Покупка на жилище - има ли смисъл да се чака още?

• 25 096
  • 469
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря на всички, във всяко мнение има доза истина.!

# 316
И аз съм на мнението на Гого да не се меси свекървата. Ако я питат за нещо конкретно и може да даде съвет, добре. Иначе "мълчанието е злато" 😄 Това от позицията на снаха  и вече почти  свекърва го казвам, Ако е рекъл Господ, да са живи и здрави децата, пу-пу!

# 317
Аз съм ЗА хубав квартал и задължително с ТЕЦ. Ако трябва по-малко, но на хубаво място.
Като си народят децата, лесно се продава на повишената във времето цена и си купуват по-голямо.
Не забравяйте и, че обикновено доходите се повишават във времето, така, че ще могат да изплащат по-голямото в хубав квартал.

# 318
Аз пък съм ЗА да им се представи алтернативата - по-малко и по-скъпо (в по-скъп квартал), което после да продадат и да купят по-голямо или по-голямо в приличен добър квартал, без да е в най-скъпите квартали, сега, за да не се налага след 5-6-7 години пак да правят упражнението продажба - покупка - ремонт. И те да си решат - "децата" явно са свестни и разумни, нека това да е тяхно решение. Ролята на свекървата е да ти накара да помислят, да не пропуснат нещо, което заради младостта и липсата на жизнен опит не са и помислили за него.

П.С. По-малкото в скъп квартал, като му се повиши цената след време, означава, че и на по-голямото в по-скъп квартал също ще му се повиши цената, няма втората да замръзне.

# 319
  • София
Не е задължително да е пропорционално покачването. Но това е много трудно да се предвиди.
Опира вече до конкретна демография, град, нужди, особености, възможности, хора и тн.
Понякога тези с по-добра локация се покачват. Стига да има кой да извади парите.
Най-добре да се търси това, което отговаря на нуждите, 7-10г напред. Това поне по-лесно може да се предвиди.

# 320
Разбира се, че не се знае с колко ще се покачи, но и малкият, и големият в скъп квартал все ще поскъпнат. Просто противоречи на пазарната логика малкият да се покачи, а големият да не поскъпне. За един и същи квартал говоря все пак.
Споделям и мнението на Танграта за перспективата от 7-10 години напред, ако е по-малко много бързо от един ремонт ще се хвърлиш на друг ремонт, които освен парите са много времеемки и изнервящи.

# 321
Доколкото помня, в Изток градините бяха малко. Аз хич не го обичам този квартал, а съм прекарала доста време там. Един ми е такъв, тъмен.
Покупка и ремонт е огромна и тежка задача. Аз съм разказвала - ние имахме готови 48 х евро, но не се решихме да купим голям апартамент и да го ремонтираме.

Така ли? Добре, че чета този форум да научавам такива важни неща Simple Smile
В друга тема не помня коя потребителка разпенено ми обясняваше, че отсам околовръстното не било възможно да се влезе в градина дори с максимален брой точки.

Дъщеря ми влезе с възможно най-баналния брой точки за двама работещи родители още на първо класиране. Девет от десетте й приятелчета също. Десетото влезе на томбола - ако родителите му не бяха правили някакви гига изчисления, местения, броене на кандидатури, смятане на проценти и т.н., сигурно можеше и по-рано да го приемат, ама така се случи Grinning
В Изгрев предстои строеж на нова градина, отпуснато е място, движат се и там нещата.

Оставете ги сами да решат къде искат да живеят. Може и да се наложите, но ще е пирова победа - след това ще имат повод да ви обвиняват за наложеното решение. Ясно ми е, че свекървата винаги иска да има последната дума, но има битки, които е по-добре да не се водят.

# 322
Аз пък помислих, че жената просто иска да ги посъветва, а не да се налага.. но май всички сте на различно мнение Grinning

# 323
А какъв съвет може да им даде - нито живее в града, нито тя ще изплаща имота...

Ако тя плаща - направо да купува каквото иска, не да ги убеждава, че тяхното не е правилно, а нейното.
Но ако ще си плащат те, да решат сами какво е добро за тях.

# 324
  • София
Emma, казах "доколкото помня". Интересувала съм се от ДГ преди 7 г. Прости ми. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 325
Emma, казах "доколкото помня". Интересувала съм се от ДГ преди 7 г. Прости ми. Stuck Out Tongue Winking Eye

Ето, обясних ти съвсем добронамерено какво е положението с детските градини в Изток.

Grinning Незапознат човек лесно ще се обърка от такива постове "щом е скъпо, значи е много кофти", нали... Все от хора, които нито живеят наблизо, нито имат реална представа какво се случва на място. И нямам предвид само Изток или Изгрев - те дори рядко са обсъждани, - далеч по-често така се омаловажават предимствата на скъпи квартали като Лозенец, хубавата част на центъра, южните квартали и т.н.

# 326
Просто противоречи на пазарната логика малкият да се покачи, а големият да не поскъпне. За един и същи квартал говоря все пак.
Не съм писала, че големите няма да поскъпнат, а че младите ще имат след време по-големи приходи и ще могат да изплащат по-големия апартамент. Това е логичното, от опит говоря, все пак. Даже може да не се наложи и продажба на по-малкия.
Всеки си прави избора сам, но хората се допитват, особено когато става въпрос за имот. Повече мнения- по-добре. И пак се намеси темата със свекървата, таз ужасна героиня във форума:neutral_face:

# 327
  • София
Напротив, малки апартаменти се търсят много повече! И за жилище, и за инвестиция. Тъсенето повишава цените.
Нашият, анпример, е отхвърчал в небесата по цена!

# 328
Защо се нахвърлихте на жената? За да пише тя тези въпроси вероятно децата са коментирали и споделяли. От написаното аз не разбирам налагане, а просто опит да помогне по някакъв начин.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 11:22 от blackcat6

# 329
Това вече са други неща - семейни отношения, собственост и т.н. Те да си се разбират - от кого парите, на чие име апартаментът. Въпросът беше - сега ли да купуват или да чакат? И мисля, че отговорихме.

Общи условия

Активация на акаунт