МАЙското човече с глас се смее вече!

• 14 471
  • 281
  •   1
Отговори
# 135
Страхотни снимки, много сте свежи , кърмещи мами smile3501

# 136
Лелеее, ще се гръмна  #Cussing out
От 2:30 като ме е заболял един зъб..само обикалям апартамента като лудите и 1ак м исе реве вече  Cry
Преди 15 мин събудих мъж ми да ходи до аптеката, че се не издържа  #Crazy
Чакам с нетърпение да стане 8:00 и съм първа пред кабинета на зъбарката. Ама така е, който все отлага...

# 137
Добро утро Hug
Аз си допивам кафето и 4акам моите звер4ета да огласят къщата, а и мъжо спи с тях та е свободен компа.
Крейзи благодаря 4е си ни добавила в списъка, а за зъби хи4 не ми се и говори още преди да забременея трябваше да се замисля, но пусто шубе, ама и като нямам грам свободно време Sad
 welcome на Ира, а на снимките сте големи сладурки, според мен няма нищо по-красиво от майка с дете в бятията, а пък три толкова готини, просто newsm74
А пък за запо4ване на работа не искам и да 4уя. Не знам дали е така с вси4ки майки с втори деца, но от първото някак като да ме беше страх все треперех и се притеснявах за нещо и нямах време да му се порадвам, а сега съм някак по спокойна и уверена /нищо 4е на 25-ия ден ни падна пъпа/ и гледам да и се радвам пове4е и да обръщам пове4е внимание и на каката.
Поздрави и целувки от нас.
П.С. Крейзи просто съм без думи от снимките, щото вси4ки преди мен са казали вси4ко.  newsm10

# 138
 Привет!
 Страхотни сте момичета.Снимката,където кърмите е номер едно.Веднага да я пратите за конкурса.Много е хубаво така,че се събирате.Тук в София за съжеление съм далеч от другите мами от форума,то май само малко са близко!А тези разстояния.И близо до в къщи няма парк Sad,трябва с трамвай или с метро да ходя и не става така!
  Крейзи,наистина си много фотогенична,ако имаш снимки от периода ти като манекенка прати,ще ни е хубаво да те видим!
  Аз както не исках да го уча да спи при мен,точно обратното правя,ама така ми е по-лесно,като мрънка,а не е гладен само подавам биберона,че иначе няма как!
   Явно имате хубави работни места,както и колектив,за да искате да ходите на работа(говоря за тези,които искат,а не за тези,които им се налага).Аз не искам ама въобще да се вясвам на работа,а и аз вземам малко повече от майчинството,така че най-добре да съм детето си.Не мога да си представя,че ще изпускам усмивки,думички и много такива неща,но понякога се налага.Разбирам майките,които са принудени да работят.
   Лек ден и до скоро!  bouquet

# 139
Добро утро!
Кабранска мерси че ме успокои. 2 дни в чудо се видях. Дано да си правя, че не мога да си позная детето.  Вече мислех да го връщам  Wink . Сега се е събудил от половин час и  ме гледа и си играе и аз спокойно си върша работата. Дано да е било моментно настроение. Снимките са ви страхотни, как ми се иска и аз да съм част от Пловдивската група. А какво става със снимките от Гълъбово.  Sunglasses
Да ви разкажа и нещо смешно, че вчера се бях поизнервила покрай детето и не ми се пишеше. Вчера с майка седнахме на една пейка да изядем по един сладолед и идва някакъв господин на около 40г , но ходеше с бастун и пита може ли да седне при нас. След малко пристига някаква, навярно жена му и като започна да му крещи че въртял любов на пейката и ме гледа мен. И го начичаше с епитети като "Курварин с курварин" и го изгони да се прибира. Така ни стана смешно с майка, ама то всякакви луди ги има. И след малко идва друг господин и пита може ли да седне. И аз викам на майка да ходим, че да не дойде някоя луда и тоя да пребира. Че аман от "любоввчера.  Laughing

# 140
  • София
СТРАХОТНА СНИМКА , МАМИ КЪРМАЧКИ Wink

МНОГО СЛАДКИ МОМЕНТИ СТЕ УЛОВИЛИ, МНОГО МИ ХАРЕСА И СТЕ ТОЛКОВА ГОТИНИ!!! ПУСНЕТЕ Я В КЪРМАЧЕСКИЯ, щЕ ОБЕРЕТЕ ОВАЦИИ!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 141
  • Варна
Здравейте готини МАЙски майчета. Всички изглеждате страхотно -и Крейзи и пловдивските мами. Наистина майчинството разхубавява!
Ние вчера бяхме на консултация - Криси и наддал 1.5 кг за месец и вече сме 6кг. Купих му гривничка със синчета че който го види се чуди дето е само на вда месеца. Аз все си мислех че нямам много кърма а то какво кюфте станало  Laughing
Добре дошла в БГ на Ира!  welcome   bouquet
И ние се потим яко, но това е защото пие доста вода.  Misc Baby Bottle
За обличаната дреха, която да се остави при бебето да ви кажа че прочетох друго в една книга- използваната калъвка от възглавницата на мама да се постели в леглото на бебето. Или да си вържеш тънко шалче на врата и след това да го завържеш на решетките на кошарката на бебчо. И аз ще ходя през септември и октомври на сватби -едната в София, другата в Стара Загора че се чудя как ще е малкото. Той е свикнал с майка ми, ще се гледат, но ме е страх да не се отбие... Абе като дойде ще му мисля.
Отивам да кърмя малкия...чао и приятен ден!

# 142
Добро утро и от нас!
Тази сутрин сме по-рано на линия,ама станахме за да гледаме"Тази сутрин"по БТВ-имаше теми за майчинството и за кърменето.По първата стан а ясно,че промените които се предвиждат определено ще ни хванат,като се прежалим за следващи деца/пък и ако успеем да се класираме на добре платени работи/,че майчинството ще стане 170лв от началото на 2007г/а минималната работна заплата ще е 190!!!/..за кърменето,почти нищо не успяха да кажат/или поне не нещо което да не зноем,но нямаше време/
Крейзи,дано не е нещо сериозно със зъба...лошото,е че сега,ни упойка могат да и слагат,не лекарства....аз така правих един,ама си е болка Sick/и най ме е яд,че тоя зъб го правявече за четвърти или пети път,ама като си нямам късмет със зъболекари...добре,че поне другите са ми здрави/
paizy,няма как да пратя снимката,щото изтече срока-обаче ако видя другаде конкурс на подобна тематика-веднага. Peace
Ани,готава съм да си понеса мъмренето,но последните пъти като идем на Гълъбово,съм толкова смачкана от градската жега,че като се разплуя сянка на хамака и направо изключвам....но ти обещавам в най-скоро време да ти направя фотосесия с изгледи от Родопите... Wink
А,за Ивко-аз съм почти сигурна,че е било моментно..пък и при подобни "сценки",нормално е да изрази несъгласието си....

# 143
Здравейте мамчета!
Леле че сте хубавици - пловдивските мами! Стархотни сте - щяхте да сте първи с тая кърмаческа снимка за конкурса Peace но здраве да е - следващия конкурс е ваш!

Крейзи - за зъбите - стискам палци да не те боли, че то сега и без упойка...но май местна упойка може newsm78
Ох - от 5 дена малкия пак е на 3-часов режим - и аз съм вече  #Crazy сомнанбул  #Crazy Как преди си спеше по 5-7 часа през нощта  newsm78 Сега съм се зарекла - ще го отучвам от поне 1 нощно хранене - почвам с залъгалка, ако не стане с вода, ако и това не помогне незнам ..... с рев!!

Сигурно и затова ми се ходи на работа (то и аз много си я харесвам и обичам, пък и имам 3 човечета дето съм изоставила без шеф...)

Дайте идеи как да поспиваме по повече - че през деня бебо дремва за 15-30 мин и отново се ококорва - а нощем спи по 3 часа - но за мен процеса е доста по-дълъг-  кърмене, цедене, носене на цеденото на долния етаж за халдилника, надписване на чашката и т.н. и то ми остава 2 часа и като прибавим трудно заспиване - абе вече 5 дена съм с по 4 часа сън на денонощие!!

Последна редакция: вт, 01 авг 2006, 10:46 от eunos03

# 144
Здравейте мамчета!

Тук днес е празник, Швейцария празнува рожден ден. Запасили сме се с фойерверки, но времето е гадно и вали, та не знам дали ще можем да ги изгърмим.

Пловдивските мами, супер сте!!! newsm10 newsm74

eunos, защо се цедиш след кърмене?
Според мен остави бебчето а си яде когато си поиска. Постави се на негово място да си гладна и никой да не ти дава да ядеш. През нощта го взимай при тебе, кърми го легнала, така и ти ще си поспиваш, а после не е нужно да цедиш, така само можеш да си докараш хиперлактация.

Все се чудя къде изчезнаха ГаляГ, Илиана2, Гвендолин, Ади02, какаду, лале, мешко, кат11, пипиив? Някой да знае нещо за тях?

# 145
Искам и аааааааааааз в Градската градина при вааааааааааааааас !!!! Леле , колко сте готини !  bouquet Ама аз ще " кърмя " със шише  Grinning!

Ох , и Марк от няколко нощи вместо да удължава интервала прави обратното - преди заспиваше в 22 часа и откарваше до 3-4 / рекорда ни е 6 без 15 / , а сега ми се буди в 2 часа #Crazy . Давам биба и водичка , обаче са едни битки , мятане , мърморене , ужас  Shocked... а аз спя подпряна на кошарата . Дано отмине по- бързо !

Чао !!! Днес сме канени на гости цялото домочадие , няма да готвя  newsm44 Laughing , а ще се правя " на хубава " / сега съм си навила косата и приличам на   animal085 / .

# 146
  • София
Здравейте, мами
Ние бяхме по селата тия дни, че много жега. Сега даже се чудя дали пак да не се спасявам обратно.

Миналата седмица бяхме на консултация и сме качили 1,200 кг, та вече сме 5,650. Даже малко се притесних дали Милена не наддава прекалено бързо. Другото което ме притесни е че доки каза че фонтанелата и е много малка и се затваря бързо Confused, ако давам вигантол да го спра, а аз до сега не съм давала.
Пловдивските мами сте №1 newsm10

За срещата на 5-ти ще дойда ако съм в София.

Знаете ли къде в центъра има чадърчета за колички. Някой беше писал за фемили-бг и аз си поръчах миналата седмица и казаха че няма.
 Hug

# 147
Здравейте момичета,
като гледам снимките и се чудя все такива хубавици ли сте си били или майчинството така ви се отрази newsm10, а дано и на мен така да ми е подействало Wink.
Благодаря, на всички за съветите, ще взема най накрая да сложа и аз обиколник, макар да ми се струва че е прекалено горещо още за него. Аз съм си купила плата с двойно лице и много дебела вата(защото стандартните ми се видяха много тънки и ненадеждни) и  ще взема да го ушия. Ще пробвам пак да постегна пердето с него имам видимост.
croco1 започнах да давам добавка (около 60мл) почти веднага след родилния дом, т.к. той се роди едро бебе, когато ми се налагаше да се изцеждам изцеждах около 100мл от двете, през 3-тия месец бях започнала да му правя по 80мл, но той много рядко я изяждаше цялата, а сега с триста зора, ако малко (10-20мл) смукне от добавката пак добре,а на пробните изцедих едва 60мл.
 От 3-4 дни започнах да му давам сокче (2-3 кафени лъжички на ден вече) от морков (противно на теорията за късното захранване), резултатът акото му се промени като цвят и консистенция почти като на възрастен човек, направо се ошашках днес. Добре че беше майка да ми каже,че моркова се давал за затягане и трябвало да добавям по 1л. круша или ябълка и пак круша. Мисля, че не толкова ранното захранване за децата е проблем, колкото количеството - виждам, че почнат ли да захранват всеки бързо стига до заветното едно бурканче, а според мен количеството затормозява мн.повече стомаха в сравнение с качеството. Казвам го от личен опит т.к практикувам лечебно гладуване по Л.Ковачева и зная какво се случва, когато човек е гладувал 20 дни.
Деян също се надига, но най вече прави мостчета изтласква се с крачета и така си  се придвижва из креватчето.
Лелееее Rolling Eyes май се олях.
Поздрави

# 148
  • София
Здравейте май-чета!
От днес започва месецът в който преди една година сме заченали нашите рожби,да са ни живи и здрави и Господ да ги пази!Мен нещо ме е налегнала меланхолията и ми е едно ревливо тези дни дано да ми мине скоро,пък и откакто Крейзи даде линкове за бременелските ни теми все ги препрочитам и ми става едно тъжно за този ми период,но дано да даде Господ да усетя пак сладостите на бременността.
Пловдивски мамчета Браво,страхотна снимка,незнам дали има по хубава гледка от тази.Аз въпреки,че дохранвам ми е много хубаво когато бебо чока от мен,така го чувствам по близо и ми е едно милно.

Все се чудя къде изчезнаха ГаляГ, Илиана2, Гвендолин, Ади02, какаду, лале, мешко, кат11, пипиив? Някой да знае нещо за тях?

За ГаляГ доколкото знам няма компютър в къщи си и затова не пише,а Пипиив я видях една събота в Южен парк,каза че са имали малко проблеми с малката,но слава Богу всичко е наред(много некадърни доктори има могат да те побъркат без причина),голяма сладурана е дъщеричката й.
 едно питане към Пловдивските мами:Къде в Пловдив се намира склада на ВисВиталис и как се стига до там,ако се влезе в града откъм Цариградско шосе?

# 149
  • София
Еееее, нямашеме само 3 дена (бях при мама  ppp), а  вие какво сте направили newsm74.
Пловдивските мами страшни сте Heart Eyes искам и аз така, ама пусто нямам парк наблизо.
Крейзи страшно парче си smile3556 ако стигна такива размери ще съм доволна.
 В събота бяхме на кръщене на племеницата, та да похваля мойта буболечка беше много послушна, спа през цялото време в църквата, а каката се скъса от рев. Аз се бях приготвила да кърмя пред църквата при най-малкото промрънкване, за да не пречим на ритуала, обаче след кръсщенето бях горда мама Hands Clap
Подхвърлих на татито идеята началото на септември да ни заведе на море, та той сега обмисля идеята smile3508
О! Да незабравя ДОБРЕ ДОШЛА НА ИРА welcome
Хайде приятен ви ден и много усмивки и послушни бебоци newsm03

Общи условия

Активация на акаунт