нещата свършват пак добре.
Пожелавам и на вас този късмет и не ви завиждам за предстоящото.

# 338
  • София
Сегашната ни печка си е свободно стояща, а и имаме една Икейска помощна маса, та ще го избутаме, то е ясно. По-скоро се чудя дали си заслужава хамалогията и дали не е по-добре да рискуваме, за да си спестим неудобството, а и време.. А иначе само с лепило за плочки няма да минем, че разликите са по 3-4 сантиметра на места. То драмата е, че за да стигнем до стените всичко трябва да се изкърти преди това, а и не знаем какво ще излезе зад шкафовете, защото тази кухня ни е на заварено положение, не сме я правили ние..

Kristaline, евала за търпението, ясно е че това е идеалният вариант за крайния резултат, май ще трябва да стискам зъби.

Според мен, след като е заварено положение, изкъртете всички, подменете тръби и ел.инсталация, защото не можеш да знаеш какво е положението. Човек не прави всяка година кухня и е по-добре да си знаеш, че си направил всичко, а не да се появят неприятни изненади месеци след монтажа на новата кухня.
Етапът с ремонта е много тегав, сроковете никога не се спазват, но е важен крайният резултат.

# 339
При добро желание не е нужно всичко да е готово преди измерването, обаче ако не го направите давате коз в ръцете на фирмата после ако нещо не излезе да изкарат вас виновни.
На нас в миналия апартамент ни се случи мебелистите да искат всичко да е готово до сантиметър. Направихме го, мериха и после като почнаха да монтират -  5- 10 см по-къси шкафове. Ма и така можело, ма не били виновни... Преправяха, защото бяхме спазили изискванията им, иначе...
Обаче имай предвид, че преговорите, изчистването на проекта и избора на материали, обков и цветове е много дълъг процес, та не пречи да го почнете още отсега като идеен проект и накрая само да го оразмерите. Ако чакате всичко да е готово за да почнете да проектирате ще закъснеете наистина.

# 340
  • София
Може би зависи от това дали е с фирма или майстор, аз с моя си избрах цвета в рамките на час от каталог, докато той си сваляше размерите и в рамките на този час доизкусурихме моя проект. Но с фирмите само докато запазиш някакъв час или се уговориш за проект и са хиляда уговорки...

# 341
Значи си знаела какво искаш, поздравления. И ние мислехме, че знаем принципно. Обаче обиколихме сума ти шоуруми за да видим дали да е бяло, или екрю, дали гланц или мат и т.н. После какво дърво си отива на този цвят, дали да е с фладер или с надлъжни жилки. Накрая дойде реалната мостра - парче от мдфа с конкретния закупен вече фурнир, а тя е определяща, защото всеки фурнир хваща различно. И се оказа, че както сме мислили цветовете за спалнята и кухнята, накрая стана таман наобратно - разменихме ги.  Та не мисля, че е толкова лесно с избора.

# 342
Много благодаря на всички за съветите. При нас работата е малко “побългарена”, в смисъл, че проектантът е сестрата на половинката, а фирмата в която работи тя ще ни изготви проекта. Та няма да имаме проблеми от тяхна страна със заяждане, но ми се ще да им създадем възможно най-малко грижи защото няма да спечелят от нас като “клиенти” все пак. Варианта, който е дала Зори мисля че ще сработи и при нас, така че мисля да дам зор да действаме. Няма да сменяме ел инсталация в сграда на 10 години, а тръби само ако се наложи, дано не! Знам точно какво искам, избрала съм цвят, гръб, разпределение, уреди, под,  вратичките ще ги поръчаме от друго място, само за плота се колебая все още.
И аз не си завиждам за предстоящото, но толкова се вълнувам за първата кухня в живота ми, че всичко ще изтърпя! Стискайте палци!

# 343
  • София/Варна
Здравейте,  има ли материал за вратички , който да не се кантира, да не е едноцветен. Искам гладки, шарени врати без кант. Настоящата ми кухня е от пдч, всичко е екстра, но на няколко места  покрай канта е влязла влага и пдч-то се е надуло. Надявам се в обозримото бъдеще да правя друга кухня и искам да избегна, недостатъците на настоящата.

# 344
Без кант - МДФ с фолио отгоре (Модекс) или МДФ с боядисване. Не знам дали може да стане шарено. Другата алтернатива е масив - той си има фладер.

Общи условия

Активация на акаунт