Нашите кухни - 81

• 56 665
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Бленда май казват на тази "летва", която е между комина и шкафа. Тя не е част от шкафа, но е сложена, за да може да се отваря вратичката, без да се удря в комина.
От предишни дискусии схванах, че част от фирмите, които уж правят кухни по поръчка, всъщност използват стандартни модули, които си ги редиш по желание като детски конструктор. Там, където се получава разстояние/луфт покрай модулите слагат такава бленда/летвичка за красотата най-вече. Т.е. блендите са неоползотворено пространство, но пък красиво.
Нямам нищо против красотата, да не си помислите нещо такова, просто не ми харесва да се губи и без това ценно разстояние.

# 556
Нис, горещо препоръчвам ако имаш място да избереш вариант с две корита. Отцедникът за мен е нещо супер полезно, приложимо за няколко неща, НО, внимавай с мивките Тека, че имам една такава и е отвратителна за поддръжка, всяка една капка остава, вижда се и прилича на много захабена. В темата се обсъждаха много доволни мнения на потребителки на мивки Тека, но от микролен.

Блендата според мен е и технологично необходима, за да може да се осигури спокойно и безпрепятствено отваряне на всичко близкостоящи вратички.

# 557
Ами нещо не намирам двойна такава от микролен и на мен не ми харесва много тази но за под плот почти няма разумни варианти. Всичко е към 1000 лв. Дайте идеи къде да търся

# 558
  • Сливен
Е не може ли и блендите да направят малко по- дълги? Притесненията им са от естетичен характер или конструктивни?
И нещо друго има обаче, според мен, на което трябва да се обърне внимание- от какъв материал и качество ще са вратичките и даже по- важно канта, за да издържи години наред без да се отлюспи. Не знам, там някой специалист да каже, Шадоу ако може да посъветва. Старата ни кухня, беше бетон, обаче всички кантове бяха отчекнати. Сега, в съвременното производство, дано това уязвимо място е ликвидирано.

Казаха ми така  трябва много точно да се измери комина вероятно е крив  и ще получи разминаване на вратичките понеже е на буквата Г . Голяма играчка е. Обикновено вратички без дръжки са прави само на права кухня.  Ще ги сменям. Исках и плот който да е слепени без свързваща  лайсна. Не са правили .  Оказа се че в нашия град Сливен само един майстор е правил такова свързване на плот.

# 559
  • Раковски
Права/крива кухня се е тая, не виждам да има причина да се направи както искате. Ся вече свързване без лайстна си е играчка. Много майстори ще кажат, че се раздува плота... ама аз съм виждал раздут плот с лайстна, точно от лайстната е тръгнало. 

Niss, ся тука има една уловка с тези мивки. Съвсем спокойно може да сложиш две мивки една до друга с около 5 см разтояние.

Под бленда в повечето случаи се води ивица (10-15 см) от материала.

# 560
  • Пловдив
Права/крива кухня се е тая, не виждам да има причина да се направи както искате. Ся вече свързване без лайстна си е играчка. Много майстори ще кажат, че се раздува плота... ама аз съм виждал раздут плот с лайстна, точно от лайстната е тръгнало. 

Niss, ся тука има една уловка с тези мивки. Съвсем спокойно може да сложиш две мивки една до друга с около 5 см разтояние.

Здравейте, можете ли да ми кажете каква е мивката от първата снимка, на П-образната мивка? Материал, качество и марка. Благодаря

# 561
  • Раковски
Pyramis  Athlos 1B 1D, смесителя е комплект заради цвета.

# 562
  • Пловдив
Pyramis  Athlos 1B 1D, смесителя е комплект заради цвета.

Благодаря, а като качество как е - лесно ли се почиства, оцветява ли се, лесно ли  се наранява и също така от горещи съдове как издържа? Ако знаете такава, качествена марка но от среден ценови клас???

# 563
  • Раковски
Тази мивка е на цена 346 лв, голямо корито +отцедник. Мивката е добра, издържат на топлата вода, но ако сложиш вряла тенджера в мивката може да се пукне, не съм видял боядисана мивка от този модел. За горе-долу същите пари се взима мивка на шок https://veto.bg/bg/product/%D0%BC%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B0-schock-formhaus-d100l която е малко по-голяма. Шок е по-марката, но малко хора могат да намерят разлика в материала.

# 564
  • Варна
Shadowman, признала съм те човек! Война съм водила за тези лайстни, не може и не може! И без водобрани може и без свързващи, както показа и то перфектно го правиш!

Да знаеш, ако ми се отвори обект във Варна ще те викам. Simple Smile Ако не за изпълнител, то за платен консултант.
Респект!

Пък въпроса, че бил крив комина - ами то в кое да е строителство правият ъгъл не е прав Simple Smile Дали е комин или не, винаги си има някакви отклонения.

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 13:17 от Doris

# 565
  • Раковски
Благодаря за добрите думи, но и аз си имам кусури, моите клиенти трябва да имат повече търпение понеже не съм бързак в работата си и преминавам през труден период в  кариерата (ако може да се нарече така).

# 566
  • Пловдив
Тази мивка е на цена 346 лв, голямо корито +отцедник. Мивката е добра, издържат на топлата вода, но ако сложиш вряла тенджера в мивката може да се пукне, не съм видял боядисана мивка от този модел. За горе-долу същите пари се взима мивка на шок https://veto.bg/bg/product/%D0%BC%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B0-schock-formhaus-d100l която е малко по-голяма. Шок е по-марката, но малко хора могат да намерят разлика в материала.

Благодаря много!! Хареса ми на Шок - куадро. Но незнам как ще се сложи батерията?

https://www.grandecor.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0 … 1%8F%D1%82%D0%B0/

# 567
  • Сливен

Много ми харесаха плочките от първата снимка. Може ли инфо каква серия са  за да ги потърся.Благодаря

# 568
  • Варна
Icho_68 при Schock QUADRO на плота.

Аз имам един въпрос за плотовете, виждала съм преди на едно изложение във Варна плот, който е леко издигнат по външния си край и това не позволява лесно да се стича надолу нещо разлято. Някой инфо? Ще опитам да намеря снимка.

# 569
  • Раковски

Благодаря много!! Хареса ми на Шок - куадро. Но незнам как ще се сложи батерията?

https://www.grandecor.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0 … 1%8F%D1%82%D0%B0/

Тази мивка е за монтаж под плот, тоест плота трябва да е от изкуствен материал. Смесителя се монтира директно на камъка. Инак тази е мивката за термоплот https://veto.bg/bg/product/%D0%BC%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B0-schock … nemo-n100-premium

lana76, ще питам, дано си спомнят

Общи условия

Активация на акаунт