Покупка на жилище - има ли смисъл да се чака още?

• 25 107
  • 469
  •   1
Отговори
# 240
Кешът е от значение. Голямо. Особено в кризисни времена.
Големите компании ибикновено имат по няколко финансови цели. Печалба след данъци, обороти и т.н. Свободните парични потоци / кеш са друго важно перо.

# 241
Последните 10 години има дефлация и асет инфлация породена от ниски лихви. Централните банки отчаяно(уж) се борят против дефлцията и се опитват да предизвикат инфлация, но няма и няма. Има недостиг на долари на световните пазари. Хората трупат пари и не искат даги харчат. Отделно технологиите и имовациите водят до дефлация. Темповете на инфлация преди 2008 са били много по-големи, но ит тогава инфлцията е на рекордно ниски нива откакто се измерва.
В момента в който спрат да правят QE и лихвите се вдигнат, всички асет класове ще тръгнат на долу.

# 242
В момента, ако имах примерно 50 хил лв, нямаше нито да харча за море, спа, ресторант /какви ресторанти, като са затворени/, нито щях да си купя жилище за инвестиция.
Каква екскурзия в чужбина в момента? /припаднал от смях емотикон/.
Каквои къде ще си купиш за тези пари?

# 243
Ще си купи спокойствие на семейството.

# 244
  • София
Мисълта ми беше, че има хора, които се хвърлят с 50 х начална вноска и ипотечен.

# 245
Ще си купи спокойствие на семейството.
Което е различно нещо от жилище за инвестиция, което Рокстар обяви, че ще си купи.
Мисълта ми беше, че има хора, които се хвърлят с 50 х начална вноска и ипотечен.
Тоест,ще теглиш кредит за жилище за инвестиция?

# 246
  • София
Ох, не мога!
Трябва ми адвокат! 🤣

# 247
Ох, не мога!
Трябва ми адвокат! 🤣
Що, ти не можеш ли сама да обясниш какво жилище за инвестиция ще купиш и къде с 50 К лева, което заяви?

# 248
За Благоевград примерно, 50К си една добра 50% вноска Wink

# 249
  • София
Благодаря, Ел Ал.

Не, не мога да обясня. Освен това аз съм казала, че "нито щях да купя жилище".
Четене с разбиране.

# 250
Благодаря, Ел Ал.

Не, не мога да обясня. Освен това аз съм казала, че "нито щях да купя жилище".
Четене с разбиране.
Е, А какво ще си купиш тогава? Или ще си ги дължиш в банката? Или "под дюшека"?
За съжаление, спокойствието за семейството е скъпа стока, струва доста повече от 50 К лева. Всъщност е най-скъпата стока.

# 251
Ох, не мога!
Трябва ми адвокат! 🤣

Не адвокат, психоаналитик ще ти потрябва, ако така вървят нещата с четенето с разбиране. След като агресията премине в депресия. Laughing
И аз често се чудя дали в България има читави психоаналитици, че май и на мен ми трябва.

# 252
  • София
Форумът ми е за забавление. Не може да ме депресира.

# 253
Хора, въпросът  е какво ще си купиш с 50 К лева, а не какво няма да си купиш с тях.

Ако някой е докарал до там форумът са го депресира, е наистина зле. И психоаналитик няма да му помогне

# 254
О, аз се забавлявах с няколко култови запитвания в темата "Бременна ли съм?". За едното, дори сега като се сетя, почвам тихо да квича (че е късно и да не събудя моите хора).

Общи условия

Активация на акаунт