В момента чета ... 63

• 49 239
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Морско момиче, и аз съм под пара в работата и започнах да чета "Седемте смърти на Ивлин Хардкасъл". Сама си стискам палци следващата седмица да е малко по-спокойна и да имам възможност да разпускам вечер с книжка в ръка.

Вени, стискам и аз палци да се насладиш на книгата, защото според мен си заслужава 🤗

Момичета, нека бъдем по-толерантни. Разбирам, че някои дори и анотациите не четат, но просто да изброяваме заглавия е безсмислено. Тук съм намерила толкова интересни книги и то защото някоя от вас е написала нещо за тях, което да ме грабне. Ако пишеше само заглавие, това едва ли би се случило.

# 631
Наистина анотациите понякога са прекалено разкриващи. Аз се учудих, че на "Другият" на Кинг още в анотацията е казано какъв ще се окаже "Другият", което за мен беше всъщност най-важното в цялата книга. Добре, че първо прочетох на английски, а после книгата излезе и на български и видях анотацията. Така че смятам, че е по-добре да не се разкрива прекалено много, дори да го пише в анотацията.

# 632
Прочетох "Големите надежди" на Дикенс . Върви бързо, но в началото не е много интересна. Накрая се случиха и се разбраха  толкова много неща, че оценката ми се вдигна с 1ца, та и давам 4/5. Написана си е баш за юноши, но има и лек криминален елемент .

Започвам "Закуска в Тифани" на Труман Капоти.

# 633
  • The Evergreen State
Моето мнение е че това в крайна сметка е обществен форум и всеки има право да пише където и каквото реши стига да не нарушава правилата на форума а не нечии персонални правила. Всеки може да изрази мнението си свободно и да се чувства добре във всяка една тема стига да не нарушава правилата на бг-мама а не нечии персонални правила. Не подкрепям някой да се чувства по-авторитет и да определя и цитира чужди мнения като неподходящи или подходящи.

# 634
  • София
Уф, и в тази тема разправии...
Прочетох между другото "Чернова" на Рандал  Силвис, рекламирана като "брилянтен, майсторски изваян трилър", само дето на мен въобще не ми хареса. Сюжета като действие може да се разкаже с пет изречения, а повествованието е запълнено с размишленията на героите, описания на всичко, което се мярка около тях и, разбира се - спомени, спомени, спомени за това, как са си спомняли... Криминалната загадка също не беше особено оригинална, поне според мен. Единствено интересен ми беше опитът на автора да пресъздаде начина на мислене на един писател и "кухнята" на създаване образите на неговите герои, но с трупането на цитати от Набоков и Е.А.По имаше явно елемент на престараване. Впрочем именно прозата на Е.А.По за мен е образец за психологизъм,  който може да ми "бръкне в мозъка" и да ме води, където си поиска, което доста малко писатели успяват.

# 635
  • Русе
Започнах ,,Последната картина на Ван Гог,,  😉

# 636
Относно анотациите давам само пресен пример. Наскоро споделих коя книга чета, друг ми каза, че книгата има втора част и аз веднага отворих да я сваля. И анотацията ме тресна в челото, обезсмисляйки четенето на огромния том на първата част, която още не бях завършила.

Ау, съжалявам, че заради мен се е получило така.  Sad

Иначе и аз избягвам прекалено подробните анотации. Усетя ли, че преразказват в резюме съдържанието, спирам да ги чета.
Нищо лошо няма и анотации да се пускат тук, и коментари по съдържанието на книгите, ама слагайте ги в спойлер. Така който не иска, няма да чете. Който отвори да чете, ще си е за негова сметка.
Едно цъкане на „Скрит текст“ колко излишни спорове ще спести...

# 637
На мен веднъж ми се наложи да скалъпя анотация (и пак не я приеха едно към едно, а я доизкусуриха), но много ми беше трудно - хем да да кажа достатъчно за книгата, хем да не разкривам прекалено много.

# 638
В момента чета три книжки успоредно, според зависи от настроението ми.
Тънкото изкуство да не ти пука - най-накрая стигнах до нея, до половината съм и ми върви добре.
Под бадемовото дърво - прочела съм около 1/3 от книгата. Засяга доста тежка тематика(за войната в Афганистан), за живота на хората по време на войната, за бягството на нашите герои и пътуването им с влака. Харесва ми. Като я приключа ще напиша повече.
Нещата, които синът ми трябва да знае за света - ех, прекрасна е! Вчера я почнах, днес я довършвам! Така се смея с Бакман, ама така готино разказва неволите на родителите! Страхотна книжка!!! Припомних си защо обичам този автор! 5/5*. Най - хубавото е, че на рафта ме чакат и Тревожни хора, и Брьонстад, и обмислям да препрочета Всеки ден пътят към дома става все по дълъг.

# 639
Приключих “Един аристократ в Москва”. Безапелационна 5-ца за мен. Много ми хареса, почти 500 страници ги сгънах за 2 дена. Очаквах да е мудна, протяжна и скучна, а тя се оказа елегантна, пълна със случки, размисли и обрати.

Започвам “Вълци” на Хилъри Мантел, първата книга от трилогията й за Томас Кромуел. A третата, дълго-дълго-очаквана книга тъкмо излезе на английски (твърди корици официално на 10 март, но я има вече и в Storytel.

# 640
  • София
На последните 3-4 страници сте обсъдили три от книжките, които си поръчах на намалението на Сиела. Нямам търпение да ги почна, но сега се наслаждавам на "Сянката на вятъра". Много увличаща книга.

# 641
Storytel има ли опция да си download-ваш на телефона и да слушаш off-line/в самолет да речем/?
Аз съм на "Нормални хора"....с първите 20-30 стр. на ме е грабнала все още,да видим....

# 642
Снощи започнах да чета "10 минути и 38 секунди в този странен свят". Едва в началото съм и не мога да преценя дали ми харесва. Има хубави отзиви, та дано не ме разочарова.

# 643
  • София
Storytel има ли опция да си download-ваш на телефона и да слушаш off-line/в самолет да речем/?
Аз съм на "Нормални хора"....с първите 20-30 стр. на ме е грабнала все още,да видим....
Да, може. Simple Smile

# 644
  • София
Започвам “Вълци” на Хилъри Мантел
Eлектронно дали се намира?

Общи условия

Активация на акаунт