Нашите кухни - 81

• 56 529
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
  • Norge

...Аз не ги харесвам тез нацвъканите на гърба, ама съм с такива поради финансови причини.

Дорис, споделям напълно мнението ти за контактите, поставени в средата на разстоянието между шкафовете.
За мен алтернативата колонка в ъгъла е несравнимо по-добра, от естетическа гледна точка.
Единичните/двойните контакти биха  могли поне да бъдат вдигнати плътно под самите шкафове, така са далеч по-незабележими.

# 661
  • Варна
А защо се налага да е по-висок? Ако плота е на 87-90 см от пода, пералнята спокойно влиза отдолу.
Разположението на микровълнова, кафемашина и тостер за мен е неудачно, освен ако котлоните са само за красота.
Ами защото тя е висока 85см + 3см плот + поне 2см пространство над нея, заради вибрациите и става 90-91см. Останалата част ще е на 88 см височина.
Котлоните ще са центрирани над фурната. Незнам защо изглеждат под микровълновата. Може би от ъгъла на проекцията.

Високо ли ще ви е 92 см? Според мен няма проблем да се вдигне останалата част. Къде се включва пералнята към водата, зад печката и към мивката? Така свободно стояща, отзад ще ѝ се виждат чаркалаци, маркучи, макар, като е до врата да не са много видими всъщност. Освен това повечето перални може да им се сваля капака отгоре и да влизат под по-нисък плот. Грешка, оказа се, че вече не е така Simple Smile
Най удобната височина на кухненски плот е около 10 см под лакътя на ползващия.

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 17:50 от Doris

# 662
Привет на всички имам нужда от съвет.
Правя в момента кухнята и имам следното питане: може ли да се сложи до вградена фурна свободностояща пералня? Уточнявам, че пералнята ще е самостоятелен шкаф (долепен до шкафа на фурната), защото ще е малко по-висок от останалите. Отзад е банята и на тази стена ще има мивка.
Прилагам скица за по-ясно. Размери 210см на стената с хладилника и 230см на стената с фурната.

Двете чекмедженца до хладилника, над миялната няма да ги има.
Редът е следния: свободностоящ хладилник, вградена миляна на 45см, ъглова мивка, вградена фурна, свободностояща пералня и над нея висяща микровълнова. Над ералнята планувам да сложа кафемашината и тостера.
Визуално много по добре е пералнята да е под плот и на едно ниво с останалите уреди. Нашата пералня не е за вграждане, но е затворена с вратички, което за мен е много по красиво, кухнята има по завършен вид. След време цвета на пластмасата се променя и не е много приятно.

# 663
Моите контакти са същия цвят като гърба на кухнята, и не се забелязват почти. На мен си ми харесват.

И аз така Simple Smile Най-удобно е да са точно на това ниво - по средата на гърба. И ако са добре избрани се сливат с фона и не дразнят. За мен тези колонки със сребрист цвят, при които целият обем е над повърхността, повече ми бодат очите.

# 664
Металните вертикални контакти ги пуснах като пример, те са и по-скъпи, в сравнение с бели или черни.  На мен ми харесват, защото могат да се сложат в ъгъл или точно под горния ред, така по-малко ще се виждат. Като се има предвид почти преобладаващото иноксови уреди в кухнята, металните контакти просто ще се впишат в този стил.
Не съм на етап да избирам контакти за кухнята, но мисля, че визията зависи и от цвета на гърба. Ако е бял/бежов - има много бели/бежови контакти, но ако цветът е по-тъмен, си мисля, че ще е по-трудно да се намери контакт, който да не изпъква на фона на гърба. Примерно на дървесен гръб доста по-трудно ще се намери подхождащ контакт.

# 665
О, има и за дърво, всичко има в днешно време Simple Smile

# 666
Сигурно е така, ЧС, но това, което съм гледала като готови кухни, в повечето случаи контактите се открояват на фона на гръбчето. Аз бих предпочела да не се открояват толкова.
Освен това аз съм от домакините, които не обичат да прибират всичко от плота, както вече знаеш. Мразя да разчиствам. Иска ми се тостер, кана, кафемашина да си стоят на плота и да не се налага да откачам едното, за да включа другото и да ми се мотат кабеляци.  Тези 3 уреда плюс един свободен за миксер или някакъв друг уред, който вече се ползва по-рядко и се прибира, ми трябват 4 контакта, значи 2х2 примерно. Които ще ми стоят в средата на гръбчето.
Приеми, че има хора, на които вертикалните контакти им харесват. Виж, дали са удобни не знам, още не съм си направила кухнята. И тези контакти, които Дорис показа и за които аз писах, не са офис контакти, а за кухня, би трябвало да са направени като за по-мощни консуматори. ЮСБ-тата вече ги слагат къде ли не, те са бонус така да се каже.

# 667
  • Варна
Така е хора всякакви. Харесвам на гърба да висят джаджи на релса, но не харесвам контакти. Всеки с маниите си Simple Smile за уредите предпочитам да са в шкаф с един авентос.

# 668
  • София
Контактите при мен са на около 10 см под горните шкафове. Направиха отвори в камъка и директно в него са захванати (дебел се оказа гърба).

Свободно стояща пералня бих сложила под плота. Вариантите са в зависимост от модела - или се маха горния капак, се вдига височината на шкафовете.
Шкаф над хладилник с дълбочината на хладилника.

# 669
  • София
Аз попаднах есента на  контакти които са като  на пуш и излизат от плота на кухнята на цял модул...Ама чак пък толкова.....Моите са си на стената и  нямам драма

# 670
Аз попаднах есента на  контакти които са като  на пуш и излизат от плота на кухнята на цял модул...Ама чак пък толкова.....Моите са си на стената и  нямам драма

Много са ефектни, обаче макар да ги дават за кухня не съм сигурна какво става с разливане на вода по плота, а в една кухня се случва. И не ми се струват достатъчно здрави - ако се натиска силно щепселът не знам какво става. Естествено, може и да греша. Но за други мебели са супер. И не са евтини Wink

# 671
  • София
А и ще се цапа около тях.

# 672
Може ли да споделите каква лайсна се слага между плота и гърба???? Гърбът на кухнята е релефна плочка плочка....

# 673
  • Варна
Тези съм ги виждала да излизат от горните шкафчета надолу и от страници хоризонтално. Явно са универсални.

# 674
  • Mostly in my mind
Момичета, как да сметна горе долу колко ще струва една кухня без ел.уредите? Става въпрос за около 6 м Г-образна кухня, класически/ретро тип. Нещо като на снимката. Знам,че всичко е относително. Зависи от механизми, материал, цена на ел.уредите.  Но горе-долу нещо като ориентир? Не сме се спряли още на фирма за изпълнението й.

Общи условия

Активация на акаунт