МАЙското човече с глас се смее вече!

• 14 473
  • 281
  •   1
Отговори
# 120
# 121
Здравейте, мамчета!
Не можах да се сдържа да не се включа. Щях да го направя още сутринта, като видях снимките на Крейзи, но малкото се събуди за папо. Сега спи и мога вече да кажа: Крейзи, ама много готина мацка си, страшно красива и както ти каза Кабранска просто женствена. А и цялата сватба е била много весела, като гледам по снимките. Как ми се ходи и на мен на такава веселба, чакам брат ми да се сети, ама на.. още нищо..
И Венци се поти доста, особено като го държа и го храня. Затова в тия жеги предпочитам да го кърмя легнала. Пък и той си тежи доста и вече ми е трудно да го нося. Днес ми се скъса едната презрамка на кенгуруто, докато бяхме навън. Добре че бяхме близо до нас.
klarisina, и аз мисля, че обиколника за креватчето е подходящо решение. Можеш и сама да го ушиеш. Има страхотни шарени платове за тази цел. Нашият е ушит от баба ми, по  средата е с малко вата, за да е по-плътен.
Накрая добре дошла в БГ на Ира!  Hug

# 122
Най-сетне и аз да успея да кача снимка Simple SmileАко някоя мадама от вашите ни хареса да пише ще ги запознаваме LaughingПоздрави и целувки на бебоците

# 123
Най-сетне и аз да успея да кача снимка Simple SmileАко някоя мадама от вашите ни хареса да пише ще ги запознаваме LaughingПоздрави и целувки на бебоците
Става ще ги запознаваме  WinkСладур ти е бебока  Flutter

# 124
Здравейте мами и малки беборани!
Два  дена не съм влизала тук и доста сте изписали - браво! Още не съм дочела, но бързам да отговоря:
Bubilina от къде да купя такава маргаритка, че и на моята помпа се прецака и аз си мислех, че е безнадеждно.

Пък да ти кажа - нашата количка е такава - с кошница за кола и Димитър е в нея от самото си раждане. Естествено има вътрешна приставка, т.е. нещо като подложка за новородено. Ще се пробвам да сложа снимки, но трябва да се върна в старата темичка и да видя инструкциите, че съм много зле - не мога да си събера мозъка.

Бобси, можеш да ги купиш от офиса на АВЕНТ - София, ул. "Иван Сусанин" № 26 тел. 955 51 15, 955 51 16.
Но ако помпата ти е в гаранция - заменят ти ги. Иначе ако не е едната струва 2 лева. Но сега са измислили една нова приставка вместо тези маргаритки - ако нямаш гаранция тя струва 4 лева. На мен ми дадоха такава - казаха, че за сега нямат рекламации, че тези маргаритки за няма и 2 месеца - 3 се прецекаха. Определено мисля, че е по-добре от маргаритките.

По въпроса за предпазване от забременяванането - напълно съм съгласна с мнението на Бг Вики - нищо не е сигурно в този етап, така че внимавайте. Като случая с хапчетата против забременяване със 100 % сигурност - като питали доктора кога да ги пият - преди или след секса, и той отговорил - вместо.
Сега дочитам останалите и пак ще се включа.

# 125
Хайде бързо да се включвам и аз , че темичките на листчето набъбнаха значително !!! А после ще тичам да правя пица докато моите хора са навън . Момичета , аз ли нещо съм кекава или какво ...- не издържам на натоварването от домакинските задължения Embarassed , то  newsm64 newsm79 1ironing wash hang направо не смогвам , а съм общо взето енергична  newsm78 , та по този повод някой питаше за работата - дааааа , много ми се иска да се върна , но на половин ден , че Марк много ще ми липсва / и батито и татито  Grinning/.

Кабранска , караш ме да се чувствам много специална Two Hearts - отговаряш ми стегнато и по точки , хе- хе ... и ти си добре дошла в София  newsm51.

И сега по ред - Крейзииииии ... да не се повтарям  newsm51 супер си !!! И ние се потим докато се храним , но основно по вратлето , нормално е ... от снощи идеално си центрираме със замах юмрука в устата , така се изучаваме , чакам скоро да си опита и крачетата newsm62...още не хващаме , но от 20-ина дни яко млатим играчките , като едновременно им говорим ...  newsm78 извинява ли им се какво ли ??? ...за надигането - ooooh!да не говорим , че както казва баткото " бичи коремни преси , брато " , вдига се до седнало положение , а след това се отблъсква с краката да се изправя Shocked...

Велиса , много е сладък бебока ти , на първа страничка , първата снимка !!! Ти ме питаше защо замразявам сокчета - ами за удобство и бързина , само вадя и хвърлям в шишето с малко водичка , пък ще гледам и за зимата да има , че с тези ценииии ooooh!.

Кате , ако имате хомеопатични за мускулна треска се пие Арника !

Кой имаше температура след ваксина ??? Дава се Туя 30 С преди и след ваксинацията , за да се избегнат усложнения . Я , като съм почнала за ваксините да питам ЧУЖБИНСКИТЕ МАМИ - какви са ваксинационните програми при вас , задължителни ли са ваксините и кои , а кои не ги слагат и т. н.  Може да ми пишете и на лични , че да не запълваме темичката ! Интересът ми е професионален и ще съм ви благодарна  newsm51!!!

Момичета , чухте ли , че щели да удължават срока на платеното 90 % майчинство ? Нас дали ще ни хване , защото звучи много добре - 200 или 400 дни ???

Целувам ви   mrstraetz... медалчетата за всички по ред   newsm47
Аааааааа няма пък ... има още ... ДА СЕ ИЗФУКАМ - вчера най- после си купих нещо след раждането - панталон и блуза ... сууупер , ама колко пари гръмнах ... мъжо пребледня smile3533 . Ако не е много жега ще се появя в събота с тях ... и влезнах в панталон XS smile3502 .

# 126
Качих снимчици на Марк на 29 -та страничкаааа !!!

# 127
  • Пловдив
Здравейте и от нас  Laughing  bouquet
Най-накрая смогвам да ви пиша, че докато ви изчета всеки път и не остава време да драсна някой ред  Crazy Сега използвам момента, че сестра ми е извела навън малчо  bowuu
Да ви почерпя с няколко дни закъснение   food010 Popcorn smile3510 beer3 newsm24
Калина стана на цели 3 месеца   newsm44 smile3504
Днес бяхме и на консултация и вече е 5 килца (с 1 кг е наддала последния месец) Все още сме с размерите на 2-месечно бебче, но така е... фини ще сме  Wink
Днес се запознахме с Ира Д в парка, голяма сладурка и свежарка е - веднага се вписа в нашта "заголи-цица" групичка  Joy hahaha И Елла е такова бонбонче да я схруска човек  Hug
Крейзи - и аз да подкрепя другите в комплиментите - Лео си има страхотна мацка за мама  newsm10 newsm03 Отсега си представям как ще се гордее с такава млада и красива мама след време   bouquet А баба ти е също много млада направо не можах да повярвам на надписа и го прочетох 2-3 пъти - щото реших, че е майка ти  Party
Ние също не хващаме играчки, но Калина се заглежда много и особено любима й е нощната лампа - на нея раздава такива сладки усмивки... жалко, че обикновено са към 5-6 сутринта  #Crazy hahaha 
На мен не ми се ходи на работа още, защото сега едва се справям, пък представям си и ако работех  #Crazy Обаче ако не приемат това за 90%, за което Вечерница пише, искам не искам ще трябва да се върна най-късно май месец догодина на работа, че ще закъсаме финансово  Sad Embarassed
Поздрави и целувки на всички бебчета и мами   bouquet

# 128
  • Бургас
Нашите пъпки излязоха наядено от комари или налазено от някоя друга гад. Само да ги пипна аз тез гадини, дето ми ръфат детенцето, ще видят те  #2gunfire. Сега ще се мажем с мехлем, но ме предупредиха, че бавно минават и може един ден да са почти минали, на другия пак да ми се блещят насреща. Подозирам аз, че разходките привечер в Морската градина нещо не и понасят - горкото ми пъпчасало чавенце, като маркирано е на челото.
Честит трети месец на Калина! Брей Змейковица ти се появи - че само те гледахме по снимки.

# 129
Здравейте!

Ирка добре дошла в БГ

Кате , Вечерница ти е писала за Арниката. Аз минах и без лекарства , защото започнах с фитнеса постепенно и нямах сериозна треска.

Еунос како работиш, че толкова много ти се връща на работа. А и Ладида ми е интересно какво работи. Мен пък хич не ми се връща. То аз си поработвам сега отвреме навреме и едва ми стига времето, а ако започна незнам как ще е.

И Иво вече се надига сам. Все иска някой да го вземе. И докато го храня се поти главичката му. Така е от 2-3 дни.

Нас няма да ни хване удължаван срока на платения болничен по бременност и раждане , който е 90% , за жалост.  Sad

Да ви се оплача от моето дете. Какво му стана от 2 дни реве като новородено. Аз досега никакъв зор не бях видяла с него и сега направо ще лудна. Преди само спеше и ядеше, а сега ако не е в ръцете ми или ако не седя до него и реве. Ужас! Вече не смогвам да се облека , за да изляза. И сега реве, но вече го оставих да си пореве малко, че нервите ми не издържат. Нахранен, преобут, и капки за колики започнах да давам - вече незнам , какво да направя друго!  #Crazy

# 130
Вечерница, досега се рових за ваксините, но не открих бележките Confused Виждам само, че са и били Hepatitis B  още в болницата, на 2 месеца и сега на 3 . Когато беше на 2 месеца и поставиха 4 ваксини, едната беше Hepatitis B, другата Diphtheria, Tetanus, Pertussis И другите две не ги помня, ако открия бележките ще ти ги напиша!
  Крейзи, много хубава сватба сте спретнали и всичките сте много хубави Peace
Нашта Йонка все още не се обръща, не се повдига и не хваща съзнателно предмети. Като се изключи, че редовно си маха бибата от устата и после се мъчи пак да си я вкара , но не успява Joy Бяхме на консултация и вече тежи 5 600кг, качила е 800гр. Най после педито склони и изписа кремче за пъпчиците, дето ни грозят 2-3 месеца. Защо така са тежки на изписване на лекарства, не знам, все природно го карат newsm78 Намазах с кремчето и за ден-два пъпчиците видимо се оправят. Предполагам, че скоро напълно ще се изчисти кожичката и. Иначе люспичките по темето са и там и аз често си ги беля Embarassed, голям ми е кеф Embarassed, а те падат с косъмчета. Дали ще и се смени козината с падането на бебешката кал newsm78
  Ирка, весело прекарване в родината, сигурно всички се радват много на Елла Hug И аз броя дните до нашето пътуване.

# 131
Да се разпиша и аз,че докато прочета и пак ще осъмна пред компа...
Вечерница, и аз вече почнах да си нахвърлям,на кой ,какво да пиша...че пуста възраст-абе и вие ли забравяте толкова/то вярно повечето сте младички,ама моето вече на нищо не прилича, а бях като  подвижна памет с много МВ Embarassed/..та затуй-веднага и по точки.Теб щях да те питам за ваксините-какво мислиш,че аз откакто четох книгата на Атанас Гълъбов/ и още няколко подобни статии/ вече съм много скептична.Затова -само задължителните,щото иначе трябва да се разправям навсякъде...и давам освен Туя/преди/ и Сулфур/след/-давам ги от Боаронските и в 5 или 9 СН
За потенето-то просто е ненормално ,ако не се потят децата в тая жега-и ние сме вир вода,то аз дето по принцип не се изпотявам много съм все мокра,пък тия сладури,напъхани по количките и с това гушкане... newsm78
Ръце и ние лапаме,ама аз като един цербер дебна и непрекъснато му тикам биберона в устата...няма лабаво... Naughty
За връщането на работа-направо ви се чудая на ентусиазма,бе  момичета-сигурно много си ги обичате работните места...аз пък искам колкото се може да си стоя вкъщи при децата/явно с тях се разбирам повече, а и ми е по-приятно/,ама май догодина ще трябва да  се замисля/ако не се замислим преди това за мома/
Ани,така са децата мила,през различни етапи минават,но дано това да ви е кратък етап. Peace.. дано и ти да го приемаш спокойно-знам че е трудно...но това ще облекчи ситуацията
smily_5q,нащите пъпчици и корички се поизчистиха основно след като намалихме ползването на измиващи средства,наблягаме на водата основно и вече Ивчо има по приемлив външен вид-дръжте се момичешки майки,че ми е голям чаровник/макар,че днес и на живо си я харесахме Елла,пък дано и тя нас!?!?/
Та,да не пропусна за срещата днес-ми то много мами,много нещо и все устатииииииииии Partyмлъкване няма...Ира и Елла са страхотни сладурани/но аз и казах,че само да се е оплакала от дете-тя такава кротанка...може за пред нас да е била,ама аз на очите и ушите си вярвам Wink/Ако има още не събрали смелост Пловдивски мами-по обед в Градската градина се събираме-отстрани на малката детска площадка.След малко и снимки ще кача,пък и други фоторепортери имаше-да действат...

# 132
Момичета.... относно майчинството..... нас не ни лови
Долното Важи след гласуване на закона на второ четене:
Ще е за бъдещите Simple Smile ..... лови бременните на които на 01.01.2007г. им изтича третия болничен от 135 дневния период......след това ще взимат 90% от заплатите си до навършване на 9 месеца на детето.
Реално това ще са пълните заплати,а може и да са отгоре...... понеже на тези 90% няма да се удържа данък....след навършване на 9 месеца майката ще взима 170 лева до навършване на 2 години на детето.......от 01.01.2007......тези 170 ще ни огреят и нас......засега толкова......не пожелаха да обвържат майчинството с минималната работна заплата, която за догодина ще е 190 лева....
Чакаме обнародване в Държавен Вестник

# 133
  • Бургас
Да бе, да им се неначудиш как пък сметнаха, че точно 9 месеца трябва да се взимат 90%? Да го бяха направили поне до годинка ...
Пък ние ще се радваме на 170 лв ...
Абе карай, все пак нещо направиха. Току виж по малко, по малко да се вземат в ръце. И да не забравим да отдадем заслуженото на всички, които се включиха в протестите - ето, че има смисъл.

# 134
Въпреки,че не ни лови,аз съм доволна,че поне нещо се случи и протестите имаха смисъл...
Сега обаче немога да се сдържа да ви покажа нещо от днес/надявам се Ира и Змейковица да нямат против/пък и нали ме научихте как се прави:

а ето и още снимки от Пловдивските мами:
http://snimka.bg/album.php?album_id=50914&photo=1

Общи условия

Активация на акаунт