Нашите кухни - 81

• 56 579
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Аз нямам сушилник, не че не искам, но не намирам подходящ за моят дървен плот. Мивката ми е 60 см., достатъчно голяма, за да държа постоянно в нея едно нещо от ИКЕА, в което оставям ножове или дъските след измиване. Остава достатъчно място от мивката за едно норламно ползване. Предварително бях харесала една друга мивка на Бланко, с по-малко корито, но с малък отцедник отстрани, но като отидохме да купуваме ряско смених избора на модел и цвят Simple Smile)) Ако трябва да измия случайно нещо по-голямо, слагам една кухненска кърпа на плота да изсъхне и след това прибирам веднага. Но в общи линии, всичко мия в миялната, освен дъските за рязане.

Рейлинг система нямам, много ми е жал да си дупча красивите плочки, за това държа приборите за готвене в две съдинки за тази цел от двете страни на котлона - едната е с дървените прибори, другата с пласмасовите. В чекмеджето под котлоните държа всички останали силиконови шпатули и телове за бъркане.

# 316
Кати, аз затова се чудех дали могат рейлингите да се закачат на дъното на горните шкафове, точно за да не се дупчат плочките/гърба на кухнята. Мисля си, че няма да е толкова тежко, все пак самата релса и приборите не са много тежки.

Имам кухня, в която има цифром и словом 2 долни шкафа - един с мивка 1 м. и още един 1,20 м. Мивката е в ниша и по ширина 90 см. - излиза малко извън шкафа, съм сложила релса с кукички, на която са закачени всички прибори за готвене. Сушилникът - онова телено нещо, евтинджос някакъв, е закачено на стената зад мивката на 2 най-обикновени кукички от железария за по-малко левче. При мивка 60 см. просто няма друг начин. На този сушилник мога да сложа с добра организация и чинии, и чаши, купи и 1-2 тави/тигани, плюс прибори, една цяла пълна дълбока мивка. Върху самия плот и частично мивката имам пластмасова тавичка за изцеждащата се вода. В шкафа под мивката държа тенджери/тигани, а в другия шкаф 1,20 м. държа чинии, плата и т.н. Просто друго място няма.

И още нещо се чудя. Когато си проектирате или ви проектират кухните, по-конкретно горния ред, на каква височина слагат рафтовете, така че да могат да влязат и по-високи чаши. Имам проблем с горен модулен шкаф - не могат да влязат на височина едни чаши за бира - не халби, а високи на дебело пънче отдолу, както и едни чаши за вино едвам-едвам се побират. Този шкаф ще си заминава така или иначе, но се чудех да речем на кой ред си държите тези чаши - на първия или на втория, и дали височината на отделенията сте я коментирали с фирмата.

# 317
  • тук-там
Относно височината на рафтовете - пробивате няколко височини и си местиш рафтовете според съдовете. 
За мивките - и аз нямам отцедник - не ги харесвам, но не ми и трябва. Всичко отива в миялната.
Има ли мивки, които са изцяло с хоризонтално дъно?
В моята една чаша не мога да сложа, без да се кълбучка и свлича към сифона.
За следващата кухня съм замислила мивка с две корита - малко и голямо - малкото  - по-скоро за отцеждане на плодове, зеленчуци и т.н... има едни мрежи, които се поставят вътре. Голямото за сифон с мелница.  Някъде съм мяркала и супер идейни покривала за мивки, но трябва да са вградени.

# 318
Отделно от теленото нещо и от тоталната липса на такова, има и компромисен вариант - “сгъваемо” . Попива идеално.

# 319
В предишната кухня имах тава система с пръчка за закачане, но ми беше писнало нещата да са прашни, особено пък ако ни няма седмица-две и всичко е за миене. В сегашната нямам.

# 320
Nelka,сподели минусите на вградения хладилник, че се колебая за такъв
Няма минуси, аз ползвам такъв. Красиво е.  Произвеждат се всякакви хладилници и фризери за вграждане, не е верно, че не може да се смени.  Моят е висок 2 метра с фризер. Ползвала съм и по-малък, под кухнениския плот. На мен хладилника ми изглежда грозен, ако не е вграден.

Единсвено, не можете да си лепите магнитчета от пътешествията. Simple Smile

Последна редакция: нд, 09 фев 2020, 23:18 от Pepina_n3

# 321
Има ли мивки, които са изцяло с хоризонтално дъно?
В моята една чаша не мога да сложа, без да се кълбучка и свлича към сифона.
Търсех да не е напълно хоризонтална, че с оттичането става проблем иначе. И да не е от най-модерните-съвсем ъгловата, нещо такова
Скрит текст:
че се чистят с повече яд, а да е малко по-заъглена
Скрит текст:
. И аз не харесват отцедник. От доста време нямам и се оказа, че изобщо не ми липсва. Нямам и телено, всичко отива в миялната.

# 322
  • тук-там
Относно хладилниците - за новата кухня мисля да сложа два идентични, но със сменена посока на отваряне, т.е двете врати ще се "срещат" в средата.  Има много красиви, изобщо няма да личи, че са два. Гледам ги новите, големите... ами .... от към вместимост не ме очароват.
Аз и две миялни съм замислила... В едната отиват мръсните - като се напълни - пускам. В другата стоят чистите -малко като ролята на шкаф така или иначе едни и същи неща циркулират в употреба.

# 323
  • Варна
Има големи хладилници за вграждане, но цените им са доста високи. Иначе аз бях харесала няколко модела на Либхер, обаче са над 5000

# 324
  • на Мелмак
Аз имам мивка с две корита, имаше и телени кошници, толкова да съжалявам! Заема ми място второто корито и изобщо не го ползвам. Бях сложила и вграден отцедник в шкафа над мивката, който се оказа, че изобщо не използвам. Него го махнах. И аз не харесвам телени/стоманени отцедници. Имам много чаши и чинии, така, че тези които ползваме и слагаме в съдомиялна да не ни ограничават. Мивката използваме за миене на ръце и плодове и зеленчуци Grinning Имаме малка мивка в друг апартамент със съдомиялна, ами много по-удобна ми е. Хвърлих отцедника, който наследих. Хладилника ни е голям с две врати, често ми е малък. Не ми пречи да не е вграден.
Сега събирам идеи за модулни кухни от, които сте доволни. Ако имате такива от вас. За апартамент под наем ще е. Не мога да поръчам - времево и логистично ми е невъзможно.

# 325
Wild rabbit, при мен е така. Височината е 21.5см. От скоро я ползваме, но сякаш не сме срещали затруднения с достъпа до който и да е вид чаша.
Скрит текст:

# 326
  • София
Като ви слушам за тия наклони се чудя при вас ли  грешно  е монтирана мивката или при мен.... С мивка Тека супер боул съм с малкия отцедник.Абсолютно хоризонтален е върху плота и спокойно си държа каквото и да е без да се клати....Ходих да тествам специално след прочетеното тук

# 327
  • Раковски
Мивките трябва да имат лек наклон за да се отича водата, не такъв, че да се търкалят чашите.

# 328
И аз съм пред същата дилема. Дължината на кухнята е  3,60. Свободно място ще е само над съдомиялната до мивката и 40 см от другата страна на мивката. Ако сложа мивка с отцедник, ще изгубя тези 40 см. А и не харесвам отцедник, нито телените аналози.

# 329
Записвам се и аз в темата. В процес на оформяне на идея за кухня сме. Площ: около 5 м2 отворена обединена с хол 27 м2. Първо ще ви прочета.

Общи условия

Активация на акаунт