Покупка на жилище - има ли смисъл да се чака още?

• 25 084
  • 469
  •   1
Отговори
# 330
Това вече са други неща - семейни отношения, собственост и т.н. Те да си се разбират - от кого парите, на чие име апартаментът. Въпросът беше - сега ли да купуват или да чакат? И мисля, че отговорихме.
Съгласна съм, но когато жената спомена за квартала и й се нахвърлиха...

# 331
Сега дилемата ми е - по-малко в хубав квартал или по-голямо в друг?
Малко в хубав квартал.
Прите си стоят в имота.

# 332
  • София
В София кръгът на "хубавите" квартали е по-широк Simple Smile
Не вярвам апартамент в Младост/Дървеница/Гео Милев/Дианабад/Ст Град да не запазва парите в имота.

# 333
Младите да си решат кое им е приоритет: локация или квадратура. Ако те си го изплащат, те да му мислят, а времето ще си покаже дали решението им е било правилно.
Без деца им е широко още около врата и съм сигурна, че много от критериите и приоритетите ще се променят, но това е кръговратът на живота и колкото и по-старото поколение да се опитва да предаде опита си по- нататък, за да предпази  младото поколение , то трябва да мине само през отделните фази, да си натрупа собствен опит и да си вземе поуките от допуснатите от тях грешки.
Аз лично от моята камбанария съм за повече квадратура, и по-непрестижен квартал. Да се оглеждат, активно да се информират, да си претеглят плюсове, минуси. Могат да направят огледи информативно, да се поразходят в различни квартали на София,не само в тези, които познават, пък може да се изненадат. Да отидат в различни банки да се запознаят с условията за кредитиране според тяхната индивидуална кредитна история. Имат предимството, че не бързат, няма обстоятелства, които ги притискат да вземат прибързано решение. В момента , в който си избистрят тези неща,  имотът сам ще ги "намери".

# 334
Младите са свикнали в Изток, но на хубавото лесно се свиква и трудно се отвиква. Затова и пина жената, защото децата искат в Изток, но тя не е съгласна с цената. Само че това е цената и затова има дилема. Дилемата е сложна, да живееш на тясно не е приятно, но и да идеш в по-лош квартал също не е. Затова и те трябва да си решат сами какъв компромис ще направят, за да няма после виновни, когато усетят негативите от компромиса.
Доколкото виждам от написаното, децата искат малко в Изток, питащата не е ок с това, вижда й се скъпо.

# 335
  • София
Ми да се пробват със 70 Хил лв в Изток...
лошо няма.

# 336
  • София
Дам, и аз си помислих, че авторката на темата предпочита жилище, където ще има място и за внуците.
А Изток, колко да е хубав. Ако си пенсионер, да ходиш пеш из Борисовата, ок. Ако си млад, скачаш на колата (в Изток няма много гаражи) и отиваш да работиш.
А и подозирам, че тия в Изток са апартаменти на по 100 години. Младите ги чака мнооого ремонт. (единствено число, защото е в насипно, небройно количество)
Имах един майстор, той така нареждаше калфите. "Айййдеее, събирай инструмента!"

Бтв, винаги съм казвал, работещ човек ходи НА парк през уикенда, има няма 1 път в седмицата. Зимата и толкова не е.
На мен ми е 10 мин от вкъщи, до горната част на борисовата, па даже и долната.
Като се метнеш на Драган Цанков, после Жулио Кюри и си там за 0 време.
За какво ти е Изток. Да не би да се заселвам в бар, ако пия по 1 бира в седмицата.

# 337
Животът не е само вкъщи-работа. Изобщо не съм навита да живея така.
В Изток, Изгрев и т.н. има чудесни апартаменти и старо, и ново строителство. Състояние, квадратура и т.н. - според възможностите.

# 338
  • София
Има ново строителство, но то не е точно в Изток.
Има старо "ново", което сигурно е 2 х евро вече. Артекс и пр.
Има и старите блокчета, в които е умряла някоя баба и са за ремонт. Мои приятели си купиха такова, безумни пари и втори път, безумни пари за ремонт. Тяхното поне е близо до метрото.

# 339
Има ново строителство, но то не е точно в Изток.
Има старо "ново", което сигурно е 2 х евро вече. Артекс и пр.
Има и старите блокчета, в които е умряла някоя баба и са за ремонт. Мои приятели си купиха такова, безумни пари и втори път, безумни пари за ремонт. Тяхното поне е близо до метрото.

В момента има строежи, има и току-що завършени сгради - тук сме обсъждали напр. тази на Кюри и Дарвин. Давам я като пример, понеже е лесно човек да мине и да я погледне.
Ти май не познаваш квартала.

# 340
  • София
В Изток, Изгрев и т.н. има чудесни апартаменти и старо, и ново строителство. Състояние, квадратура и т.н. - според възможностите.
Кой е казал, че животът е само вкъщи и работа!?
Аз коментирах основното предимство на квартал Изток.
Само в квартал Изток ли има забавления?

Дайте някой реален аргумент, стига с това "ама гроздето е кисело за вас".

# 341
Ми да се пробват със 70 Хил лв в Изток...
лошо няма.
Те със 70 хил лева и в Обеля няма да могат, дори и малко. Ясно, че ще е с кредит, въпросът е, че за едни и същи пари могат да вземат 45 кв в Изток и 100 кв в Обеля. Примерно.
Танграта, остави живеещите там деца на питащта да знаят колко е хубав Изток 😉 Те неслучайно искат там, макар и малко. Като си купиш в Изток, сам ще разбереш предимствата. Ако не си купиш, така и ще останеш неразбрал 😀

# 342
  • София
Ех, ако младостта "знаеше". Това не беше ли френска поговорка!?

# 343
Ех, ако младостта "знаеше". Това не беше ли френска поговорка!?
Само че в случая не е приложима, защото младостта отлично знае, понеже живее там. А старостта не живее там, не е живяла никога, ама има претенции да знае повече.

# 344
Кой е казал, че животът е само вкъщи и работа!?
Аз коментирах основното предимство на квартал Изток.
Само в квартал Изток ли има забавления?

Дайте някой реален аргумент, стига с това "ама гроздето е кисело за вас".

Това къде го прочете?
Коментирам аргументите - как младите ходели с колата на работа и не им трябвал парк, Joy той бил за пенсионерите...
По-млада съм от теб и не съм съгласна да живея по описания начин.

Общи условия

Активация на акаунт