Покупка на жилище - има ли смисъл да се чака още?

• 25 120
  • 469
  •   1
Отговори
# 285
ЧС, няма сейф, който да не може да бъде отворен. Стига да си струва съдържанието му.

# 286
ЧС, няма сейф, който да не може да бъде отворен. Стига да си струва съдържанието му.

Ох, боже, вечната контра. Ясно, че няма, ама е много малко вероятно заради моите мизерни кюлчета някой да направи взлом в подземния трезор на БНБ. Няма да му излезе далаверата. А и досега не се е случвало.

# 287
Ако някой разбие трезора на БНБ, със сигурност няма да е за твоите кюлчета 😃 Твоите са лесни, стига някой да реши, че си струва. Но пък ако ти нямаш  такова притеснение, ми хубаво. Твоя си работа.

# 288
Благодаря, Ел Ал.

Не, не мога да обясня. Освен това аз съм казала, че "нито щях да купя жилище".
Четене с разбиране.
Е, А какво ще си купиш тогава? Или ще си ги дължиш в банката? Или "под дюшека"?
За съжаление, спокойствието за семейството е скъпа стока, струва доста повече от 50 К лева. Всъщност е най-скъпата стока.

И защо спокойствието на семейството да струва пари?
И кой въобще определя на другите какво и колко струва чуждото спокойствие?

# 289
Благодаря, Ел Ал.

Не, не мога да обясня. Освен това аз съм казала, че "нито щях да купя жилище".
Четене с разбиране.
Е, А какво ще си купиш тогава? Или ще си ги дължиш в банката? Или "под дюшека"?
За съжаление, спокойствието за семейството е скъпа стока, струва доста повече от 50 К лева. Всъщност е най-скъпата стока.

Тръгна от репликата на Гого, че Рокстар ще си купи спокойствие на семейството с тези пари. Аз то разбрах като материална сигурност и това обсъждам. Ти какво си чела и  разбрала, не знам и не ме вълнува.

# 290

Идеята е, че ако хората имат тези пари в кеш,
ще са една идея по спокойни.
Но това не е общовалидно за всяко семейство, да не говорим, че хората с възможности
не държат 50 000 лв в брой
 а тези с нормален стандарт, няма как да спетят такава сума, за фонд "спокойствие".

# 291
  • София
Доколкото помня, в България сумата на депозитите беше някакви милиарди. Така че явно и кеш държат хората.

# 292
Ти какво си чела и  разбрала, не знам и не ме вълнува.
[/quote]

Poppea, то и аз само за малко се развълнувах, че плямпаш във всяка тема от тоя подфорум, ама бързо ми мина.

# 293
Poppea, то и аз само за малко се развълнувах, че плямпаш във всяка тема от тоя подфорум, ама бързо ми мина.
Ми хубаво. Значи може вече да пишеш по темата, ако имаш какво, вместо за моите писания.

# 294
да не говорим, че хората с възможности не държат 50 000 лв в брой

Защо пък да не държат? Всеки държи някакви готови пари за резерв и за оперативни нужди, а  точно за заможните 50 000 не са голяма сума. По-бедните държат 10  000 или 2 000.

# 295
  • София
Дори да не си си поставил за цел и да ги чистиш периодично, се събират.

А и точно защото не можеш да си купиш 1 жилище с тях, в какво ще ги обръщаш? Биткойни? Злато?

# 296
Именно, преди да ги направиш нещо трябва да се посъберат, няма да инвестираш 5 или 10 хиляди?

# 297
да не говорим, че хората с възможности не държат 50 000 лв в брой

Защо пък да не държат? Всеки държи някакви готови пари за резерв и за оперативни нужди, а  точно за заможните 50 000 не са голяма сума. По-бедните държат 10  000 или 2 000.
Зашото парите ги "завъртат" винаги, за да правят още пари. Говорим за хора с честен успешен бизнес.

# 298
Честен или нечестен никой умен човек не стои без буфер. И този буфер обикновено е подвластен на йо-йо ефекта - набъбва, после намалява, после пак набъбва, ама винаги се внимава да не остане човек на нулата. Наскоро ми се наложи да допусна такова нещо - за около седмица само бяхме останали на около 6000 лева, ама се налагаше заради една инвестиция. Но не ми беше комфортно, малко като гола се чувствах.  Веднъж пък, защото нямах достатъчен буфер, ми се наложи да продавам злато, за да си платя апартамента, което не беше най-печелившото в дългосрочен план, ама там покупката вече беше неочаквана и доста голяма, та е разбираемо, че буферите не стигнаха. Ама принципно да се остава без буфер не бива, а колко да е този буфер зависи именно от състоянието на човека и по-заможните имат по-големи буфери.

Това с въртенето на парите е вярно принципно, ама не се влага всеки лев и то веднага щом ти падне. Изчаква се и подходящ момент, и да имаш достатъчна сума, че да има смисъл.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 17:16 от Черна станция

# 299
Здравейте,
отдавна чете темата, както и другите теми в секция Жилища и имоти.
И мен ме терзае въпросът, който авторката на темата е задала. В чуденка съм какво да посъветвам сина си, който има намерение да купи жилище в София. Само да вметна, че живея в малък областен град и трудно приемам цените на жилищата в София:anguished:
Синът и моята -кандидат снаха живеят под наем, имат спестени 70 х. лв. и за сега добра работа. Вие как смятате, удачен ли е моментът за купуване на жилище сега или е по-добре да се изчака?

Общи условия

Активация на акаунт