В момента чета ... 63

• 49 319
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Прочетох две книги, които много ме впечатлиха.
"Хала" от Нейтън Хил- много интересни съдби, любопитни детайли от политическата обстановка в САЩ и движенията сред младите, за изборите в живота, семейството, приятелите и още и още. Мащабна, всеобхватна и въпреки обема си се чете бързо и леко. Имаше моменти, които леко ми доскучаваха и постъпки на героите, които малко ме дразнеха, но това не променя високата ми оценка.
"Искрица живот" от Ремарк- предполагам, че повечето сте я чели и коментар едва ли е нужен. Една от най- силните книги за мен. Изключителна, потресаваща и задължителна. Определено ми е фаворит от книгите на Ремарк, които съм чела("Нощ в Лисабон" и "Живот назаем"). Още я премислям.
Почти преполвих "Момичетата" от Ема Клайн. Засега не ме впечатлява особено- може би тръгнах с много големи очаквания заради добрите отзиви тук преди време или може би след предните две тази ми бледнее. Ще я довърша, но е като за 3/5*.
След 174 страници зарязах “Светлината, която не виждаме”. Не мога повече, дори не ми е интересно какво ще се случи. Тия кратки глави ме дразнят, не мога да се потопя в историята.
На мен много ми беше харесала тази книга. Мисля, че е прекрасна история на фона на Втората световна война, а към края беше доста драматично.

# 421
  • София
Аз също си мислех да почна да чета Библията. Чела съм разни отрязъци оттук оттам през годините.

# 422
  • София
Аз пък нещо не се спогодих с Питър Мей - и трилогията му за остров Луис съм изчела и Ще те защитя, но не ми харесаха. Не е "мой" автор. Sad
В момента чета "Черни секунди" на Карин Фосум и паралелно вечер гледам сериала "Мостът", та съм яко на скандинавска вълна. (любимата ми Simple Smile).

# 423
  • Бургас
Започвам,, Сенки в рая,,

Този сериал,, Моста,, така и не го потърсих да го гледам. Има ли го на Бг?

# 424
  • София
Има го с БГ субтитри, да. Но търси Broen, защото на Bridge излиза и някаква американска версия.

# 425
Уха , колко сте изписали...
Аз свърших двете първи книги на Джон Вердън от поредицата за детектив Гърни - Намисли число и Затвори очи.
Трудно ми вървят. Много ми е , не мога да намеря точната дума .. спънат. От една страна от тези психопати ми е гадно, от друга отношенията му със съпругата му са тип механична смес. Стигам до извода, че за мен  детективът се държи малко като човек със Специални Образователни потребност. Остнаха ми още две достъпни в електронен вариант. Мисля да опитам със следващата. Но наистина и двата случая  са някак масови и тежки. Верно че такъв му е профила на детектива и за това го търсят. Да видим нататък!

Мостът го гледахме с мъжа ми преди поне година, може повече, с бг субтитри. Но не знам откъде го е дръпнал ММ. Във връзка с каквото  писах горе и в Мостът детективката е със СОП...

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 19:52 от _re_ge

# 426
Мостът май го гледахме по Нетфликс, без да съм сигурна, супер много ми хареса.
В момента чета Човек на име Уве. Само тя ми хвана окото след Хиляда сияйни слънца. Даже неточно се изразих, не я чета, а я слушам в Storytell. Свалих приложението преди няколко дни, за да ми помага при разходките на куч и съм супер доволна. Няма такъв кеф.
И аз съм на скандинавска вълна, и на мен ми е любима.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 13:01 от Анонимен

# 427
  • София
Даже току-що си купих още едно скандинавско крими от неизвестна за мен авторка - Габриела Вестин: "Самотна пеперуда", от коша с намалени книги в Сиела. Дано е хубава.

# 428
  • Belgium
И стигаме до още един проблем - необходима е много агресивна реклама за непознатите автори (а повечето са непознати), поне на мен така ми се струва, а не всички издателства се справят добре с тази задача... Да не кажа, че има издателства, които изобщо не рекламират книгите си - тук пък имам предвид шведската антиутопия, която споменах по-назад - на Юханес Анюру.

Cioccolata
, като маркетолог искам да споделя, че понякога дори и с най-агресивна реклама някои нови автори просто не могат да бъдат наложени на българския пазар. Това се дължи на редица фактори, някои от които дори и няма как да бъдат взети предвид. Ето защо по-малките издателства, например трудно взимат решение за издаване на непознати автори, освен ако не са спонсорирани. Иначе си права, че малко издателства правят адекватна реклама, ако  я правят въобще. Но тук ще влезем в един много дълъг и тъжен разговор, та спирам Simple Smile

Лиляна, видях, че са ти препоръчали доста хубави антиутопии, аз ще добавя за мен великия Филип К. Дик. Той има страхотни антиутопии, любим фантаст ми е. "Станция Единайсет" също е прекрасна антиутопия, някой я беше споменал. Ако харесваш по-нестандартни антиутопии, бих препоръчала Чайна Миевил и Джеф Вандърмиър. Но имай предвид, че това са доста откачени автори, не изключвам възможността да ги зарежеш на 10-та страница.

"Лебедова песен" на МакКамън също е добра, сравняват я навсякъде със "Слбъсък" на Кинг, но за мен си има собствено очарование.

# 429
Лу, имаш право, понякога просто пазарът се оказва неподходящ за някой автор въпреки рекламата.

Дидка, имай предвид, че в "Самотна пеперуда" има няколко подробно описани сексуални сцени, които на практика нямат нищо общо с криминалната история и спокойно могат да се изрежат. Иначе книгата не е лоша.

# 430
Снощи дочетох :
https://g.helikon.bg/212589-horata,-koito-ne-go-zasluzhavaha.htm … IzuRoCFSAQAvD_BwE
....ах ,как завърши,сега ще чакам следващата:)
Това ми е една от любимите крими поредици!
Заредила съм няколко български автора,ще споделя отзиви,но след “Съседката”...май само аз не съм я прочела сред съфорумците тук:)
Успоредно ме чака и последния брой на сп.“Космос”....уводната статия е обещаваща за един пореден интересен брой!

# 431
Аз отложих "Съседката" и почнах "Парфюмът" на Патрик Зюскинд, но още съм на 16% и не мога да формулирам сносно мнение. Засега ми харесва, интересна е и даже вече започва леко да ме потриса. Досега с психопат, който се води единствено и само от носа си, не се бях сблъсквала. Много оригинално. Sweat Smile

# 432
Започнах Касандра Клеър - "Магистериум" - "Железният изпит" кн.1
Тръгна интересно ,ще видим по-нататък.

# 433
  • ул. "Мечтание"
Аз отложих "Съседката" и почнах "Парфюмът" на Патрик Зюскинд, но още съм на 16% и не мога да формулирам сносно мнение. Засега ми харесва, интересна е и даже вече започва леко да ме потриса. Досега с психопат, който се води единствено и само от носа си, не се бях сблъсквала. Много оригинално. Sweat Smile

Книгата е наистина странна. На мен ми е сред любимите. Както обичам да казвам - елегантно извращение. Тепърва ще те потриса вероятно още повече. Simple Smile Аз си падам по такива истории и не ме притесняват като цяло.

# 434
  • Бургас
Прочетох "Жените от кино "Роялъ"" от Леа Коен. Хубаво пише тази жена. Глава след глава всичките герои са реално съществували, /Търсачката го доказва/ и, току се появи "главният заподозрян", който е авторовата измислица. Но всичко изглежда реално. Накрая загатна за следващия си роман /или на мен така ми се искаше/
Нещичко за книгата..
http://skif.bg/index.php/preporachano-ot-vas/8486-po-sledite-na- … te-ot-kino-royala

https://bgstoryteller.co/2020/01/12/%d0%bb%d0%b5%d0%b0-%d0%ba%d0 … 0%b8%d1%82%d0%b5/

Мисля върху следващото четиво.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 21:59 от armeria

Общи условия

Активация на акаунт