МАЙското човече с глас се смее вече!

• 14 474
  • 281
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте майчета на сладки бебета!
Искам да поздравя кърмещите майки от снимката. Супер сте! newsm10
По въпроса за имунизациите - тази седмица трябва да отидем за първата имунизация - Дифтерия, Коклюш, Тетанус, Полиомиелит и има още две, които не мога да преведа Embarassed Blush.Всъщност едното звучи като пневмония.
След два месеца процедурата се повтаря. След още два - отново.
Четвъртата имунизация трябва да е след навършена една година - Дребна Шарка, Заушки, Рубеола,

# 151
adi101 Поръчай си от пакостник: http://www.pakostnik.com/productdetails.php?id=577
предлагат 5 цвята..... може да ги нямат всички, но можеш да попиташ кои ги има на телефона : http://www.pakostnik.com/contacts.php

Ох , и Марк от няколко нощи вместо да удължава интервала прави обратното - преди заспиваше в 22 часа и откарваше до 3-4 / рекорда ни е 6 без 15 / , а сега ми се буди в 2 часа #Crazy . Давам биба и водичка , обаче са едни битки , мятане , мърморене , ужас  Shocked... а аз спя подпряна на кошарата . Дано отмине по- бързо !

Защо не се опиташ да го нахраниш...... може за това да не спи по-дълго...... дето ще се мъчите и двамата...... той да се върти, пъшка и плаче и ти..............висяща на ръба на кошарата........
Какво толкова....... Мони 3-4 пъти си връщаше нощното хранене и после пак се отказваше от него...... напоследък спи от 21 до 5 сутринта....... но поне веднъж....два пъти седмично явно не му стига храната и се буди да си дояжда,някъде към 1
eunos03 и ти.....защо ще тормозиш човека..... я си му дай да яде...... Simple Smile
А за през деня..... и ние напоследък все повече будуваме и раздаваме усмивки на околните...... имаме си и нова занимавка......пием кафе под някое дърво сутрин...... Мони много "говори" на листата......забавлява се човека.... колкото повече вятър.......толкова по-добре..... за мен Simple Smile

# 152
По въпроса за имунизациите - тази седмица трябва да отидем за първата имунизация - Дифтерия, Коклюш, Тетанус, Полиомиелит и има още две, които не мога да преведа Embarassed Blush.Всъщност едното звучи като пневмония.
След два месеца процедурата се повтаря. След още два - отново.
Четвъртата имунизация трябва да е след навършена една година - Дребна Шарка, Заушки, Рубеола,

Бебетата при вас са много щастливи Simple Smile
В БГ всеки месец има имунизация до 6-тия месец.....после на 1 годинка и после до годинка и 4 месеца още една Sad

# 153
Здравейте!
Писах,писах и всичко отиде на кино.Крейзи,мина ли ти зъбчето?
Кабранска,супер сте с това синхронно кърмене.
Моите мъже заспаха-така обичам много-те да се гушкат,а аз да си почивам Mr. Green.
Момичета болят ли ви гърдите след кърмене,без бучки и без напрежение,само болка-напоследък ме болят,особено едната,дали не е защото не цедя?Но пък нали кърмя на поискване?
Алекс понякога прави 6-7 часови паузи,понякога 3-4,както му е кеф на детето.
Лек ден и целувки от нас Hug

# 154
Малеееее, Страхотни снимки!!! Поздравления!!! Стават за корица на бебешко списание !!!!
За зъбите малко да се оплача: Моя свекър е зъболекар. И малко след като родих усетих болка на единия кътник. Бях чела някъде , че не са проблем упойките по време на кърмене. Отидох при него, но той беше  категоричен: "аз упойка няма да ти сложа, независимо дали някой казва , че може ". Ако знаете как ми стана криво.. Първо че си ме боля, а второ,че хич не ми хареса че някой така категорично решава вместо мен дали нещо е вредно или не за бебенцето ми. Та от тогава се разрових из нета и ето няколко линка, които доказват, че не е проблем упойката.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=103642.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=65007.0
http://club.biberonbg.com/read.php?10,125502,125502#msg-125502
http://66.230.33.248/discus/messages/39/1182.html?1123179475
Поздравления на всички празнуващи!!!! Днес беше родена моята прабаба, която ме е отгледала и  отдавна не е между живите, но беше най-невероятната жена на света!!!! Та да почерпя: beer party023 cook cook cheers Popcorn beer2 beer3
Adi101 -чадърчета има на илиенци в магазина на Чиполино по 15 лв. Но в събота имаше само 2 цвята- къри и кафяво. Иначе на различни фирми има чадърчета в Малечко
http://www.malechkobaby.com/index.php?m=320&category=126& … pc=118&lang=1
бул. "Константин Величков" 85
кръстовището с бул. Тодор Александров
имат на бебе конфорт по 50-тина лева
и още някакви по 30лв.
Обади се по телефона от сайта и ги попитай за цветовете. Дори можеш да си запазиш. Аз така процедирам.

Последна редакция: вт, 01 авг 2006, 15:55 от Екатерина

# 155
ахх майчета - ще се храним на поискване - пък дано се откаже чавенцето от поне 1 нощно хранене Praynig - че майка му ще стане сомнанбул  #Crazy

Кате, цедя след хранене (само докато омекне гърдата) - 5 - 10 или 15 мл - събирам и замразявам за "работни" дни,  че ми се налага от време на време. Не мисля че по този начин ще си докарам хиперлактация  Praynig

Иначе бебо вече постоянно "разговаря" с играчките, и се хили на всеки, който му се изпречи пред погледа - брей съблазнителче... Laughing "Плувам" го редовно във ваната и правим разни гимнастики и упражнения във водата - само дето на мама кръст не и остана - че през цялото време съм наведена над ваната и придържам бебока - и болииии - та после хайде упражнения за моя кръст Crazy 
как се въртят бебоците? Никола си свива крачетата към гърдите и те и дупето някакси натежават на една старна и той се катурва - а после само си обръща главата и пак се връща по гръбче. Ама не се е обръщал чак до коремче още.
Хайде до скоро!  Hug

# 156
Здравейте!
Утре от 10часа в Градската художествена галерия в Пловдив ще се ткрие изложбата от фотоконкурса за кърмачески снимки.Ако искате Пловдивски мами-заповядайте!

adi101,чадърчета ние си накупихме на Бертони,защото са по 10лв и освен това изглеждат здрави-аз от опит ти казвам,че на Чиполино се чупят много/имам вече два развалени/.На Бертони продават в Хиполенд и Метро,както и в повечето по-големи магазини:Щъркел,Бимбо,Вис Виталис...
 imar ,като влезете в Пловдив,след Скобелева майка/паметника,продължавате направо,на вторите светофари/отдясно има бензиностанция на OMV,завивате надясно и на 150-200м от лявата страна е Вис Виталис.Дано меи разбра обяснението..че така ми го обясни личния ми шофьор....Ако искаш мога да ти обясня и някои други детски магазини,защото аз лично Вис Виталис не ги долюбвам-цените им хич не са като на борса...И ако имате повече време-обади се...ще се радваме...АААААААА,сетих се и така става/дано да се ориентирате:
http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=f0ec447e3e30bafa5a265f5bb53b81 … mp;Map25_19.y=197

# 157

Ох - от 5 дена малкия пак е на 3-часов режим - и аз съм вече  #Crazy сомнамбул  #Crazy Как преди си спеше по 5-7 часа през нощта  newsm78 Сега съм се зарекла - ще го отучвам от поне 1 нощно хранене - почвам с залъгалка, ако не стане с вода, ако и това не помогне незнам ..... с рев!!

Сигурно и затова ми се ходи на работа (то и аз много си я харесвам и обичам, пък и имам 3 човечета дето съм изоставила без шеф...)

Shocked Мила, щом сега се чувстваш изморена, как така ти се ходи на работа!? Аз сега едва смогвам. Дори ми се обадиха че трябва да поработя известно време и хич не ми се ще.

Крейзи, как е зъба, мина ли вече? То и аз вече се замислям да отида на зъболекар че като гледам какво ви се случва.....

# 158
  • Бургас
Провдивски мами, страхотни сте!
Ние пак заспахме след обилна порция рев. Не знам вече какво е това чудо. Не иска нито в кошарата, нито в шезлонга, нито в люлката - само на ръце и то трябва да си прав, седнеш ли реееев. Кажете какво е туй чудо и има ли оправия от него. Снощи в 3 реши, че се е наспала - накърмих я в 3:30 и пя и гука в кошарата до 5  #CrazyПосле в 7 пак - аъъъъъъ, бууууу, айййййй.Че един глас вади вече, няма спане ако си около нея.

# 159
На мен днес ми дойде цикъла. Само да знаете колко ме боля. Боже все едно раждах. Погълнах няколко хапчета докато ме поотпусне.

Ние от днес сме в пълен състав. Градината излезе в отпуск. Аз съм на ръба на нервната криза, и само като се сетя, че цял месец ще е така ми идва да се  #2gunfire. Дамяна не спа на обяд и естествено деня мина в реване, реване и тръшкане. Накрая се закова и с едно кафе. Как можах да го забравя на пейката и да дам на малкия вода и ето че госпожицата го гъврътна на екс горчиво. То само това и трябваше и реването премина в истерия и аз покрай нея.

Аз също съм превърженик да не се отбива бебето насила от нощното хранене. Велизар вече напълно отказа (чакайте само да не чуе дявола) нощното мляко. 21:00-07:00 е това ме устройва напълно. Мъжа ми даже не си навива чесовник, малкия играе тази роля.

Пловдив, страшни сте.   bouquet

# 160
Здравейте от нас,
Пак не ми остана време да се включа няколко дни и не мога да ви прочета (ще кажеш, че си нямаме баба в къщи да ни помага - май помощта и се свежда основно до сутрешна разходка с бебка).
Крейзи оформлението на темичката отново е супер.smile3501 Браво на Лео, че е започнал да се надига. Ние вече по-рядко го правим. Сега сме си открили ръцете и основно се занимаваме с тях. Няма по интересно нещо от тях и от ръката на мама. Днес като й показвах една от играчките установих, че всъвсем целенасочено протяга ръчички към нея и я хваща (само където беше доста тежка и голяма).
Пловдивски мами направо съм възхитена от вас. Много сте готини. Съжалявам, че не можем да се присъединим към вас (едно че сме далече и друго, че за съжаление не кърмя).
Кларисина, Сиска редовно нощем стига до решетките, показва си ръцете или краката през тях или си притиска очите. Реших проблема като и сложих възглавничка отпред - хем я виждам, хем тя не може да отива напред.
Gal79 малко късно ти пиша, но ние при първата ваксина Пентаксим също вдигнахме температура и то на следващия ден. Цял ден давах Панадол (3 пъти). Вчера ни биха втората ваксина и този път само малко ни се зачерви мястото на инжекцията. Между другото сме 5610 и сме 61 см. Виждат ми се малко кг., но сигурно ще сме финни дами (за разлика от мама  smile3521). В тази връзка ние също се кандидатираме за запознанство с Александър на Velisa, въпреки че са на другия край на страната (и други кавалери сме си харесали).
Ла Ди Да Сиси също си пъхаше юмрука в устата, отваряше си пръстите и си бъркаше в гърлото, при което и се повдигаше и й ставаше гадно. Това беше няколко дни. Сега вече сама се научи да не прави така.
Хайде, че взех да се увличам. Целувки на сладките бебоци от нас със Сиси. newsm51

# 161
Ние пак заспахме след обилна порция рев. Не знам вече какво е това чудо. Не иска нито в кошарата, нито в шезлонга, нито в люлката - само на ръце и то трябва да си прав, седнеш ли реееев. Кажете какво е туй чудо и има ли оправия от него.
И ние бяхме така 2 дни, но днес пак е на мама ангелчето. Дано и при вас да е само моментно настроение.

# 162
Благодаря на всички за комплиментите  Mr. Green Стана ми мноого драго, вече ще вървя по-уверено по улиците (та чак ще се надувам  Sunglasses )  Flutter
Кате, много рано ще тръгва Георги а училище... цял месец преди БГ учениците  Confused
DaniStef , нека си се плези детето. Защо да си лоша майка  newsm78 Моята свекърва все учи бебетата покрай нея да се плезят и много се радва, когато успее. Аз в начлото си мислех да и забраня. но като гледам какво удоволствие изпитва се замислих, че няма нищо лошо.
Танче, ние с тебе май не трябваше нищо да прошепваме. Още на следващия ден пак му се събра секретче и сега има по малко  Cry Другият път като ви намалеят коликите не се хвали  Wink Peace
Мимозата - и ние се потим още от началото, но понеже ме бяха предупредили не се шашкам. Нормално е  Hug
LaDiDa , честити ти колектори за кърма  Grinning Видях в обявите, че си намери  Mr. Green Не, че те следя, просто видях  Peace Радвам се, че кърмата ти се увеличи  Hug А това с юмрука сигурно е много ггадно  Confused
velisa , Александър е страшно хлапе  Heart Eyes Много е сладък, чак ми иде да го целувам, целувам... до припадък  Crazy
ve4erniza , честити блузка и панталон! Ама какви са тия размери XS  #Crazy Аз се мъча в L-ки да вляза..  Embarassed А Марк колко е порастнаааал  Heart Eyes
змейковица , наистина е майка ми  Joy Аз така съм го написала, от името на Лео. На него му е баба  Blush Извинявай, че те подведох.
А н и , и Лео от два дни реве като новородено без причина  #Crazy Мисля, че иска внимание, понеже като го гушна се успокоява. Как реша да го оставя в леглото и надава писък, все едно всичко го боли. Много си го обичам, но дано свикнат сами, че едвам се издържа да ти е все в ръцете  Tired

Лелеее, снимките на пловдивските мами са страхотни  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Направо ви завиждам. Аз тук излизам сама  Cry "Приятелките" ми от бг-мама ме зарязаха, след като родих и не излизах с тях няколко дни  Confused А то е разбираемо, че с новородено, първо дете е паника малко то малко. А аз през бременността излизах само с тях и в един момент се оказах сама  Cry Абе....почти го преживях, ще ми мине  Grinning

Чакайте да ви се оплача каква съм патка  ooooh!
От както обявиха изложбата на кърмачски снимки, че ще е на 2.08 уговорих с нашите да вземем буса им и да дойдем до Пловдив. Тъкмо ще свършим и тяхната работа, мъж ми ще кара, ще вземем и количката на Лео и всичко ще е 6. Вчера моя мъж ме пита - дали да сме сменя в сряда да съм 1-ва смяна, че има мач...  Rolling Eyes и аз - МИ СМЕНИ СЕ... Преди малко с майка говорихме по телефона, доуточнявахме да тръгнем в 7,50 ч. утре сутринта и т.н. Прибира се мъж ми и аз му обяснявам...А той ме гледа ей така  Shocked Леле, викам си, кво ли казах...  newsm78 А той - "Ами аз нали се смених, ти забрави ли?"  ooooh! Лелеее, ква съм патка с патките. Не само забравих, ами и уговарям даже подробностите....  #2gunfire А и брат ми се прибраха от Италия изненадващо и утре щяха да идват у нас, та и с него отложих срещата..абе ужас  Tired

Обаче аз искам да ида на изложбата и да се запозная с тези прословути пловдивски майки, дето кърмят насред градинката  Mr. Green
Та измислих седното - хващам рейса и идвам  Mr. Green ААААА, майка ми как ме вбесява  #Cussing out Къде съм щяла да го мъкна тва малко бебе по рейсовете и прахоляците  #2gunfire
Пука ми кво ще каже, вече превъртам от нерви  Rage
Та, ще взема телефона на кабранска и змейковица от предишните теми и ще се обадя по някое време, може ли?  Flutter Да види и мойто тяло свЕт и ЗАсвети ора!  Joy

Айде, отивам да си доготвя и после пак ще дойда   bouquet

Последна редакция: вт, 01 авг 2006, 23:13 от crazybrat

# 163
  • Бургас
Крейзи, край никакви хвалби повече
Ние пак заспахме след обилна порция рев. Не знам вече какво е това чудо. Не иска нито в кошарата, нито в шезлонга, нито в люлката - само на ръце и то трябва да си прав, седнеш ли реееев. Кажете какво е туй чудо и има ли оправия от него.
И ние бяхме така 2 дни, но днес пак е на мама ангелчето. Дано и при вас да е само моментно настроение.
Нема моментно сестро, това е вече цяла седмица  newsm45

# 164
Пак съм аз  Mr. Green
bubinka, Ани,  , наболява си ме зъба още  Confused Аз днес не ходих на зъболекар, щото към 5,30 сутринта заспах след Аулин-а и спах до 12 на обед. Зъболекарката ми си е тръгнала, а и не ме болеше. Дано да не ме боли тази нощ  Praynig
А за циците - и мен ме боляха по едно време след кърмене. Тогава адски ми беше намаляла кърмата, гърдите - меки и празни  Tired . Обаче след 2-3 дни ги оправих и проблема приключи. Дано при теб да не е от това, а от самото образуване на млякото  Peace
Екатерина, благодаря за линковете към темите. Страшно полезни са   bouquet

А, да питам къде е тая галерия, дето ще е изложбата утре?  Blush Пишеше на главната, ама аз нещо не се сещам newsm78 , уж съм живяла там   Tired Вие няма ли да се събирате преди това някъде или направо там...
Аз се чудя да хвана в 8 или в 9 автобуса  newsm78 .  След 40 минути пристига автобуса и ще имам време да се разходя  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт